Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. septembra 2024 o 11:33
Čas čítania 0:57
Veronika Ábelová

Tretia Duna bude podľa režiséra úplne iný film. Kedy uvidíme nové pokračovanie s Timothéeom?

Tretia Duna bude podľa režiséra úplne iný film. Kedy uvidíme nové pokračovanie s Timothéeom?
FILMY A SERIÁLY TIMOTHÉE CHALAMET DUNA FILMY A SERIÁLY ZENDAYA
Uložiť Uložené

Po dvoch úspešných filmoch na motívy kultového sci-fi románu Franka Herberta pripravuje kanadský režisér tretiu filmovú adaptáciu. Tentoraz však volí trochu iný prístup.

Po dvoch filmoch z pieskového sveta Arrakisu pripravuje Denis Villeneuve svoj tretí film, Dune Messiah (Spasiteľ Duny). Ide o druhú knihu románu a uzatvára príbeh Paula Atreida, ktorého vo filme stvárnil Timothée Chalamet.

Villeneuve v nedávnom rozhovore pre časopis Vanity Fair prezradil, že Messiah bude jeho posledným filmom v sérii. Zároveň prezradil, že sa s nakrúcaním filmu neponáhľa a vníma ho ako samostatné dielo.

„V prvom rade je naozaj dôležité, aby ho ľudia pochopili. Bol to diptych (dvojica diel, pozn. red.), boli to dva filmy, ktoré adaptovali prvú knihu,“ povedal Villeneuve. „Tretie pokračovanie, ktoré je v procese písania scenára, bude niečo iné a samostatné,“ pokračoval a prezradil, že ak sa vráti, chce urobiť niečo, čo bude mať vlastnú identitu. „Povedzme, že Duna je pre mňa istým spôsobom hotová a Spasiteľ Duny bude niečo, k čomu budem pristupovať s vlastnou odlišnou filmárskou filozofiou,“ dodal.

Okrem Duny Villeneuve v súčasnosti pracuje na filmoch Stretnutie s Rámom a Kleopatra. V rozhovore tiež naznačil, že po treťom pokračovaní Duny by mohol v sérii pokračovať niekto iný.

Odporúčané
Lesana Krausková zo seriálu Dunaj: Keď ma nevzali na VŠMU, chcela som skončiť s herectvom. Workoholizmus nie je na obdiv Lesana Krausková zo seriálu Dunaj: Keď ma nevzali na VŠMU, chcela som skončiť s herectvom. Workoholizmus nie je na obdiv 14. septembra 2024 o 9:30

„Myslím si, že by bolo dobré založiť zárodok pre pokračovanie Messiah. V prípade, že by niekto chcel pokračovať po mne, pretože sú to krásne knihy,“ povedal. Režisér však povedal, že adaptovať ostatné knihy zo série je ťažšie, pretože sú ezoterickejšie. „Sám sa do toho nepustím, ale možno niekto nájde odvahu, aby to urobil,“ dodal. Dune: Messiah má neoficiálny dátum premiéry 18. decembra 2026. Ten sa však môže ešte niekoľkokrát zmeniť.

Domov
Zdieľať
Diskusia