Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. februára 2015, 11:44
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Jurský svet odkrýva krvilačné monštrá v Super Bowl traileri

FILMY A SERIÁLY SUPER BOWL
Uložiť Uložené

Super Bowl odhalil okrem majstra NFL aj zábavné a drahé reklamy. Medzi nimi sa vynímajú TV Spoty pre rôzne filmy, vrátane Jurského sveta, ktorý sa odkrýva v nových záberoch.

Záver prvého februárového víkendu bol úžasný pre filmových, no v prvom rade športových nadšencov. uskutočnil sa totiž 49. ročník Super Bowlu, každoročného vyvrcholenia NFL. Cez polčas jednej z najsledovanejších udalostí roka sa premietajú rôzne reklamy (od áut po filmy) a inak tomu nebolo ani tento rok. Za 30 sekúnd rôzne filmové štúdiá zaplatili 4, 5 milióna dolárov (marketingos jak lusk), pričom jeden z najočakávanejších Super Bowl Spotov patrí práve ten k Jurassic World, teda Jurskému svetu. V ďalších článkoch ale uvidíte Spoty aj pre Terminátora, Furious 7, Tomorrowland a iné pecky. Žiaľ, vyzerá to tak, že Marvel (Avengers a Ant-Man) sú ticho a rovnako tak aj Warner/DC a ich Batman v Superman. 

Nový trailer


Už prvý trailer navnadil na nostalgické hororové, ale najmä atmosférické chvíle v parku a ani ten dnešný rozhodne nestavia na inom. Musím sa ale priznať, že som trochu sklamaný. Takmer žiadna noc, žiadne strašidelné momenty a atmosféra nie je až taká znamenitá, ako by sa od pokračovania tohto kultového príbehu očakávalo. Colin Trevorrow (režisér, natočil Safety Not Guaranteed) nás aspoň v závere na diaľku zdraví a vzdáva hold časti z už kultovej scény z 20-ročnej jednotky od Spielberga, ktorý tentoraz stojí na stoličke s názvom výkonného producenta, takže na film aspoň trošičku dohliada. V každom prípade nám Colin už dávno sľúbil, že sa bude snažiť potešiť fanúšikov a obdivovateľov pôvodného Jurského parku, avšak bude sa snažiť prilákať aj nových fanúšikov, čomu dopomáha CGI. Áno, hovorilo sa o robotoch a praktických efektoch, reálne spracovaných dinosauroch a podobnom postupe, na ktorom staval Spielberg. Ako sa však môžete presvedčiť sami, zrejme sa od toho nápadu upustilo. Či je to dobré alebo zlé rozhodnutie, to už nechám na vás. 

Jurský svet odkrýva krvilačné monštrá v Super Bowl traileri
Jurský svet odkrýva krvilačné monštrá v Super Bowl traileri

Dnešný trailer nám prezrádza, že špeciálne vyvinutý dinosaur bude skutočne vražedný a nebude zabíjať len z hladu. Bude to predátor od kosti a celý park obráti hore pi***, akoby Meliško (nech mu je zem ľahká) povedal. Uvidíme chaos, kopec mŕtvych a už tak trocha trápnu ilúziu ľudí, že sa môžu hrať s prírodou a s najobavánejšími predátormi, akí kedy kráčali po našej planéte. No, nie všetci. Je tu aj výnimka. Star-fucking-Lord si v pokoji osedlá Velociraptory, pretože prečo nie.

22 rokov bude deliť prvý Jurský Park od Jurského Sveta a presne taký istý čas bude oddeľovať príbeh týchto dvoch filmov. Nejde sa remakeovať a ani rebootovať. Dočkáme sa niečoho ako v Transformers IV, teda nový príbeh, ale známy svet. Nemusíte sa teda báť, že sa budú ignorovať udalosti predošlých filmov. Geneticky upravené monštrum sa vymkne spod kontroly a park plný dinosaurov bude opäť narušený. Tentokrát je problém o to väčší, keďže sa na vyhynuté živočíchy chodia denno-denne pozerať stovky až tisícky ľudí. Koristi preto bude dosť. Keďže dinosaury sú s ľuďmi už viac než dve desaťročia a ich Zoo už toľko neprofituje, rozhodnú sa vedci vyvinúť celkom nový druh živočícha, azda najnebezpečnejšieho dinosaura, ktorý nebude mať konkurenciu (no, ibaže by sa na konci objavil milovaný T-Rex, nášho mutanta roztrhal na franforce a odišiel by s pocitom hrdinstva ala najnovšia Godzilla). Vymkne sa teda spod kontroly a park plný dinosaurov bude opäť narušený.

Jurský svet odkrýva krvilačné monštrá v Super Bowl traileri


Myslíte, že sa dočkáme skutočného atmosférického masterpiecu s plným využitím potenciálu, ktorá dnešná doba a park plný prehistorických krvilačných monštier ponúka? Film budeme aj naďalej sledovať na Filmkulte, kde nájdete všetky podrobnosti aj ďalšie Super Bowl trailery. Ten sa vymkne spod kontroly a park plný dinosaurov bude opäť narušený. Zahrajú si Chris Pratt (Guardians of the Galaxy) ktorý sa v Hollywoode asi nadobro usadí v Áčkových filmoch čo dokazuje aj šepkanie o tom, že sa stane novým Indiana Jonesom, Bryce Dallas Howard (50/50) a deti Ty Sympkins a Nick Robinson. V kinách si Jurský svet užijeme už 11. júna 2015. Bude zaujímavé sledovať, či budú uspokojené túžby a očakávania divákov a takisto kasy štúdia Universal, ktorý tento rok bude mať okrem Jurského sveta na bojovom poli aj Furious 7. Ak snímka uspeje, zaručene sa dočkáme ďalšej časti. Zájdete si do kina?

 
Nový Dino

Jurský svet odkrýva krvilačné monštrá v Super Bowl traileri
Jurský svet odkrýva krvilačné monštrá v Super Bowl traileri


Domov
Zdieľať
Diskusia