Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. apríla 2015, 13:49
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Nová hokejová hymna našej reprezentácie s úryvkami Mor ho! od Sama Chalupku

ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Je čas sa poriadne hokejovo naladiť!

prvého mája odštartujú ďalšie Majstrovstvá sveta v hokeji, ktoré sa budú tento rok konať neďaleko našich hraníc, konkrétne v Prahe a Ostrave. Pred každým šampionátom sa nájde aspoň zopár interpretov, ktorí sa snažia reprezentantov a fanúšikov nabudiť novou energickou hymnou. Základným prvkom býva chytľavá melódia a rezonujúci refrén obsahujúci Slovenskóó. Po svojom spracoval motivačnú skladbu ADiss, ktorého si mohol počuť napríklad na Supovom refréne. Okrem povinných prvkov pridali spoločne s Romanom Urbanom zopár úryvkov z básne Sama Chalupku - Mor ho! a v závere nechýbajú ani tradičné ľudové nástroje.

Aj napriek množstvu pokusov o vytvorenie silnej hokejovej hymny zatiaľ jednoznačne dominuje staré dobré Nech bože dá, ktoré nás majstrovstvami sprevádza už dlho a veľmi dobre ho poznajú hádam všetky hokejové veľmoci. Prekoná novinka s názvom Máme na to skladbu s viac ako desaťročnou históriou?

Domov
Zdieľať
Diskusia