Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. mája 2015, 15:20
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

LearnItEasy: Príprava na skúšky na slovenských vysokých školách nebola nikdy jednoduchšia

TECH
Uložiť Uložené

Máš problém s matematikou či štatistikou? Vďaka novovzniknutému portálu pre študentov budú tieto skúšky oveľa jednoduchšie.

Práve v tomto čase sa väčšina vysokoškolských študentov trápi so začínajúcim skúškovým obdobím. Počas semestra sme si hovorili, že nie je potrebné navštíviť každú jednu prednášku a aj zopár absencií na cvičeniach nám učitelia predsa odpustia. Celý tento nádherný príbeh sa po semestri na pár týždňov zastaví a my musíme jednoducho zabrať už len preto, aby mohol pokračovať aj po prázdninách. Každý volí prípravu na jednotlivé predmety podľa toho, čo mu vyhovuje, no jednu z najdôležitejších úloh nepochybne plnia kvalitné učebné materiály. Dlhé hodiny listovania neprehľadných skrípt a opakované pozeranie nahratých prednášok v pochybnej kvalite nemá s efektivitou učenia nič spoločné, a preto sa partia absolventov rozhodla vytvoriť edukačný portál pre študentov slovenských vysokých škôl s názvom LearnItEasy, ktorý si dnes v krátkosti predstavíme.

LearnItEasy: Príprava na skúšky na slovenských vysokých školách nebola nikdy jednoduchšia
LearnItEasy je novovzniknutý vzdelávací portál, ktorý pomocou interaktívnych videí pomáha vysokoškolským študentom rýchlo a pohodlne sa pripraviť na skúšku.  Na stránke sú zatiaľ 3 predmety, ktoré sú kľúčové pre mnoho študentov fakúlt informatiky, fyziky či ekonómie. Už teraz sa môžete vďaka projektu pripraviť na predmety Matematika 1, Matematika 2 a Štatistika. Ďalšie predmety budú autori dopĺňať podľa odozvy samotných študentov, no už vieme, že je v pláne Fyzika a Mikroekonómia. Mnoho z vás už fungovanie beta verzie stránky zaregistrovalo počas zimného semestra, kedy tvorcovia zistili veľký a určite aj potešujúci záujem. Nová stránka je na svete už viac ako týždeň a vy si tak môžete zjednodušiť štúdium za zlomok ceny, akú by ste zaplatili napríklad za súkromné doučovania.
 
Medzi najväčšie výhody jednoznačne patrí možnosť prezerať si vopred pripravené videá prakticky kedykoľvek a kdekoľvek. Aj keď si si učenie nechal na poslednú chvíľu, napríklad noc pred skúškou, LearnItEasy ti je k dispozícii 24 hodín denne, čo pri doučovaní s inou osobou určite neplatí. Nahrávky si môžeš stopnúť, zopakovať nejasnú časť alebo preskočiť to, čo ti je už dávno jasné. Učivo pripravujú absolventi, ktorí rovnaké predmety zvládli len pár rokov pred tebou, a preto ťa budú vedieť upozorniť na časté chyby a podať aktuálne a potrebné informácie, prípadne vyfiltrovať to, čo nie je až tak potrebné. Spôsob podania by mal byť tiež väčšine študentov blízky.
 
A ako to celé funguje? Stačí sa pohodlne usadiť na svoje obľúbené miesto a pustiť si jedno z videí podľa okruhu, ktorý práve potrebujete. Jednoduché, no nie?
Domov
Zdieľať
Diskusia