Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. júna 2013, 23:47
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Xbox One ruší DRM aj nutnosť online pripojenia!

TECH
Uložiť Uložené

Microsoft nečakane mení vývoj situácie okolo novej konzoly Xbox One. Ruší sa pár primitívnych pravidiel.

Xbox One ruší DRM aj nutnosť online pripojenia!

Hovoriť o tom, že Sony si s Microsoftom vytrel riť, je asi zbytočné a teda sa hneď presunieme k pointe. Microsoft totižto na svojej oficiálnej stránke zverejnil informáciu, že pre Xbox One ruší DRM ochranu, nutnosť online pripojenia, ale aj zrušenie regionálnych obmedzení. 

V praxi to znamená, že si hry budeme môcť zahrať aj bez nutnosti každodenného pripojenia na internet (ten bude konzola vyžadovať iba pri prvotnej inštalácii), budeme si ich môcť navzájom požičiavať či predávať a čo je tiež dobrá správa, hneď po uvedení konzoly na trh si ju môžete kúpiť zo zahraničia bez strachu pred regionálnymi obmedzeniami.

Microsoft žehlí čo sa dá, no Sony to má už vyhraté a mám dojem, že MS nepomôže už nič. Máme šťastie, že sa chalani z Japonska umúdrili a nasadili podmienky, ktoré jednoducho MS musel nasledovať. Museli ale pritom stratiť 90% svojich užívateľov? Už len ostáva ohlásiť verziu bez Kinectu a teda znížiť cenu Xbox One pod 400€ (toľko stojí PS4). Kinect 2 totiž určite stojí viac než 100€. 

Celý článok si môžete prečítať tu.  

Domov
Zdieľať
Diskusia