Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. januára 2016, 13:01
Čas čítania 0:00
Richard Končol

Chýba ti magnetická nabíjačka na novom MacBooku? O jej znovuzrodenie sa postaral Griffin

TECH APPLE
Uložiť Uložené

Už žiadne strhnuté šnúry z tvojho jablka.

S príchodom nového MacBooku v marci 2015 sme sa rozlúčili s klasikou menom MagSafe. Kto už niekedy predtým vlastnil applácky MB (či už Air alebo Pro), tak vie, že ide o skvelý patent, kedy je nabíjací kábel pripojený do počítača a drží sa pomocou magnetu. 

USB-C prišiel ako blesk z neba a okamžite nahradil všetky možné vstupy (a aj spomínaný MagSafe) za jeden jediný, mnohými považovaný ako „port budúcnosti“. Podobný krok ako Apple učinil aj Google u svojho Chromebooku, no firma Griffin sa rozhodla pomôcť jablčkárom a prinavrátiť im legendárny MagSafe patent späť. Magnetická šnúra sa vracia, tentokrát s názvom BreakSafe a to v podobe USB-C nabíjačky. A podľa všetkého to vyzerá tak, že každý diehard Apple fan, čo si ju zakúpi, neoľutuje. BreakSafe sa správa úplne rovnako, ako MagSafe. Čiže stať sa môže napríklad aj to, že sa niekde ponáhľaš, kábel máš natiahnutý cez izbu a omylom oň zakopneš. Nestane sa však nič, keďže magnet je akýmsi spasiteľom a ochráni tak tvoj MacBook pred pádom na zem a pred poškodením samotného kábla.

BreakSafe príde už čoskoro - v apríli tohto roka, za cenu 40 dolárov, teda u nás okolo 37 €. Ostáva tak dúfať, že Apple nevymyslí niečo podobné a nezabije skvelý nápad inžinierov z Griffinu.

Domov
Zdieľať
Diskusia