Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah článku vznikol v spolupráci so spoločnosťou RULES.
dnes 24. októbra 2024 o 15:00
Čas čítania 1:36
Richard Balog

FOTO: Pozri si 3-izbový byt v lukratívnej novostavbe Zwirn. Získa si ťa škandinávskym štýlom v blízkosti centra hlavného mesta

FOTO: Pozri si 3-izbový byt v lukratívnej novostavbe Zwirn. Získa si ťa škandinávskym štýlom v blízkosti centra hlavného mesta
Zdroj: RULES, BoysPlayNice
KULTÚRA ARCHITEKTÚRA ZO SLOVENSKEJ A Z ČESKEJ REPUBLIKY BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Architekti z ateliéru RULES predstavujú ďalší atraktívny interiér, tentoraz v škandinávskom štýle.

Ak ti je blízky moderný minimalistický dizajn, nový projekt od ateliéru RULES si určite získa tvoje srdce aj obdiv. Oceňovaný tím architektov navrhol interiér 3-izbového bytu v novostavbe Zwirn, ktorá sa nachádza v atraktívnej lokalite bývalého industriálneho územia v Ružinove.

Byt určený pre trojčlennú rodinu má po stavebných zásahoch a zmene dispozícii od architektov úžitkovú plochu 75 štvorcových metrov. Ďalších takmer 11 štvorcových metrov plochy ponúka loggia, ktorá je prístupná z obývačky aj rodičovskej spálne.

RULES, Bratislava, Zwirn
Zdroj: RULES, BoysPlayNice
Ak ťa bavia články o zaujímavej architektúre a interiérovom dizajne, nezabudni dať odber tejto téme, aby ti neunikli žiadne nové projekty z domova ani zo zahraničia.
Odporúčané
FOTO: Takto vyzerá investičný byt v Klingerke s výhľadom na Bratislavu. Nadrozmerný jednoizbák má aj vinotéku či imitáciu krbu FOTO: Takto vyzerá investičný byt v Klingerke s výhľadom na Bratislavu. Nadrozmerný jednoizbák má aj vinotéku či imitáciu krbu 24. augusta 2024 o 11:00
Už na prvý pohľad je neprehliadnuteľným prvkom kuchyňa, ktorá je sčasti v tmavozelených tónoch.
Už na prvý pohľad je neprehliadnuteľným prvkom kuchyňa, ktorá je sčasti v tmavozelených tónoch. Zdroj: RULES, BoysPlayNice

Architekti mali v tomto prípade výhodu, keďže návrh bytu začali riešiť v predstihu pred výstavbou domu, vďaka čomu odstránili jeho slabiny a pre majiteľov vytvorili dokonalé miesto na rodinný život.

Zatiaľ čo v pôvodných plánoch bola detská izba umiestnená vedľa obývačky, po novom je na opačnej strane bytu, aby nedochádzalo k rušeniu najmenšieho člena rodiny. Odstránením skladu architekti rozšírili vstupnú chodbu a izbu, pričom v oboch priestoroch vzniklo miesto pre šatník s rovnakým objemom, ako mal pôvodný sklad. Chodba je vzdušnejšia a izba pri obývačke má dostatok miesta pre dvojposteľ.

Prepojením obývačky a spálne získal byt v Zwirne charakter – rodičia môžu fungovať ako v kompaktnom apartmáne, kedy majú všetko potrebné nablízku, zatiaľ čo nočnou chodbou oddelená detská izba má potrebnú intimitu a súkromie. Otvorenosť priestoru podčiarkuje celodrevená priečka so svetlíkom a dverami z oboch strán.

Odporúčané
Na samote pri lese. Sleduj luxusnú drevenicu v Demänovskej Doline s výhľadom na zasneženú prírodu Na samote pri lese. Sleduj luxusnú drevenicu v Demänovskej Doline s výhľadom na zasneženú prírodu 5. januára 2024 o 12:00

Už na prvý pohľad je neprehliadnuteľným prvkom kuchyňa, ktorá je sčasti v tmavozelených tónoch, a jej čistá kompozícia pozostáva z dvoch hmôt – pričom v priestore dennej zóny vizuálne zaniká. Vysoké skrinky ukončuje biely kubus prechádzajúci z chodby. Pracovný úsek je súčasťou zeleného nábytku na celú šírku steny, kde sa v obývačke mení na zástenu za televíziou.

RULES, Bratislava, Zwirn
Zdroj: RULES, BoysPlayNice

Skvelo vyzerá tiež drevená priečka s obojstrannými dverami a svetlíkom vyrobená na mieru, ktorá nahradila pôvodnú murovanú priečku a zvýrazňuje spojenie obývačky a spálne. Vďaka zákazkovej výrobe ateliér RULES dosiahol minimalistický vzhľad, dokonalé zladenie materiálov a dostatok úložných priestorov na všetkých možných miestach. Celý byt vďaka tomu pôsobí kompaktne, vkusne a nadčasovo.

Dizajn detskej izby je hravý a zároveň neutrálny. Nábytok tvorí kombinácia prvkov na mieru s typovkami, ktoré bude možné s vekom dieťaťa obmieňať. Na mieru je čalúnená posteľ s výsuvným lôžkom, zástena a drevený šatník, ktoré vydržia vo všetkých fázach života.

Pozri si galériu od BoysPlayNice a pre viac zaujímavých projektov od ateliéru RULES navštív webovú stránku.

RULES, Bratislava, ZwirnRULES, Bratislava, ZwirnRULES, Bratislava, ZwirnRULES, Bratislava, Zwirn
Zobraziť galériu
(28)
Odporúčané
FOTO: Takto vyzerá jeden z najštýlovejších bytov na prenájom v Bratislave. Oceníš jeho hravý dizajn a sofistikované riešenia FOTO: Takto vyzerá jeden z najštýlovejších bytov na prenájom v Bratislave. Oceníš jeho hravý dizajn a sofistikované riešenia 8. júla 2024 o 13:30
Späť
Zdieľať
Diskusia