Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
včera 25. októbra 2024 o 18:14
Čas čítania 0:33
Jela Vážanová

V Írsku môžeš po novom študovať influencerstvo. Za štvorročný program dostaneš bakalársky titul

ZAUJÍMAVOSTI INFLUENCERI SOCIÁLNE SIETE VZDELÁVANIE
Uložiť Uložené

South East Technological University odštartovala pilotný ročník bakalárskeho ročníka budúcich influencerov.

Byť influencerom sa v dnešnej digitálnej dobe pomaly stáva serióznym biznisom, ktorý láka viac a viac mladých ľudí. Na tento trend reaguje írska univerzita, ktorá ako prvá spustila štvorročný bakalársky program, zameraný na prípravu mladých ľudí na kariéru na Instagrame, TikToku či YouTube, informuje CNA.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by South East Technological University (@setuireland)

Nápad najskôr začal ako letný kurz Digital Hustle, ktorý učili TikTokeri. Prihlášky výrazne prevýšili kapacitu a tak sa vďaka úspechu South East Technological University (SETU) v írskom meste Carlow rozhodla kurz rozšíriť o študijný program, za ktorý študenti dostanú aj titul. Odbor Content Creation and Social Media získal akreditáciu a minulý mesiac privítal prvých 15 študentov.

Študenti sa učia tvoriť kreatívne videá, porozumieť psychológii storytellingu, podnikať, analyzovať dáta či o celebritách. V rámci praktických hodín sa učia aj ako používať kameru či mikrofón.

Domov
Zdieľať
Diskusia