Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. októbra 2014, 16:46
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Epický, zábavný, vojnový, ale aj dobrodružný bude filmový november v kinách

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Pravidelné predstavovania filmových premiér nebude chýbať ani pre mesiac november, ktorý bude pre hity a podarené snímky skutočne bohatý!

Začína nám síce pochmúrnejšie a chladnejšie počasie, no v kinách je teplo aj naďalej. Vlastne, už prvý novembrový štvrtok bude veľmi horúco. Na svoje si prídu milovníci akcie, hororu, komédie, animákov ale aj sci-fi. Bude to skutočne pestré, tak teda, poďme na to bez zbytočných rečí.

1. Zmiznutie Eleanor Rigby: On (6. 11.), Zmiznutie Eleanor Rigby: Her (13. 11.)
Režisér Ned Benson prišiel s nápadom natočiť romantickú drámu z pohľadu oboch milujúcich. Prvá časť z mužskej perspektívy dorazí už 6. novembra. Má byť chladná, sebecká a na vaše možné prekvapenie vám bude možno sedieť menej, než tá ženská. Príbeh hovorí o šťastnom, mladom a dokonalom páriku Conora (James McAvoy) a Eleanor (Jessica Chastain), ktorým naruší vzťah tragické rodinné nešťastie. 


2. Jesabelle (6. 11.)
Po Annabelle príde ďalší atraktívny horor a my budeme dúfať, že kvalitatívne nedopadne ako spomínaná bábka z Conjuring. Tú totiž recenzenti zakopali pod zem. Tentokrát budeme svedkami nehody, ktorá pripraví Jessie o nohy a aj milovaného partnera. Sťahuje sa do domu v ústraní, ktorý kedysi obývala jej rodina. Nasledujú tajomné odkazy od mŕtvej mamy, zistenie, že v dome nie je sama a tak ďalej a tak ďalej, veď to už poznáte. 


3. Interstellar (6. 11.)
V posledných dňoch kolujú internetom prvé ohlasy a recenzie renomovaných portálov a zjavne nehovoria jedným hlasom. Niektorí film pokladajú za viac dobrý, než nepodarený a prehypovaný, iní sú zas opačného názoru. Všetci sa ale zhodujú v tom, že uvidíme vizuálne orgie, takže ak máte "poruke" IMAX kino, neváhajte ani sekundu. A hoci to pravdepodobne čítate už x-tý raz, nezabúdajme, že kritici nie príliš vrelo prijali aj Kubrickovu Odyseu či Blade Runnera od Ridleyho Scotta. A aký status že to majú dnes (aj keď fanúšikom Odysey teda nie som). Ak máte radi sci-fi, Matthewa McConaugheyho a Nolanovu prácu, ide o zaručenú zábavu. Viac v preview.

4. Fury - Železné srdcia (13. 11.)
Distribútori sa opäť predviedli. Alebo že by za tento názov mohla inštitúcia, ktorá tieto názvy vymýšľa najmä pre krajiny v Európe? Tak či onak, do kina na to zájdite a pokojne zoberte aj tatka, bude sa mu to páčiť. Dostaneme totiž poriadnu nálož akcie počas druhej svetovej vojny. Do tanku sadnú okrem iných Brad Pitt, Shia LaBeouf či Logan Lerman a zatiaľ čo nemáme čakať scenáristicky špičkovo zvládnutý počin, David Ayer sa po (radšej) pomaly ututlanom Sabotage vráti na výslnie. Predsa len, tento pán natočil veľa skvelých filmov a podľa zahraničných recenzií (film mal v US premiéru v októbri) už vieme, že nesklamal ani tentoraz. 


5. Playing It Cool (13. 11.)
Ďalšia romantická komédia, tentokrát s Captainom America. Chris Evans sa zamiluje do Michelle Monaghan, ktorá je však zasnúbená. Rozhodne sa s ňou ale udržiavať aký-taký vzťah, aby ju nestratil a v budúcnosti možno aj získal. Nečakajte ďalšieho vynikajúce Waltera Mittyho, avšak s priateľkou na to predsa len môžete zájsť, možno sa Chris vyzlečie a ona aspoň raz uvidí niečo iné, než vaše tlsté brucho.


6. Hunger Games: Mockingjay (20. 11.)
Vždy, keď čítam slovo Mockingjay, spomeniem si, ako krásne to znie v podaní Jennifer Lawrence. Niektorými podcenená, niektorými precenená herečka to na nás opäť bude skúšať v Hrách o život, pričom sa miesto poslednej časti dočkáme rozdelenia na dve, rovnako, ako to urobil Harry Potter. Začína revolúcia, prevrat a Katniss bude vodcom odboja. Na druhej strane tu je Peeta, ktorý je jasnou zbraňou Capitolu. 

 


7. Tučniaky z Madagaskaru (27. 11) 
Koniec mesiaca sa bude niesť v odľahčenom duchu. Začneme spin-offom Madagaskaru, kedy sa nám v celovečernom filme predvedú milované tučniaky, ktoré však pravdepodobne celovečerák neunesú. Aj preto dostanú parťákov, s ktorými budú spolupracovať. Pre menších pôjde o príjemnú rozprávku, my ostatní musíme čakať na ďalšiu Pixarovku či Bezzubku. 


8. Horrible Bosses 2/Šéfovia na zabitie (27.11.)
Pokračovanie úspešnej a podarenej komédie spred troch rokov je konečne tu. Vráti sa pôvodné trio, nadržaná Jennifer Aniston, ale pribudne najmä Chris Pine, ktorý si túto rolu určite užíva. Kopa humoru, wtf momentov a snáď aj pekných žien dorazí na pozadí príbehu, ktorý tentokrát nebude o zabití šéfov, ale o únose. 


9. Ouija (27. 11.)
November uzavrie horor o duchoch zo záhrobia. Debbie, ktorá porušila pravidlo hry Ouija a hrala ju sama, na to aj doplatila. Jej kamaráti sa s jej smrťou nevedia vyrovnať, a tak začnú pátrať po možných stopách, pričom na túto hru narazia. Debbie s nimi začne komunikovať, no tu nastáva viacero problémov. Niektorí duchovia zo záhrobia sa totiž nechcú len rozprávať. 


To by bolo asi tak všetko. Samozrejme, uvidíme aj iné filmy, ako Falošní poliši, Get On Up, ukrajinský Kmeň či Včielku Maju, ale vysokou kvalitou zrejme oplývať nebudú. Ktoré snímky vás v kinách zaručene neminú? O jednotlivých premiérach a ich výsledkoch vás budeme informovať na Filmkulte.

Domov
Zdieľať
Diskusia