Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. mája 2015, 20:20
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Svet Marvelu čaká epická udalosť. Dnes sa začína točiť Civil War s kolosálnym hereckým obsadením!

FILMY A SERIÁLY MARVEL MARVEL FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Spidey, Black Panther, Ant-Man, Vision a milión ďalších. Zdá sa, že Civil War bude skutočne epické.

Kolega Peter vám len včera priniesol článok s novinkami o Civil War a už dnes tu máme dostatok materiálu pre ďalší. Marvel jednoducho ide bomby. Má enormnú výhodu v tom, že z hľadiska počtu pripravovaných filmov, ich kolosálnosti, rozsiahlosti a epickosti ako takej ide o jedny z najbohatších filmových projektov súčasnosti, teda vlastne sú asi aj na prvom mieste. Marvel práve potvrdil, že dnešným dňom sa oficiálna začína natáčať Civil War, epické zobrazenie stretu dvoch ikonických tvárí komiksovej spoločnosti. Proti sebe sa nepostavia ani tak Iron Man a Captain America, ako skôr ich presvedčenia a ideály. Civil War zachytáva príbeh obrovského množstva hrdinov, či už tých obľúbenejších alebo tých menej prívetivejších. Keď sa neskúsená partia wannabe hrdinov snaží vyčistiť ulice od zloduchov, dôjde k masívnej explózii a stratám na životoch. Vláda sa teda rozhodne, že je načase začať ľudí s nadprirodzenými schopnosťami kontrolovať. Žiadne iné riešenie totiž už neprichádzalo v úvahu, keďže sa nielen verejnosť začala búriť. 

Svet Marvelu čaká epická udalosť. Dnes sa začína točiť Civil War s kolosálnym hereckým obsadením!


Rozhodne sa tak vydať zákon o registrácii ľudí s vylepšenými schopnosťami, superhrdinami, bohov, no proste všetkých tých, ktorí nejakým spôsobom vyčnievajú nad ostatnými. Stali by sa zamestnancami vlády a tí by ich tak mali pod kontrolou. Ešte pred tým by sa ale museli zaregistrovať a odhaliť svoju tvár verejnosti. A práve v tomto komikse sa udiala jedna z najzávažnejších a najúžasnejších udalostí marveláckych komiksov, kedy svoju tvár pred celým svetom odhalil Spider-Man. Samozrejme, tento zákon sa nepáčil každému. Všetko to začalo len malými nezhodami a postupnými hádkami o tom, ako by sa mali Avengeri a vlastne celý svet plný nadľudí rozhodnúť. Vytvorili sa dva názory. Ten prvý hovoril o tom, že zákon je správny a supehrdinovia by mali byť kontrolovaní a mali by taktiež odhaliť svoju pravú identitu. Pretláčal ho Tony Stark aka Iron Man. Ten vláde neskôr aj pomáhal s odchytom všetkých hrdinov, ktorých kedysi nazýval priateľmi. Starkovi sa to jednoducho vymklo z rúk, keď to všetko skončilo obrovským súbojom nielen ideálov, ale i charakterov a hrdinov. Na druhej strane barikády totiž stál Steve Rogers aka Captain America, moralizujúca postava, ochranca všetkých nevinných a jeden z najčestnejších mužov na planéte. Postupne sa budovali dva tábory, ktoré medzi sebou už začali vytvárať aj prvé roztržky. Jedným z pilierov príbehu je postava Spider-Mana, ktorá sa rozhoduje medzi tým, čo je správne a čo je vhodné. Stark ho presviedča, aby svoju identitu odhalil a pripravuje pre neho špeciálny robotický oblek. Postupom času sa ale Parkerovi rozvidnieva v mysli a začína si tak uvedomovať, že kope za zlý tím. Séria Civil War úžasne a detailne vystihla pravý Starkov charakter a hlavne jeho negatívne stránky, ktoré tu vyeskalovali do najvyšších poschodí. Viac vám ale prezrádzať nejdem. Základnú príbehovú os poznáte, a tak vám už môžem len odporučiť, aby ste si ten komiks prečítali. Skutočne stojí za to. 

Svet Marvelu čaká epická udalosť. Dnes sa začína točiť Civil War s kolosálnym hereckým obsadením!

Vo filme to ale bude pravdepodobne iné. Spidey sa do Marvelu dostal až nedávno, jeho úlohu mal pôvodne zohrať Black Panther, pre MCU celkom nová postava. Doteraz však nevieme, aké roly obe postavy zohrajú. Spidey by si mal údajne len strihnúť krátku scénu, aj keď by to malo byť viac ako cameo. Možno niečo na štýl Nicka Furyho v Avengers: Age of Ultron, prípadne dostaneme cool hlášku, scénu a polovica zemegule opäť zošalie hype-om. Nasledujúce riadky čítajte len ak ste videli Age of Ultron. Vďaka jeho udalostiam totiž približne vieme, prečo sa vláda rozhodne držať si Avengerov nakrátko. Hulk s Hulkbusterom zdemolovali Johannesburg, Sokoviu a taktiež takmer spôsobili koniec sveta.

