Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
22. augusta 2024 o 12:19
Čas čítania 0:39
Radoslava Juračková

Zákazníci sú pobúrení z rakúskej reštaurácie. Ak si chceš rozdeliť porciu na dva taniere, musíš zaplatiť 8 eur

GASTRO GASTROPRIEMYSEL PENIAZE RAKÚSKO
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Položku za extra tanier nájdeš aj v menu.

Rakúsky expolitik upozornil na bizarný poplatok v jednej z reštaurácií v obci Pörtschach am Wörther See, ktoré je blízko slovinských hraníc. Navštívil tam podnik Miralago. Za tanier extra mu naúčtovali 8 eur.

Podnik sa netají tým, že za tanier navyše účtujú peniaze. Cenu zaň nájdeš v menu pod názvom „lúpežnícky tanier.“ Okrem riadu si účtujú poplatok aj za prestieranie. Na jednu osobu zaplatíš za príbor 3,50 eur. Tento trend je rozšírený najmä v Taliansku, kde sú poplatky za príbor už takmer štandardné.

Haselmayer sa v statuse kriticky vyjadril k turizmu v celom regióne Korutánska. „Na juhu sa naozaj nemusíte báť, že by ceny cez noc mohli klesnúť,“ napísal.

V krajine sa o poplatku za tanier rozbehla búrlivá diskusia, do ktorej sa zapojili viacerí prevádzkovatelia reštaurácií. „K nám chodí mnoho ľudí, ktorí si objednávajú spoločné jedlo, pretože už toho toľko nezjedia. Myslím si, že sa diskutuje o niečom, čo nie je úplne bežná prax a čo poškodzuje cateringový biznis,“ povedal pre ORF majiteľ reštaurácie v Klagenfurte.

Domov
Zdieľať
Diskusia