Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. januára 2016, 12:13
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Apple pracuje na vlastnej virtuálnej realite. Spôsobí s tajomným zariadením revolúciu?

TECH APPLE VIRTUÁLNA REALITA
Uložiť Uložené

Dočkáme sa headsetu, ktorý nás naozaj vytrhne z reality?

Možno si pamätáte na "kauzu" inteligentnej iTelevízie, ktorej najväčší problém údajne rozlúskol ešte Steve Jobs v roku 2011 so slovami "I finally cracked it!". Cieľom bolo vytvoriť zariadenie tak jednoduché, že aj tie najzložitejšie operácie zvládne ktokoľvek a zároveň zhotoviť ideálny ekosystém prepájajúci telefón, notebook a televízor. Nanešťastie, od 2011 už nejaký ten rok ubehol a my sa tak skoro inteligentnej Apple TV nedočkáme, totiž ich produkt by sa vraj dostatočne neodlišoval od konkurencie a to by znamenalo odklonenie sa od hlavnej myšlienky spoločnosti. Ako to je však v prípade virtuálnej reality?

Desiatky spoločností už dávno pracujú na vlastnom VR systéme. Samsung predáva podobné príslušenstvo aj k svojim smartfónom, The Oculus Rift poputuje do obchodov už koncom marca za cenu približne 550 dolárov a nesmieme zabúdať ani na HTC a ich Vive VR, ktorý vznikol na základe spolupráce s Valve. Čo-to o virtuálnej realite ste sa mohli dozvedieť aj z nášho dávnejšieho článku, avšak akým smerom sa plánuje uberať Apple a či sa ich zameranie bude týkať gamingu, vzdelávania alebo inej formy zábavy, nevedno. Tim Cook sa vyjadril, že je tu niekoľko veľmi zaujímavých aplikácií spojených s VR a podľa informácií už teraz najíma stovky zamestnancov pracujúcich výhradne na ich headsete. Už niekoľko mesiacov zdokonaľujú prototypy, avšak nie je známe, či ich systém bude samostatné zariadenie ako Oculus alebo len nadstavba k iPhonu či iPadu. 

Apple pracuje na vlastnej virtuálnej realite. Spôsobí s tajomným zariadením revolúciu?

Možno neviete, no v skutočnosti ide už o druhý pokus Applu vybudovať "únik" zo skutočného sveta. Už v roku 2000 sa Steve Jobs pohrával s touto myšlienkou, no vtedy veľmi rýchlo poputovala do koša, keďže technológie na začiatku milénia údajne neboli dostatočne pokročilé. Čo myslíte, podarí sa kalifornskej spoločnosti predstaviť niečo, čo tu ešte nebolo? Alebo je zlatá doba Applu už dávno preč?

Apple pracuje na vlastnej virtuálnej realite. Spôsobí s tajomným zariadením revolúciu?
Domov
Zdieľať
Diskusia