Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. novembra 2015, 22:09
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Pokračovanie Hľadá sa Nemo so stratenou Dory ukazuje nádherný oceán v debutovom traileri

FILMY A SERIÁLY PIXAR ANIMÁKY
Uložiť Uložené

Pixar vypustil vôbec prvé zábery z očakávaného animáku Finding Dory, kde ju bude Nemo a jeho otec hľadať v šírom oceáne.

Nemo je pre mňa osobne najkrajším animákom od Pixaru a nedokážem si predstaviť, aké emotívnejšie, vizuálne bohatšie, originálnejšie, vtipnejšie a celkovo krajšie by muselo pokračovanie byť, aby jednotku prekonalo. Všetci dobre vieme, o čom bola jednotka, nevieme však presne, ako na ňu dvojka nadviaže. Príbeh ale bude zasadený pol roka po jedničke, kedy Dory žije s Nemom a spol.  Tentoraz bude o Dory, ktorá sa stratí v šírom oceáne po tom, ako sa každodenná rutina zmení na pátranie po minulosti a smútok za domovom. Spomenula si totiž na niečo z minulosti a zdá sa, že to bude práve jej rodina, s ktorou možno plávala na začiatku jednotky. Netreba však zabúdať ani na problémy, ktoré má Dory s pamäťou. Bude to celé pomotané, tak, ako vidíme aj v prvom teaseri, kedy je Dory zmätenejšia než kedykoľvek predtým. Všetci si už teraz vieme predstaviť ten dojímavý koniec, ktorý, snáď, nebude príliš tuctový, prvoplánovaný a očakávane spracovaný.

Je to ale Pixar a režíruje Andrew Stanton (okrem toho aj scenár a réžia k Životu chrobáka, Wall E a Johnovi Carterovi, napísal ale aj Toy Story 2 či prvé Príšerky, takže má v Pixare veľké meno), ktorý sa postaral aj o Nema, takže s v sebe živím nádej, že očakávania budú naplnené, hoci sú extrémne vysoké. O hudbu sa postaral Thomas Newman (ČSFD profil tu, komponoval toho jednoducho až príliš) a scenár piloval pravdepodobne opäť Stanton. Z teaseru toho veľa povedať nevieme, oceán je stále nádherný a obrovský, nič viac nám ale neukázal. Oficiálne informácie, ktoré dorazili spolu s trailerom, ale hovoria o celkom nových morských živočíchov, ako napríklad morských koníkoch, bieluhe, pár prekvapeniach, no tešiť sa môžeme aj na Tank Gang, a teda Nemových kamarátov z akvárka u zubára. Zdá sa, že sa z tých sáčkov nejako dostali. Veľká časť príbehu sa bude údajne odohrávať aj v Kalifornskom morskom biologickom inštitúte, kde sa Dory narodila a kde vyrastala. A práve tam, pravdepodobne, uvidíme aj Doryných rodičov, ktorým prepožičali hlasy Diane Keaton a Eugene Levy.

Svoje hlasy animovaným postavičkám prepožičajú Ellen DeGeneres,Idris Elba, Albert Brooks, Diane Keaton, Eugene Levy, Ty Burrell, Kaitlin Olson, Ed O'Neill, Willem Dafoe, Dominic West či Preston Bailey. Nám to ale môže byť jedno, v kinách sa dočkáme slovenského dabingu, a to je dobre, niektoré z nich zľudoveli a to je aj prípad Nema. Alebo ste ho videli v pôvodnom znení? Ja nie, avšak podľa teaseru nižšie by sa mohol byť rovnako atraktívny, ako ten slovenský. Finding Dory (Hľadá sa Dory) bude v českých a slovenských kinách od 16. júna 2016. 

 

Pokračovanie Hľadá sa Nemo so stratenou Dory ukazuje nádherný oceán v debutovom traileri
Domov
Zdieľať
Diskusia