Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah článku vznikol v spolupráci so spoločnosťou RULES.
24. augusta 2024 o 11:00
Čas čítania 1:32
Richard Balog

FOTO: Takto vyzerá investičný byt v Klingerke s výhľadom na Bratislavu. Nadrozmerný jednoizbák má aj vinotéku či imitáciu krbu

FOTO: Takto vyzerá investičný byt v Klingerke s výhľadom na Bratislavu. Nadrozmerný jednoizbák má aj vinotéku či imitáciu krbu
Zdroj: RULES, BoysPlayNice
KULTÚRA ARCHITEKTÚRA ZO SLOVENSKEJ A Z ČESKEJ REPUBLIKY BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Architekti zo známeho ateliéru tentoraz navrhli interiér apartmánu vo výškovej budove Klingerka. Pozri si výsledok ich práce.

Precízna práca, nadčasový dizajn a krása ukrytá v detailoch sú charakteristickými prvkami všetkých projektov spod rúk architektov z ateliéru RULES. Tím odborníkov okolo zakladateľa Rudolfa Lesňáka tentoraz predstavuje realizáciu interiéru v jednospálňovom apartmáne vo výškovej budove Klingerka, ktorá sa nachádza v okruhu moderného centra Bratislavy.

Byt s úžitkovou plochou na úrovni 55 štvorcových metrov, ktorý dopĺňa loggia, bude slúžiť na krátkodobé ubytovanie a tomu odpovedá jeho vybavenie. Architekti navrhli interiér za rozumnú cenu, ktorý netrpí škrtením rozpočtu, ako to pri investičných nehnuteľnostiach častokrát býva zvykom. 

Hlavnou úlohou apartmánu je poskytovať nadštandardný komfort v určitých aspektoch, ktoré hostia od prechodného, respektíve krátkodobého ubytovania očakávajú. Perfektným príkladom sú napríklad riešenia ako výmena klasických nadrozmerných šatníkov za kozmetický stolík, veľké pracovné miesto alebo vinotéka, ktorá dokáže spríjemniť večer. 

Ak ťa bavia články o architektúre a interiérovom dizajne, nezabudni dať odber tejto téme, aby ti neunikli žiadne nové projekty z domova ani zo zahraničia. 
Odporúčané
FOTO: Takto vyzerá jeden z najštýlovejších bytov na prenájom v Bratislave. Oceníš jeho hravý dizajn a sofistikované riešenia FOTO: Takto vyzerá jeden z najštýlovejších bytov na prenájom v Bratislave. Oceníš jeho hravý dizajn a sofistikované riešenia 8. júla 2024 o 13:30
Interiér apartmánu vo výškovej budove Klingerka je dôkazom, že aj investičná nehnuteľnosť môže disponovať kvalitnými riešeniami.
Interiér apartmánu vo výškovej budove Klingerka je dôkazom, že aj investičná nehnuteľnosť môže disponovať kvalitnými riešeniami. Zdroj: RULES, BoysPlayNice

Byt má jednoduchú dispozíciu – zo vstupnej chodby je prístupná kúpeľňa s toaletou, spálňa aj obývacia miestnosť s kuchyňou, jedálňou a vstupom na celozasklennú loggiu, ktorá ponúka výhľad na hlavné mesto. 

V priestoroch chodby je umiestnená šatníková skriňa a kozmetický stolík s pufom na sedenie. Napriek tomu, že kuchyňa je v tomto prípade skôr štýlovým doplnkom dennej zóny, obsahuje všetky spotrebiče a vďaka celoplošnému obkladu je nenáročná na údržbu. Nádych luxusu dodali sklenené dvierka horných skriniek.

V rámci priestoru medzi kuchyňou a obývačkou našli architekti priestor na jedáleň s atmosférou vinotéky, ktorú oddeľuje polopriehľadný záves. Pocit umocňuje masívny drevený stôl, komfortné dizajnérske stoličky a výrazný luster. 

Samotná obývacia miestnosť najlepšie vystihuje zámer apartmánu – namiesto knižnice a úložných priestorov obsahuje okrem sedacej súpravy len veľký pracovný stôl a skrinku s difúzorom s výzorom krbu. Architekti stavili na kontrast teplého dreva s chladným keramickým obkladom a výsledný vzhľad pôsobí útulne, nadčasovo a štýlovo. 

Odporúčané
FOTO: Moderný mestský byt z Prahy v priestoroch historickej budovy tlačiarne. Má harmonický interiér s prírodnými materiálmi FOTO: Moderný mestský byt z Prahy v priestoroch historickej budovy tlačiarne. Má harmonický interiér s prírodnými materiálmi 13. augusta 2024 o 11:00
RULES, Bratislava, Klingerka
Zdroj: RULES, BoysPlayNice

Na prvý pohľad jednoduchú spálňu doplnili RULES architekti o vlastné návrhy šatníka, komody a knižnice na osobné predmety. Priestoru dominuje čalúnená posteľ s mäkkým záhlavím. 

Kúpeľne boli pred realizáciou v štandarde. Po novom miestnosti dominuje atypický nábytok v jemnej, zelenej farbe, ktorý poskytuje úložný priestor a navyše príjemne ladí s obkladmi a sanitou. Relatívne malý priestor opticky rozširuje veľkoformátové zrkadlo.  

Sprievodná galéria je už tradične od Jakuba Skokana a Martina Tůmu zo štúdia BoysPlayNice, ktorých prácu dlhodobo obdivujeme a milujeme rovnako ako architektov z ateliéru RULES.

RULES, Bratislava, KlingerkaRULES, Bratislava, KlingerkaRULES, Bratislava, KlingerkaRULES, Bratislava, Klingerka
Zobraziť galériu
(18)
Odporúčané
FOTO: Nádherný dom na juhu Talianska, ktorý ťa nadchne minimalistickým vzhľadom, polohou aj atmosférou FOTO: Nádherný dom na juhu Talianska, ktorý ťa nadchne minimalistickým vzhľadom, polohou aj atmosférou 25. júla 2024 o 11:00
Domov
Zdieľať
Diskusia