Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. augusta 2014, 11:16
Čas čítania 0:00
Peter Hlavička

Kto je najlepšie plateným elektronickým DJ-om roku 2014 podľa Forbes?

HUDBA DJ-ING
Uložiť Uložené

Vďaka dosť silne citeľnému prechodu do mainstreamu zažíva elektronická hudba za posledné roky obrovský rozmach, a odzrkadľuje sa to aj na peniazoch, ktoré zarábajú najznámejší DJs

Kto je najlepšie plateným elektronickým DJ-om roku 2014 podľa Forbes?

Vďaka dosť silne citeľnému prechodu do mainstreamu zažíva elektronická hudba za posledné roky obrovský rozmach, a odzrkadľuje sa to aj na peniazoch, ktoré zarábajú najznámejší DJs. Vďaka magazínu Forbes sa tak opäť aj tento rok dočkávame nového zoznamu, ktorý nám odhalil najlepšie zarábajúcich DJ-ov za uplynulých 12 mesiacov. Rebríček Electronic Cash Kings 2014 tak rovnako ako v minulom roku ovládol Calvin Harris so ziskom $66 miliónov za uplynulý rok, čím predbehol v hudobnom svete napríklad aj Jay Z-ho. Niet sa ani čomu čudovať, keďže za jeho tohtoročným úspechom stoja desiatky songov, 50 festivalov a množstvo vystúpení v kluboch. Medzi ostatnými z rebríčku mal ešte dosť dobrý rok napríklad aj 24-ročný Avicii, ktorý uspel najmä vďaka albumu True  a pesničke Wake Me Up, ktorá sa sa stala prvým elektronickým songom v U.S., ktorý predal viac ako 4 milióny kusov. 

1. Calvin Harris $66 miliónov

2. David Guetta $30 miliónov

3. Tiësto $28 miliónov

4. Avicii $28 miliónov

5. Steve Aoki $23 miliónov

6. Afrojack $22 miliónov

7. Zedd $21 miliónov

8. Kaskade $17 miliónov

9. Skrillex $16.5 miliónov

10. Deadmau5 $16 miliónov

11. Hardwell $13 miliónov

12. Armin van Buuren  $12 miliónov

12. Steve Angello $12 miliónov

Domov
Zdieľať
Diskusia