Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. októbra 2015, 15:51
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Braňo pozná recept na najkrajšie leto! Podarilo sa mu skĺbiť prácu a zábavu na Rhodose

ZAUJÍMAVOSTI GRÉCKO
Uložiť Uložené

Jeho záľubou je natáčanie videí a v Grécku pracoval ako kameraman na tých najväčších párty na plážach a lodiach.

Pomaly sa dostávame do obdobia, kedy pulty v obchodných centrách ovládnu vianočné motívy a na to krásne horúce leto môžeme už len spomínať. Ako však už býva u nás zvykom, zimný čas vám budeme pravidelne spríjemňovať zážitkami Slovákov, ktorí počas prázdninového obdobia nelenili a vybrali sa za dobrodružstvom do zahraničia. Ak máte pocit, že práve vaše cestovateľské zážitky by mohli byť pre ostatných inšpiratívne alebo zaujímavé, neváhajte sa nám ozvať na [email protected] a určite niečo spoločne vymyslíme. Dnes vám predstavíme Branislava Zvadu, o ktorom sme už tento rok síce raz písali, no vďaka svojej šikovnosti dokázal skĺbiť príjemné s užitočným a tentokrát navštívil Grécko, odkiaľ si doniesol nie len kopec skúsenosti. Poďme teda na to.

Braňo pozná recept na najkrajšie leto! Podarilo sa mu skĺbiť prácu a zábavu na Rhodose

Braňo pochádza z Ružomberka a jeho záľubou aj prácou je natáčanie a produkcia videí či krátkometrážnych filmov. A keďže vieme, že tie najlepšie nápady vznikajú úplnou náhodou, tak niet divu, že práve takto sa zrodila myšlienka na to, ako stráviť vysnívate leto: "Nakoľko som počas Erasmu stále robil videá, tak mi domáci odporučili, aby som navštívil ich facebookovu stránku Faliraki FUN club. Je to skupinka chalanov, ktorí robia veľké akcie pre turistov na ostrove Rhodos a práve v tom čase hľadali chalana, ktorý by pre nich točil všetky párty. Prišlo mi to ako veľmi zaujímavá príležitosť, ako stráviť leto v zahraničí. Tak som neváhal ani sekundu, poslal som im odkazy na videa a CV a na druhý deň som od nich dostal email, že budúci týždeň sa mi ozvú." Zaujímavosťou je, že na ďalšiu odpoveď zo strany budúceho zamestnávateľa sa čakalo až 4 mesiace. Výberové konanie bolo podľa Braňa neformálne a prebiehalo prostredníctvom Skype videohovorou.

Odporúčané
Koľko stojí život v Thajsku alebo Karibiku? V niektorých exotických destináciách si vystačíš aj so slovenským platom Koľko stojí život v Thajsku alebo Karibiku? V niektorých exotických destináciách si vystačíš aj so slovenským platom 11. januára 2023, 14:30

"O týždeň nato mi napísali, že ma berú, plus základne informácie ohľadom práce. Bol to len na papieri napísaný rozvrh čo, kedy a kde. Žiadna zmluva, čiže to bola to pre mňa tak povediac mačka vo vreci.Veľa z nás by si asi povedalo, že také niečo riskovať nebude a radšej ostane doma. Braňo je však presne opačný prípad, takže si zbalil kufor a pár dni po prijatí si už užíval teploty v Grécku. Mesto Faliraki, kde býval sa podľa domácich nazýva aj grécka Ibiza a ak si myslíte, že toto prirovnanie je určite prehnané, tak táto reakcia vás pravdepodobne vyvedie z omylu: "Akcie v kluboch na hlavnej ulici (Barstreet), kde som býval, bola každý deň, čiže ak som šiel spať okolo desiatej večer, tak som si musel kúpiť štuple do uší. Inak by som asi ohluchol. Už som len očakával, kedy sa celá budova z toľkých otrasov zosype."

