Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. novembra 2015, 19:35
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Tarantino posiela do sveta úžasný, akčný a hlavne vtipný trailer na westernovku Hateful Eight

FILMY A SERIÁLY QUENTIN TARANTINO
Uložiť Uložené

Najnovšia Tarantinova westernovka dorazí už o pár mesiacov, no a nič vás na ňu nenaláka viac, ako tento skvelý trailer.

Glorifikovať Tarantina a jeho doterajšiu prácu nemá zmysel. Venovali sme mu samostatný článok, obdivovali sme ho v traileroch na jeho filmy a budeme to robiť aj naďalej. Nateraz by som sa ale rád venoval Hateful Eight, novej westernovej akcii, ktorá by mala zakončiť Tarantinovu trilógiu „spaghetti westernov“. Prvý trailer ma veľmi nepresvedčil, no bol by som naivný neveriaci hodný ukameňovania, ak by som neveril, že nová Tarantinovka s tak nabitým hereckým obsadením bude plávať na povrchu priemerných vôd.

A tak sa aj stalo, moje dojmy sa dnešným trailerom abnormálne zmenili a očakávania zase o niečo vzrástli. Tešiť sa môžeme napríklad na chladné prostredie, ktoré ale budeme pociťovať skôr ako pozitívne, rovnako ako postavy, teda aspoň tak sa zdá z trailerov. Keďže dostaneme 8 rôznorodých charakterov umiestnených v jednej chatke... páni, ak si uvedomíte, že je to Tarantinovka... neviem si predstaviť, aké dialógy nás čakajú. Ak máte jeho filmografiu napozeranú, dobre viete, o čom hovorím. Uspokojení budú asi aj fanúšikovia poctivej westernovej akcie a kvalitných hercov, nakoniec, posúďte sami: 

Odporúčané
Vtedy v Hollywoode: Jediná CGI scéna, Easter eggy a odkazy na Tarantinove filmy, ktoré si si mohol (ne)všimnúť Vtedy v Hollywoode: Jediná CGI scéna, Easter eggy a odkazy na Tarantinove filmy, ktoré si si mohol (ne)všimnúť 26. augusta 2019, 16:22

Režíruje spomínaný Quentin Tarantino, ktorý si napísal aj scenár. Za kamerou stál Robert Richardson, Quentinov dvorný kameraman (World War Z, Inglorious Basterds, Shutter Island a mnohé ďalšie), no a o soundtrack sa postaral samotný Ennio Morricone. Ak chcete pár skladieb z filmu počuť ako prví, zamierte do pražskej O2 arény v januári na jeho koncert, teda, ak už nie je dávno vypredaný. Hrajú Samuel L. Jackson, Walton Goggins, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Tim Roth, Michael Madsen, Bruce Dern, Demian Bichir, Channing Tatum, Zoë Bell, Dana Gourrier, James Parks, Lee Horsley či Gene Jones.


Príbeh Hateful Eight sa odohráva približne 10 rokov po občianskej vojne (alebo aj vojne Severu proti Juhu), kedy sa po Wyomingu rúti koč s lovcom odmien - Johnom „The Hangmanom“ Ruthom (Kurt Russell) a utečenkyňou Daisy Domerque (Jennifer Leigh). Smerujú do mestečka Red Rock, kde chce Ruth odovzdať Daisy do rúk spravodlivosti. Po ceste ale stretnú dvoch cudzincov. Major Marquis Warren (Samuel L. Jackson) je bývalý vojak Únie, ktorý sa stal neslávne známym lovcom odmien. Chris Mannix (Walton Goggins) je odpadlík z juhu, ktorý o sebe tvrdí, že je novým šerifom v meste. Zasiahne ich ale snehová búrka, a tak sú nútení uchýliť sa do útočiska. Ním sa stane dostavník u Minnie. Miesto Minnie ich ale čakajú 4 neznáme tváre. Bob (Demian Bichir) sa stará o dostavník, zatiaľ čo Minnie odišla navštíviť matku. Spoločnosť mu robí kat Oswaldo Mobray (Tim Roth), kovboj Joe Gage (Michael Madsen) a generál Konfederácie, Sanford Smithers (Bruce Dern). Ako sa búrka blíži k dostavníku, všetci 8 si začínajú uvedomovať, že sa možno do mestečka Red Rock nikdy nedostanú. Viac informácií a obrázkov nájdete tu.

Tarantino posiela do sveta úžasný, akčný a hlavne vtipný trailer na westernovku Hateful Eight

Zaujímavé je, že Quentin natáčal film kamerami s technológiou Ultra Panavision 70mm. Hovoríme tu o široko-uhlom formáte s pomerom strán 2.76:1. Pre porovnanie klikajte sem. Pôjde o prvý film natočený na tento filmový pás od roku 1966 (Khartoum). Režisér Gareth Edwards pritom naznačil, že sa aj vydá týmto smerom pri natáčaní Star Wars: Rogue One. Hateful Eight sa v tomto formáte bude prvé 2 týždne premietať vo vybraných kinách. Ešte malá drobnosť, aby ste v kinách neostali zaskočení. Stopáž Hateful Eight sa natiahla na neuveriteľné 3 hodiny!

Tarantino posiela do sveta úžasný, akčný a hlavne vtipný trailer na westernovku Hateful Eight
Tarantino posiela do sveta úžasný, akčný a hlavne vtipný trailer na westernovku Hateful Eight
Tarantino posiela do sveta úžasný, akčný a hlavne vtipný trailer na westernovku Hateful Eight
Tarantino posiela do sveta úžasný, akčný a hlavne vtipný trailer na westernovku Hateful Eight
Domov
Zdieľať
Diskusia