Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
včera 4. októbra 2024 o 18:18
Čas čítania 0:48
Ella Petrová

Film Snehulienka čelí kritike. Ľuďom vadí, že nie je dostatočne biela, ale aj to, že ju nezachráni princ

Film Snehulienka čelí kritike. Ľuďom vadí, že nie je dostatočne biela, ale aj to, že ju nezachráni princ
FILMY A SERIÁLY FILMY A SERIÁLY NAJOČAKÁVANEJŠIE FILMY
Uložiť Uložené

Pôvod mena princeznej bude v novej Snehulienke iný, vysvetľuje herečka.

Hoci rozprávka ešte ani nevyšla, už čelí kritike. Niektorým divákom a diváčkam sa nepáči výber herečky, iní majú problém s digitálnymi trpaslíkmi alebo s tým, že celý príbeh sa až tak nedrží predlohy a rezonuje skôr so súčasnosťou.

Hlavnú hrdinku totiž nezachráni princ, čo narúša základnú dejovú líniu. Tvorcovia filmu chcú skôr dať priestor emancipácii a vyzdvihnúť nezávislosť a nebojácnosť žien. Či to diváci ocenia, sa ešte len uvidí. V každom prípade ďalšia zmena spočíva v pôvode princezninho mena.

Podľa Variety je v Disneyho filme z roku 1937 Snehulienka opísaná ako princezná „s pleťou bielou ako sneh". V novom filme to však nie je celkom tak. Herečka Rachel Zegler má kolumbijských predkov a jej pleť je o niečo tmavšia.

V rozhovore pre Variety povedala, že nový film odkazuje na inú verziu Snehulienky z histórie. Tá hovorí o tom, že princezná prežila snehovú búrku, ktorá nastala, keď bola ešte dieťa. Preto sa kráľ a kráľovná rozhodli pomenovať ju Snehulienka, aby jej pripomenuli jej odolnosť.

Odporúčané
Herečka Leona: Kanye West si v LA vypýtal môj Instagram. Počas večere za mnou poslal bodyguarda (Rozhovor) Herečka Leona: Kanye West si v LA vypýtal môj Instagram. Počas večere za mnou poslal bodyguarda (Rozhovor) 27. septembra 2024 o 9:30

„Jedným z kľúčových bodov nášho filmu pre každú mladú ženu alebo mladého človeka je uvedomiť si, akí ste v skutočnosti silní," hovorí Zegler. Na výsledok novej verzie si však budeme musieť ešte niekoľko mesiacov počkať. Premiéru môžeš očakávať 20. marca budúceho roka.

Domov
Zdieľať
Diskusia