Braňo pozná recept na najkrajšie leto! Podarilo sa mu skĺbiť prácu a zábavu na Rhodose

Prvé dva týždne si Branislav užíval pláže, more a pamiatky, teda všetko, čo robíme na dovolenke. No po príchode turistov začala pracovná horúčka a keďže sa radí medzi skutočných profesionálov, ku svojej práci pristupoval skutočne zodpovedne. "Každá boatparty bola pre mňa jedinečná – stále iní ľudia z celej Európy. Bolo to fakt niečo úžasné. Celkovo týchto udalostí bolo 16. Nakoľko som chcel, aby mali ľudia expresne rýchlo pamiatku z párty tak boli noci, kedy som nespal a hneď po príchode z lode som sa pustil do produkcie videí. Hneď po prebudení si teda mohli pripomenúť mega zážitky z minulej noci!" A to ešte stále nie je všetko. "Neskôr som robil aj video napríklad z veľkej Splash pool party. Organizátormi boli Taliani, takže z napríklad 300 ľudí tam bolo 290 Talianov. Taktiež to bolo skvelé, spoznal som neskutočné množstvo ľudí, pričom s mnohými som stále v kontakte."

Braňo pozná recept na najkrajšie leto! Podarilo sa mu skĺbiť prácu a zábavu na Rhodose

Nuž, mnohých z nás určite zaujíma, aké sú náklady na život v tejto známej a pomerne prestížnej dovolenkovej destinácii. Predsa len, stráviť na tomto mieste skoro 3 mesiace muselo niečo stáť, takže? "Ceny v obchodoch sú tam trošku vyššie ako na Slovensku. Najväčší problém je s cenami pečiva. Ale ak navštívite väčší obchod, ako napríklad Lidl, tak tam nájdete porovnateľné ceny s našimi. Párty život tam je už o niečo drahší, vstup do barov je od 5 €. Ceny za drinky taktiež 5 €+ . Pivo 3 €. Najlacnejší tam bol shot - 0,02dcl alkoholu podľa vlastného výberu za 2 €. So zárobkom som dokázal bez problémov vyžiť, bývať a taktiež si doniesť niečo domov." Ak si teda dokážete nájsť na Rhodose prácu, pravdepodobne vás čakajú tie najkrajšie prázdniny a ako bonus si môžete zlepšiť jazykové schopnosti, keďže ste prakticky nútení rozprávať minimálne anglicky.


Pomaly sa dostávame na koniec, a tak je čas na malú sumarizáciu a pár slov, ktoré by mohli inšpirovať každého, kto v leto 2015 strávil doma či už kvôli lenivosti, nedostatku financií alebo vlastnému strachu z neznámeho. "Celkovo som tam strávil 82 dní a spravil 39 videí. Plával som v krásnom mori, spoznal nespočetne veľa ľudí, bol som súčasťou najväčších akcií leta, aké vo Faliraki a okolí boli, zažíval som najkrajšie východy a západy slnka a ostalo mi nespočetne veľa krásnych spomienok. Jednoducho to bolo leto ako má byť! Na záver určite každému odporúčam vyskúšať si letnú brigádu v zahraničí. Je to niečo nové a iné, žijete len z toho, čo si zarobíte, musíte sa starať sami o seba a hlavne... nie ste viazaný na rodičov."

Ako malá spomienka na Braňove AWESOME leto vzniklo toto fascinujúce krátke video, do ktorého vložil najlepšie zábery z tých skoro troch mesiacov.

Blob, veľký nafukovací balón, kde Braňo taktiež pracoval.
"Je to vlastne veľký nafukovací vankúš z ktorého keď skočíš z jednej strany tak z druhej vyletíš do Turecka."

Braňo pozná recept na najkrajšie leto! Podarilo sa mu skĺbiť prácu a zábavu na Rhodose

Braňo pozná recept na najkrajšie leto! Podarilo sa mu skĺbiť prácu a zábavu na Rhodose

Braňo pozná recept na najkrajšie leto! Podarilo sa mu skĺbiť prácu a zábavu na Rhodose
Braňo pozná recept na najkrajšie leto! Podarilo sa mu skĺbiť prácu a zábavu na Rhodose

Tak, a sme na konci. Dúfam, že sa vám Braňove inšpiratívne rozprávanie páčilo a našlo si aspoň zopár priaznivcov, ktorí už teraz vedia, čo s budúcim letom. V prípade, že by ste mali záujem sa ešte niečo opýtať, môžete tak urobiť v komentároch a my sa postaráme o to, aby vám bola odpoveď doručená. A ak by ste mali záujem vidieť viac z jeho práce, neváhajte klikať oficiálnu facebookovú stránku alebo youtube kanál. Dovidenia!

Domov
Zdieľať
Diskusia