Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
včera 4. októbra 2024 o 17:29
Čas čítania 0:32
Radoslava Juračková

Európska únia rozdáva free lístky na vlak. Mladí budú môcť precestovať Európu zadarmo

ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE CESTOVNÝ RUCH VLAKY
Uložiť Uložené

Na podanie prihlášky máš len niekoľko dní.

Precestovať za rok Európu znie ako sen. Ešte lepšie však znie to, ak ti cestovné lístky niekto preplatí. Presne takúto možnosť majú všetci 18-roční Európania, ktorí žijú v členských štátoch EÚ. Vďaka programu DiscoverEU môžeš vlakom cestovať zadarmo a zľavy dostaneš aj na ubytovanie, múzeá či kultúru. Vieme, ako si o benefit požiadať a dokedy máš na to čas.

Táto ponuka je vekovo obmedzená. O dopravu zadarmo si môžu požiadať len tí, ktorí sa narodili v roku 2006. Jediné, čo musíš urobiť, je vyplniť prihlášku na webe youth.europa.sk. Deadline končí 16. októbra. Vybraní teenageri potom môžu zadarmo cestovať od 1. marca 2025 až do 31. mája 2026. 

Tento benefit plánujú rozdať až 35 500 Európanom a mladým z krajín, ktoré využívajú program Erasmus+. Patrí sem Island, Lichtenštajnsko, Severné Macedónsko, Nórsko, Srbsko a Turecko a, samozrejme, všetky krajiny EÚ. 

vlak, stanica
Zdroj: Pexels/Veerasak Piyawatanakul
Domov
Zdieľať
Diskusia