Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. apríla 2015, 21:50
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák minoq

Druhá séria True Detective dostáva atmosférický teaser

FILMY A SERIÁLY TRUE DETECTIVE
Uložiť Uložené

Nové postavy, nové kulisy, nový príbeh... Dočkáme sa opäť skvelej série?

21. jún. Tento dátum si v kalendári zakrúžkujte pekne výraznou farbou, pretože v ten deň odbije premiéra pilotného dielu druhej série True Detective. Ako divácky, tak aj kriticky veľmi úspešná prvá séria sa na obrazovky dostala začiatkom januára minulého roku a už pri odvysielaní prvých troch časti dostala  „zelenú" rovno už aj druhá séria. Tá nám predstaví úplne novú, tentokrát rovno štvoricu hlavných postav, ktoré stvárnia Colin Farrell, Vince Vaughn, Rachel McAdams a Taylor Kitsch. Prvý menovaný – Colin Farrell – sa chopí role Raya Velcora, ohrozeného detektíva, ktorý bude „dôležitým" článkom skorumpovaného policajného oddelenia. Vince Vaughn si strihne hlavnú úlohu záporáka ako Frank Semyon, Rachel McAdams (Ani Bezzerides) uvidíme v pozícii tvrdej šerifky a Taylor Kitsch ako vojnový veterán bude s najväčšou pravdepodobnosťou sekundovať ústrednej dvojici detektívov, Rayovi a Ani. Ťažko povedať, no myslím, že Farrell zahviezdi. Za to o Vaughna sa už bojím viac. Pri akejkoľvek scéne s ním sa vraciam do filmu Vybíjaná a podobných komédií, kde sme si už zvykli na milú a dobrácku Vinceovu tváričku. Z traileru je ale badať, že sa veľmi bude rozoberať psychické rozpoloženie postáv a ich osobní démoni, rovnako, ako tomu bolo naposledy. 

Druhá séria True Detective dostáva atmosférický  teaser

Nie som si istý, či tento herecký ansámbel dokáže vyrovnať, tobôž prekonať McConaugheyho a Woodyho Harrelsona. Tí sa totiž postarali o neuveriteľne atmosférickú jazdu, mnohokrát takú dokonalú najmä vďaka ich hereckým výkonom. Prvé dve časti novej série zrežíruje Justin Lin (Furious 4, 5 a 6), takže je asi každý na svete zvedaví, či dokázal látku spracovať k obrazu, aký je požadovaný najmä fanúšikmi, ale i samotnou HBO. Každá jedna séria True Detective bude absolútne odlišná. Minimálne čo sa štábu týka. Jediný, kto ostane, je showrunner, scenárista a stvoriteľ, Nic Pizzolatto (predtým len seriál Killing). Zatiaľ čo prvú sériu natočil Cary Fukunaga, v druhej sa to zmení. Pozostávať bude z 8 častí (každá časť by mala mať aspoň hodinu), pričom maximálny počet natočených jedným človekom bude tri. O deji sa toho až tak veľa nevie, no znova by sme sa mali pozrieť na okultizmus, keďže budú mŕtvoly a prípad celkovo sprevádzať zvláštne okultné znaky a symboly. Synopsa nám ale aspoň trocha odhaľuje: Bizarná vražda spája dokopy troch policajných vyšetrovateľov a kriminálnika. Musia spolupracovať, aby tak odhalili konšpiráciu a zradu na rozpálených uliciach Californie. 


Tak čo, tiež sa už neviete dočkať? Očakávania sú privysoké a keby sa dokázala udržať kvalita nastolená minulou sériou, všetci by sme asi jasali. Viac informácií o samotných postavách a seriáli ako takom nájdete tu.

Druhá séria True Detective dostáva atmosférický  teaser
Druhá séria True Detective dostáva atmosférický  teaser
Druhá séria True Detective dostáva atmosférický  teaser
Domov
Zdieľať
Diskusia