Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. septembra 2015, 18:39
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Zoznamka z dielne Slovákov búra všetky predsudky. Nájdi spriaznenú dušu bez ohľadu na výzor

TECH
Uložiť Uložené

Nová sociálna sieť ako kombinácia známych zoznamovacích aplikácií a legendárneho Pokecu. Podarí sa jej preraziť?

Vytvoriť sociálnu sieť už nie je v dnešnej dobe prakticky žiadnym problémom. Úspešnosť sa však zakladá na počte ľudí, ktorí ju reálne využívajú, a tak si tvorcovia pri jej budovaní musia lámať hlavu nad tým, čo zaujímavé by ešte dokázali ľuďom ponúknuť. A presne takto, s netradičným konceptom, prišla na trh aj aplikácia Blindr, ktorá má hlavne funkciu zoznamky. Poďme sa spoločne bližšie pozrieť, čo tento projekt z dielne Slovákov prináša, aké sú jeho funkcie, výhody a nevýhody.

Aplikácia funguje na princípe nesúď knihu podľa obalu, čo v preklade znamená, že ak si budete chcieť s niekym chatovať, nebudete mať vopred možnosť vidieť jeho fotografiu. Pýtate sa prečo? Tvorcovia sú názoru, že je dôležité najprv spoznať charakter bez ohľadu na výzor, taktiež sa mažú všetky predsudky a zároveň sa otvára priestor pre fantáziu a otvorenú komunikáciu. Blindr ponúka aj sériu funkcií, ktoré sme si už mali možnosť vyskúšať inde, prípadne v desktop verziách. Hovoríme napríklad o komunikácii na princípe pokecového skla, kde si ľudia môžu navzájom verejne vymieňať myšlienky a aj si osobne adresovať správy, ktoré však vidia všetci. Okrem toho si samozrejme môžeme tvoriť vlastné okruhy známych aj vytvárať albumy a zdieľať ich výhradne s vami vybranými ľuďmi. Ostatní užívatelia môžu hodnotiť vaše "príspevky" vo verejných diskusiách a vytvárať vám tak karmu. Tá by mala potom odrážať vašu aktivitu. 

Zoznamka z dielne Slovákov búra všetky predsudky. Nájdi spriaznenú dušu bez ohľadu na výzor

Po týchto informáciách sme sa rozhodli aplikáciu otestovať a po veľmi jednoduchej a expresnej registrácii sme sa hneď dostali na úvodný panel, ktorý prekvapí trošku jednoduchým až smiešnym dizajnom so širokou škálou dúhovych farieb. Tie síce pravdepodobne niečo znamenajú, no to sa užívateľ minimálne v prvých dňoch nedozvie. Skúsili sme si zmeniť profilovú fotku za naše krásne logo, to nám však zatrhol administrátor, a tak sme sa aspoň rozhodli v rýchlosti si všetky funkcie vyskúšať na vlastnej koži. Je síce pravda, že celý projekt je pravidelne inovovaný a jeho tvorcovia neprestajne makajú na jeho vylepšovaní, no aj tak budete mať pri používaní stále pocit, že ste na legendárnom Pokeci. A nemám na mysli len formát, ale bohužiaľ aj úroveň konverzácií.

Zoznamka z dielne Slovákov búra všetky predsudky. Nájdi spriaznenú dušu bez ohľadu na výzor

Nuž, aj napriek nedostatkom si cestu ku Blindru našlo už viac ako 31 tisíc užívateľov, ktorým koncept vyhovuje. Zoznamka je zatiaľ dostupná len na platforme androidu, zatiaľ čo nad ostatnými visí otáznik. 

Domov
Zdieľať
Diskusia