Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
dnes 19. októbra 2024 o 12:44
Čas čítania 1:48
refresher team

Najhoršie české jedlá podľa turistov: Čo označili za najväčšiu žbrndu?

GASTRO ČESKO GASTROPRIEMYSEL
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Zbiehajú sa ti sliny, alebo sa bez týchto pokrmov bez problémov zaobídeš?

Pre niekoho lahôdky, pre iného vrchol odpornosti. Používatelia známeho gastro serveru TasteAtlas tentoraz zoradili najhoršie české jedlá. V rebríčku sa objavili tradičné zabíjačkové pochúťky, niekoho traumy zo školských jedální, ale aj krčmová klasika. Všetky pokrmy, ktoré turisti označili za najhoršie, nájdeš nižšie.

TasteAtlas svoje rebríčky zostavuje na základe hlasovania registrovaných používateľov. Z výsledného hlasovania maže príspevky botov a lokálnych patriotov, ktorí nechcú objektívne hodnotiť, ale len zdvihnúť prestíž svojich obľúbených jedál alebo krajiny. Administračný tím serveru teda dáva pozor na hodnotenie tých, ktorí sa nekriticky snažia propagovať ich národné pokrmy, len aby vzbudili hrdosť a zvedavosť ostatných užívateľov.

10. miesto

Kontroverzná polievka zo žalúdkov, poctivá držková, sa medzi najhnusnejšími jedlami umiestnila na desiatej pozícii. Aký máš na ňu názor ty?

dršťková polévka
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/Bin im Garten /volně k užití

9. miesto

Deviatu priečku obsadil známa zabíjačková klasika – jaternica.

jelito
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/Mariuszjbie/volně k užití

8. miesto

Utopenci sú obľúbené české, ale aj slovenské jedlo, ktoré sa bežne podáva v krčmách k pivu. Ide o klobásy naložené v pikantnej marináde s bobkovým listom, cibuľou, čiernym korením a ďalšími prísadami. Tento pokrm sa tradične konzumuje studený s chlebom alebo bielym pečivom.

Utopenci
Zdroj: Karelj / Wikimedia Commons / volně k použití
Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 3
Domov
Zdieľať
Diskusia