Okrem zásadných udalostí pre civilný svet MCU sa ale podľa slov Chrisa Evansa (Cap) dočkáme aj premostenia medzi Age of Ultron a Infinity War Part 1 a 2. Ak vás zaujímajú vyjadrenia Downeyho, Ruffala a Evansa, klikajte na tento článok, na ktorý som vás naviedol už vyššie. 

Svet Marvelu čaká epická udalosť. Dnes sa začína točiť Civil War s kolosálnym hereckým obsadením!

Keď som napísal, že Civil War je gigantická udalosť MCU a zúčastnia sa jej desiatky nadľudí, asi som si trochu odporoval. Veď diváci, ktorí ešte nevideli Age of Ultron rátajú len so 6 postavami, maximálne s 10 irelevantnými v celom príbehu. Veci sa ale zmenili a do premiéry Civil War sa ešte len zmenia. Uvidíme totiž Iron Mana (Rob..., ale no tak, veď vy dobre viete, kto ho hrá), Captaina Americu (Chris Evans), Black Widow (Scarlett Johansson), Hawkeya (Jeremy Renner), War Machine (Don Cheadle), Falcona (Anthony Mackie), Scarlet Witch (Elizabeth Olsen), Spider-Mana (meno herca zatiaľ nepoznáme), Black Panthera (Chadwick Boseman) a po novom Marvel potvrdil aj Visiona (Paul Bettany), Buckyho/Winter Soldiera (Sebastian Stan), Ant-Mana (Paul Rudd), Sharon Carter/Agentku 13 (krásna Emily VanCamp) a zo záporákov uvidíme Barona Helmut Zema (Daniel Brühl), Crossbonesa (Frank Grillo) a generála Thaddeusa “Thunderbolt” Rossa (William Hurt), v komiksoch neskôr známeho aj ako Red Hulka (tak žeby predsa len? Ak sa vracia generál Ross, je celkom možné, že uvidíme návrat, respektíve aspoň náznak pre Abomination či The Leadera). V nepotvrdenej úlohe sa predstaví Martin Freeman aka Bilbo aka Sherlockov asistent Watson aka obeť mestečka Fargo. Špekuluje sa o politickej postave, čiže niečo na spôsob Roberta Redforda vo Winter Soldierovi. Malo by ísť o Everett K. Rossa, experta z hľadiska problematiky krajiny Wakanda (domov Black Panthera), ktorá svoju dôležitú úlohu ešte len zopakuje. Ak teda nerátame Nicka Furyho, Mariu Hill, nejakých agentov SHIELD-u, Hulka a Thora, ktorí sú po Age of Ultron tak trochu mimo hru a ostatných, máme k dispozícii hneď 17 dôležitých postáv! A z toho sa už boj dvoch frakcií dá spraviť celkom slušne, že? Jednoznačne pôjde o omnoho nabitejší film, než akým bol Age of Ultron, a aj tí už boli miestami nezaujímaví a na plátne prehustení. Snáď to teda bratia Russovci zvládnu. Rozhodne majú pred sebou oveľa ťažšiu úlohu, než Joss Whedon. 

Svet Marvelu čaká epická udalosť. Dnes sa začína točiť Civil War s kolosálnym hereckým obsadením!

Keď sa tak pozeráme na všetky tie postavy, dej a príbehovú osu, ostáva nám už len zamyslieť sa, či pôjde o skutočnú Capovu sólovku. Iste, Marvel aj Evans sa už vyjadrili, že rozhodne nebude jeho postava potlačená, no poznáte to, PR keci tu budú aj deň pred premiérou, nie to ešte rok. Každý je po Winter Soldierovi z Capa a bratov Russovcov v extáze, a tak sa im takáto radikálna zmena páčiť nemusí. Zároveň sa obávam stopáže a nespokojnosti z nedostatočného priestoru pre niektoré postavy. Nuž, nechajme sa prekvapiť a verme, že to dopadne dobre. V najbližších dňoch môžete očakávať prvé fotky z pľacu, nejaké tie nové informácie či leaky. Chcel som síce pripraviť Svet Marvelu zameraný na Age of Ultron, no posledné dva dni boli jednoducho predurčené k tomu, aby nás donútili predstaviť vám Civil War v celej svojej kráse. Ak sa chcete o príbehu a filme dozvedieť viac, klikajte sem. Captain America: Civil War dorazí do kín 5. mája 2016.


PS: Daredevil Charlieho Coxa to pravdepodobne nestihne a vo filme nebude mať asi ani cameo. Škoda, čo?

Svet Marvelu čaká epická udalosť. Dnes sa začína točiť Civil War s kolosálnym hereckým obsadením!

Domov
Zdieľať
Diskusia