Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. augusta 2024 o 16:18
Čas čítania 0:39
Jela Vážanová

Veľká pocta pre Zdena Cháru: Zaradili ho medzi najlepších hráčov NHL 21. storočia

OSOBNOSTI HOKEJ NHL ZDENO CHÁRA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Zdeno Chára je jedným z najlepších obrancov svojej generácie. V prestížnom rebríčku najlepších hokejistov NHL sa umiestnil na úctyhodnom 11. mieste.

Americký športový kanál ESPN zostavil rebríček najlepších hokejistov NHL 21. storočia. Umiestnil sa v ňom aj slovenský reprezentant Zdeno Chára. Hráč z Trenčína zanechal v NHL významnú stopu a patrí k najuznávanejším hokejistom na svete. Pre ESPN ho ocenil Ryan Clark, bývalý šampión NFL, ktorý ho umiestnil na výborné 11. miesto.

„S výškou 2 metre bol Chára viac než len najvyšším hráčom v histórii NHL. Vypracoval sa na jedného z najlepších obrancov svojej generácie, vďaka čomu sa v roku 2009 zúčastnil šiestich zápasov hviezd NHL a získal Norrisovu trofej. Potom v roku 2011 viedol Bruins k prvému Stanley Cupu od roku 1972,“ uviedol Clark.

Chára
Zdroj: TASR

Na vrchole rebríčka sa umiestnil Sidney Crosby z Pittsburgh Penguins, druhé miesto obsadil legendárny Alex Ovečkin a na tretej priečke sa umiestnil Connor McDavid z Edmontonu.

Zdeno Chára odohral v NHL neskutočných 1 680 zápasov, čím sa zaradil na siedme miesto v počte najviac odohraných zápasov na jedného hokejistu v histórii. Celkovo v lige odohral 24 sezón, čo ho radí na tretie miesto.

Domov
Zdieľať
Diskusia