Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
včera 17. októbra 2024 o 16:47
Čas čítania 0:44
Radoslava Juračková

REBRÍČEK: Za nájomné bývanie najviac zaplatia v Londýne. S vysokými cenami bojujú aj Taliani

ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE EURÓPA PENIAZE
Uložiť Uložené

Ceny presahujú tritisíc eur.

Náklady na bývanie patria k najvýraznejším položkám v našich mesačných výdavkoch. Naprieč Európou sa veľmi líšia a v niektorých mestách presahujú ceny za prenájom tisíce eur. Najnovší prieskum od Euronews a Rightmove ukázal, v ktorých krajinách je nájomné bývanie najdrahšie. O výsledkoch informuje portál timeout.com.

Na Slovensku je vo zvyku skôr nehnuteľnosť vlastniť a zobrať si na ňu úver, na západe je obľúbenejší prenájom. Ľudia vnímajú bývanie ako spotrebný tovar a nemajú potrebu svoje domovy vlastniť. Preto prieskum odráža priemerné ceny prenájmu a nie kúpy nehnuteľnosti. 

Pravdepodobne nie je prekvapením, že najviac zaplatia obyvatelia západnej Európy. Do 8-miestneho rebríčka sa nedostala ani jedna krajina z východnej časti. Do zoznamu sa dostali až tri holandské mestá. Bývanie tu mesačne stojí v priemere 1 700 eur. Mnohých možno prekvapí cena prenájmu na juhu Európy.

Najdrahšie mestá na prenájom v Európe

1. Londýn, Spojené kráľovstvo 3 220 €
2. Amsterdam, Holandsko 2 275 €
3. Rím, Taliansko 2 000 €
4. Paríž, Francúzsko 1 862 €
5. Rotterdam, Holandsko 1 795 €
6. Haga, Holandsko 1 790 €
7. Mníchov, Nemecko 1 770 €
8. Utrecht, Holandsko 1 746 €
Domov
Zdieľať
Diskusia