Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. januára 2016, 12:17
Čas čítania 0:00
Richard Končol

Nabíjačka z budúcnosti ti nabije iPhone za neuveriteľne krátky čas

TECH IPHONE
Uložiť Uložené

Za taký čas stihneš vypiť kávu a dať si jednu cigaretu.

Len pred týždňom sme oslávili nový rok, no technológie idú každým dňom vpred a vývojári či inžinieri nikdy nespia. Dôkazom je aj nabíjačka s názvom iTron, za ktorou stojí pomerne neznáma firma Simpiz.

Tá hovorí o tom, že za 18 minút sa šťava v nabíjačke doplní až na neuveriteľných 9 000 mAh, čo je celková kapacita akumulátora. Ten je schopný dobiť až tri zariadenia naraz - čo je síce bežné u niektorých powerbaniek, no pozor - iTron totiž dokáže dobiť napríklad aj iPhone 6 iba za tri(!) minúty. Také niečo sa často nevidí. Blesková externá nabíjačka skôr pripomína holiaci strojček z budúcnosti než samotnú krabičku na dobíjanie, má ochrany prepätia či nadprúdu a obsahuje v sebe špeciálny čip Dubi 1.0, vďaka ktorému sa tento drobec dokáže tak rýchlo dobiť a bol špeciálne vyrobený pre inžinierov zo Simpiz. 

Nabíjačka z budúcnosti ti nabije iPhone za neuveriteľne krátky čas
Nabíjačka z budúcnosti ti nabije iPhone za neuveriteľne krátky čas

iTron sa však nezačne predávať tak skoro - firma totiž chce spustiť kampaň na Kickstarteri, kde early-bird verzia bude stáť 60 dolárov (u nás 55 €). Odporúčaná predajná cena by sa potom mala pohybovať až na 81 €, čiže za veľkou mlákou to bude 89 dolárov. Ak sa chceš dozvedieť viac, pozri si web iTronu.

Domov
Zdieľať
Diskusia