Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. septembra 2015, 19:54
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Krásky z PODZEMGANGu Aless a Sima: Dva mladé talenty s veľkým potenciálom. Ktorá z nich to dotiahne ďalej?

HUDBA
Uložiť Uložené

Vzišli z rovnakého projektu pod záštitou Ega, ktorý nos na talenty očividne má. Pozrime sa, čo zatiaľ na svojej hudobnej dráhe dokázali a aké sú ich predpoklady do budúcna.

Projekt Podzemgang a jeho členov už asi bližšie predstavovať netreba, no aj napriek tomu si dáme malé opakovanie a zhrnieme všetky dôležité informácie. Vznikol ako príležitosť pre mladé talenty, ktoré sa chceli ukázať inak ako prostredníctvom pseudotalentových šou v televízii, kde dostáva priestor na hodnotenie značná časť irelevantných porotcov. Tretina Kontrafaktu, Ego, využil to, že vlastní kvalitné štúdio, a tak každý, kto dokáže dať dokopy zmysluplný text, má svojský štýl a odvahu prezentovať sa môže prísť a nahrať si vlastné veci. A presne takto sa zrodil aj album INÍ, odrazový mostík pre silné osobnosti s túžbou dostať sa do povedomia a stať sa súčasťou či už rapovej alebo aj ktorejkoľvek inej slovenskej hudobnej scény. 

Nás dnes bude zaujímať nežnejšia časť formácie, teda menovite Aless a Sima. Aj keď sú možno pre mnohých na prvý pohľad či vypočutie rovnaké, postupne sa uberajú rôznymi smermi a oslovujú rôzne základne fanúšikov, a tak je na mieste otázka, ktorá z nich má svetlejšiu budúcnosť. Bude to rapová kráľovná Aless alebo popová diva Sima? Obe sú nepochybne spevácky veľmi dobre vybavené a niet pochýb o tom, že talent skutočne majú. Poďme sa teda spoločne pozrieť na doterajší priebeh ich kariéry a zopár čísel, ktoré by nám mohli prezradiť viac. Hneď na úvod pripomínam, že sa budeme snažiť byť čo najobjektívnejší a článok vyšiel výhradne z našej iniciatívy. 

Krásky z PODZEMGANGu Aless a Sima: Dva mladé talenty s veľkým potenciálom. Ktorá z nich to dotiahne ďalej?

Aless Capparelli, sympatická stredoškoláčka s vlastným názorom, akých v dnešnej dobe nenájdeme až tak veľa. Jej prvou veľkou skladbou, ktorá sa pochopiteľne objavila aj na albume INÍ bola vec Iné hodnoty obohatená hneď aj o vizuál s cieľom predstaviť sa. Zároveň sa takto oddeľuje od zvyšku svojich rovesníkov, ktorým je venovaný text a vďaka nemu sa taktiež dostáva do povedomia. Mnohí sa v ňom našli či už na jednom brehu so speváčkou, alebo na tom opačnom. A výsledok? Dva milióny views, tisícky pozitívnych komentárov a prví hejteri, ktorí ešte stále veria, že Dominika Mirgová vydá rapový album. Každý interpret vie, že aktivita je to, čo fanúšikovia vyžadujú, a tak prichádzajú ďalšie veci, kde ukazuje všetky svoje schopnosti a skúša, čo by sa mohlo páčiť a čo naopak z repertoára vynechať. A tak prichádza prvý singel Narodená pre výhru s prvkami rapu, ktoré sme doposiaľ na Slovensku neregistrovali. 


Naozaj Real opäť dokazuje, že Aless nezaostáva ani spevácky. Skladba pokračuje v nastolenom trende, je obohatená o videoklip a ako celok ponúka presne to, čo poslucháč očakáva. Možno sa stretneme aj s názormi, že rap ženám nesvedčí. Tieto predsudky však padnú, keď navštíviš koncert, na ktorom sa takú hudbu bavia stovky ľudí. No a zatiaľ posledný singel Všetko čo potrebuješ máš len potvrdzuje všetko zatiaľ povedané. Aless už v sedemnástich rokoch plní slovenské kluby a koncertuje so stálicami scény, ktoré ju bez problémov prijali za svoju súčasť. Do budúcna sa nepochybne môžeme tešiť na plnohodnotný počin, množstvo singlov a videoklipov. Netreba samozrejme zabúdať, že vzdelanie je dôležité, a tak dúfame, že sa jej podarí úspešne dokončiť strednú školu ešte predtým, ako si užije najväčšiu slávu rapovej kráľovnej.

 "Pošlem ti z môjho úsmevu, nech si aj ty konečne spokojná."

"Toto je ten rap, čo vraj nepatrí žene."

Simona Hegerová je v porovnaní so svojou kolegyňou o niečo staršia, a tak môžeme predpokladať že jej texty a samotné vystupovanie budú o niečom inom. Jej kariéra odštartovala rovnakým počinom, kde si na skladbe On je len kamarát hneď zaspievala aj s Egom. Pravdepodobne aj preto zaznamenala parádny, skoro štvormiliónový úspech, ktorý dal speváčke pred všetkými ostatnými členmi Podzemgangu značný náskok. A ten bol pochopiteľne spojený aj s veľkými očakávaniami, ktoré mali byť naplnené singlom Vnímaš. Po prvom vypočutí asi každému došlo, že sa Sima bude podľa všetkého uberať tak trochu inou cestou a texty aj celkový prejav mieria komerčnejším smerom. Nuž, dostať v dnešnej dobe skladbu do rádia pravdepodobne nie je umenie, no spraviť ju tak, aby neliezla poslucháčovi na nervy po druhom vypočutí, to už áno. Myslím, že Sima túto úlohu splnila.

Potom však prišiel singel Fejk, ktorý nás na chvíľu prinútil zmeniť názor. Viacmenej rapová záležitosť, opäť dala nádej tým ktorí rádiovky radšej skipujú. Nestoj pri mne keď ti varím vadím si spievala hádam každá nezávislá žena a nás práve táto Sima veľmi bavila. Prišlo aj zopár výčitiek k videoklipom, s ktorými bohužiaľ nemôžeme nesúhlasiť, je však určite treba vyzdvihnúť progres a fakt, že ide o začínajúce mladé talenty. Ako posledný nám Sima predstavila zaľúbený duet s kolegom z Podzemgangu, Lexom - Nechceš byť sám. Ten je znova záležitosťou, ktorá by mohla konkurovať nejednej speváckej stálici. Aj keď je ako interpret ešte naozaj v začiatkoch, cestu za úspechom si musí prekopať sama a je len na nej, ktorý hudobný smer jej bude viac vyhovovať a do ktorej scény sa v konečnom dôsledku zaradí. Zatiaľ ju môžeme vidieť koncertovať na rôznych podujatiach a v kluboch či už sólo, alebo so svojou crew. 

"Chápem že každý z nás sme svoju cestu našli.
Mrzí ma, že nikto z vás nepíše, veď sme spolu rástli."

 <3

A sme na konci. Snažili sme sa vám prezentovať dva veľké talenty, o ktorých si myslíme, že majú pred sebou naozaj veľkú kariéru a zaujíma nás, ako ich vnímate vy. Preto neváhaj vyjadriť svoj názor v priestoroch pod článkom. Dúfam, že sa tradične vyhneme nadávkam a urážkam všetkého druhu a diskusia sa bude uberať veľmi inteligentným smerom. Ako vždy.

Anketa:
Ktorá z dievčat má podľa teba väčšiu šancu preraziť?
Aless
Sima
Aless
45 %
1532 Hlasov
Sima
55 %
1890 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia