Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. januára 2016, 8:14
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Ako na tom boli Facebook, Messenger, Instagram či iné sociálne siete v roku 2015?

TECH FACEBOOK INSTAGRAM
Uložiť Uložené

Sociálne siete sú súčasťou našich životov viac než inokedy.

Štatistika hovorí jasne. Každým jedným dňom používa sociálne siete čoraz väčšie množstvo užívateľov, ktorým už nestačí len prehliadanie Facebooku, ale radi siahnu aj po Instagrame, Messengeri či dobre známom WhatsAppe. Zatiaľ, čo Instagram je na chvoste popularity, do popredia sa dostáva WhatsApp. Vedeli ste, že práve WA používa mesačne viac ľudí než samotný Messenger? Áno, až 900 miliónov užívateľov navštívi aspoň raz za mesiac túto jednoduchú aplikáciu na komunikáciu so svojimi telefonickými kontaktmi, pričom užívateľov Messengeru je až o celých 100 miliónov menej. Instagram mesačne prezrie "len" 400 miliónov ľudí a tú najhlavnejšiu sieť, Facebook, otvorí mesačne až 1,59 miliardy užívateľov

Z podrobnejších štatistík Facebooku tu máme zaujímavú informáciu o využití skupín a stránok na zvyšovanie povedomia o podnikavej činnosti. 50 miliónov podnikateľov pokladá Facebook za veľmi dôležitý komunikačný kanál, totiž kde najlepšie oslovíte masy zákazníkov, ak nie na mieste, ktoré navštevujú i niekoľkokrát denne? Taktiež by bolo dobré spomenúť, že sociálne siete využívajú vďaka programu pre podporu pripojenia na sieť v rozvojových krajinách, internet.org, aj ľudia, ktorí by inak online rozhodne neboli. Je ich už 19 miliónov. A ako ovplyvňujú sociálne siete vás?

Ako na tom boli Facebook, Messenger, Instagram či iné sociálne siete v roku 2015?
Domov
Zdieľať
Diskusia