Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
dnes 15. októbra 2024 o 14:30
Čas čítania 9:33
Aneta Gospičová

Rudeboys Radio: Ministerstvo napadá peacefull klubové prostredie. Influencerov DJov preverí čas (Rozhovor)

HUDBA DJ-ING HUDBA KLUBY A BARY
Uložiť Uložené

Známu trojicu spoznáš vďaka kvalitnému výberu hudby, dobrému štýlu obliekania, tanečným pohybom a vône vonných tyčiniek.

Energické trio známe ako Rudeboys Radio, ktoré tvorí Otec Mirec, Spunkey a Romski, je v klubovej kultúre známe svojimi dynamickými vystúpeniami. Chalani v setoch kombinujú viaceré hudobné žánre ako hip-hop, baile funk, R'n'B či house. 

Otec Mirec, Spunkey a Romski nám porozprávali aj o svojej DJskej kariére, ktorá ich vyniesla do popredia klubovej scény nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Chalani prezradili, či sa niekedy stretli so stalkingom a aj to, čo by robili, keby neboli DJs.

Pre Refresher prezradili, aký majú pohľad na aktuálnu situáciu v slovenskej kultúre, ktorá v poslednom období čelí mnohým výzvam. Prezradili, ako vnímajú zmenu atmosféry a kontroly zo strany úradov, ktoré často zasahujú do slobody klubovej scény.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa RudeBoys Radio (@rudeboys.radio)

V Refresheri ti každý deň prinášame zaujímavý content. Ak sa ti naša tvorba páči a chceš podporiť redakciu, staň sa aj ty členom klubu Refresher+. Získaš tak neobmedzený prístup k prémiovému obsahu a mnohým ďalším benefitom.

Rudeboys Radio.
Rudeboys Radio. Zdroj: Refresher / Gabriel Kotrha
V tomto článku si prečítaš:
  • Ako by reagovali, keby počas ich setu prišla razia.
  • Čo si myslia o DJských kariérach Rachellky a Katežinky.
  • Či mali niekedy stalkerku.
  • Čo by robili, keby neboli DJs.
  • Či im niekedy hrozil rozpad.

Situáciu v kultúre kritizuje okrem odborníkov aj široká verejnosť. Ministerka Šimkovičová zasahuje do každej sféry. Nedávno sa konalo protestné podujatie pred budovou ministerstva v Bratislave, kde hralo niekoľko DJov. Ako vnímate aktuálnu situáciu?

Odporúčané
Nočný klub KitKat: Dovnútra pustili aj ženu s koňom, základ je fetiš a latex. Hudbu či orgie si ľudia užívajú bez telefónu Nočný klub KitKat: Dovnútra pustili aj ženu s koňom, základ je fetiš a latex. Hudbu či orgie si ľudia užívajú bez telefónu 13. októbra 2024 o 9:30

Spunkey: Situácia nás taktiež znepokojuje. Myslíme si, že klubová scéna je jedno z najotvorenejších prostredí, máme ho veľmi radi, a preto v ňom trávime toľko veľa času. Trápi nás, že ministerstvo napadá také peacefull prostredie. Namiesto toho, aby takéto veci podporovali a kŕmili malé semienka kultúry, ktoré sa môžu rozrásť vo väčšie umenie, tak ho podkopávajú. 

Otec Mirec: Keď sa spätne vrátim k odvolaniu generálneho riaditeľa SND Mateja Drličku, počas jeho éry bolo divadlo v rozkvete a bolo otvorené aj iným veciam. Drlička nám dal niekoľkokrát povolenie tancovať pri divadle a bolo cítiť, že je otvorený aj iným undergroundovým umeniam. 

Keď som sledoval jeho odvolanie a čítal, čo sa deje, tak som to bral ako jeden veľký redflag, že nejdeme úplne správnym smerom. Z ukazovania v krojoch, vyjadrení a ďalších odvolávaní cítiť plytký prístup a manipuláciu. Je to niečo, čo ide protichodne s tým, čo uznávame a čo si myslíme, že by malo byť v kultúre prezentované. 

Okrem iného začala polícia realizovať razie v kluboch. 

Otec Mirec: Z toho sa cítim bytostne veľmi znepokojený. Čítal som aj vyjadrenia okresnej organizácie strany Smer v Pezinku o radikalizácii, znásilňovaní v kluboch, že ide o „semenište drog“. Toto sú prepálené a nepravdivé veci. Taktiež spomínali aj bitky. Tie som v klube nezažil už roky. V dedinských krčmách sa chlapi bijú častejšie ako v kluboch, kde je SBS, ktorá dáva na takéto veci pozor. Tu vidieť ako sa aktuálna politická scéna snaží naštrbovať kultúrne prostredie a ničiť v ňom slobodu a voľnosť.

To, čo prinášame je nabádanie ľudí na užívanie hudby a nie na užívanie drog.

Razie sa konali v podnikoch KC Dunaj, Alchymista a Wax2. Je možné, že čoskoro zavítajú aj do klubu Šafko, kde často hrávate a organizujete akcie. Rozmýšľali ste, že sa počas akcie môže stať aj takáto situácia?  

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu REFRESHER+

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako vnímajú DJsku kariéru slovenských influenceriek.
  • Či mali niekedy existenčnú krízu.
  • Ako spomínajú na svoje prvé hranie.
  • Či sa niekedy stretli so stalkingom.
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 168479 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: Sleva 500 Kč při nákupu nad 1 250 Kč na lolipop.cz , Zľava 20 EUR pri nákupe nad 50 EUR na iSEXshop.sk alebo Životopis za pár minút s Kickresume ZDARMA
Zobraziť všetky (9)
Domov
Zdieľať
Diskusia