Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
13. júla 2024 o 16:59
Čas čítania 1:42
Radoslava Juračková

Rybia reštaurácia Chernomorka otvorila v Bratislave ďalšiu prevádzku. Mix morských plodov pre partiu ponúkajú za 85 eur

GASTRO GASTRO BRATISLAVA GASTROPRIEMYSEL RYBY
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Ukrajinská reštaurácia expandovala na Slovensko minulý rok. Prvá prevádzka v Ružinove je mimoriadne úspešná, a preto sa rozhodli otvoriť ďalšiu v Petržalke.

Novú prevádzku reštaurácie Chernomorka otvorili 12. júla na Rusovskej ceste 48 v Petržalke. Môžeš si tam vychutnať čerstvé ryby a morské plody. Prevádzka pri otváračke lákala na ustrice a šumivé víno zadarmo.

ChernomorkaChernomorka
Zobraziť galériu
(2)

Slováci milujú ustrice 

Prvá prevádzka Chernomorky v Bratislave zožala obrovský úspech. „Ľudia sa do prvej Chernomorky nezmestili, a preto sme otvorili ďalšiu,“ prezradila nám manažérka prevádzky. Ich klientelu tvoria primárne Slováci. Ukrajinských návštevníkov je len 20 percent.

Manažérka nám prezradila, že Slováci najviac milujú ustrice. Ak si ich objednajú, personál im pred konzumáciou ochotne vysvetlí, ako ich otvoriť a správne zjesť.

Viac ako šesť kusov ustríc na osobu sa jesť neodporúča. Ustrica sa jedáva len živá. Vnútri ustrice je bielko, z ktorého môže prísť pri prílišnej konzumácii zle,“ vysvetlila nám. Niektorí návštevníci milujú morské plody natoľko, že odporúčanú dávku nedodržujú, čo môže spôsobiť tráviace ťažkosti. Ustrice u nich vyrastajú v bazénoch, ktoré sú na to určené, a dovážajú ich z Francúzska. Ryby dovážajú aj z Nórska či z Bulharska.

Dizajn reštaurácie má prímorský vibe

Petržalská reštaurácia sa zásadným spôsobom nelíši od tej ružinovskej. Nájdeš tam rovnaké menu a interiér reštaurácie má prímorský nádych. Počas slnečných dní si môžeš posedieť aj na vonkajšej terase.

Kuchárov môžeš pri práci sledovať.ChernomorkaChernomorkaChernomorka
Zobraziť galériu
(5)

V menu nájdeš chutné predjedlá, hlavné jedlá i dezerty. Celá kuchyňa je otvorená a pri príprave jedla môžeš sledovať kuchárov. Okrem štandardnej ponuky si môžeš namixovať tanier morských plodov s omáčkou podľa výberu. Práve mix morských plodov alebo rýb pre skupinku je to najdrahšie, čo v menu nájdeš. 1 250-gramová porcia rýb s omáčkou a hranolkami stojí 95 eur. O niečo menšiu porciu morských plodov si môžete s partiou vychutnať za 85 eur. 

Foršmak (nátierka) na odeský spôsob zo sleďa s hriankami.Tanier morských plodov na smotanovej omáčke. Vybrali sme si mäso hrebenatiek, chvosty tigrích kreviet, kalamáre, baby sépie a chobotnice.Chvosty tigrích kreviet v chrumkavom obale s tatárskou omáčkou.Špagety s morskými plodmi.
Zobraziť galériu
(6)

Reštauráciu nájdeš v rôznych krajinách

Chernomorka je investičný projekt, ktorý vznikol v roku 2013 a prevádzky má naprieč celou Ukrajinou. Názov nasvedčuje, že pôvod reštaurácie je v Čiernom mori, ktoré krajinu obmýva.

Odporúčané
McDonald's daroval polovicu tržby z predaných hranoliek slovenským nemocniciam. Tento rok vyzbieral rekordnú sumu McDonald's daroval polovicu tržby z predaných hranoliek slovenským nemocniciam. Tento rok vyzbieral rekordnú sumu 15. októbra 2024 o 15:00

Prevádzky majú aj v Poľsku a v Moldavsku. Minulý rok expandovali na Slovensko a v najbližšom období plánujú otvoriť svoje prevádzky aj v ďalších susedných krajinách. 

Dážď vyhnal zákazníkov z terasy, personál pohotovo reagoval

Počas piatkovej otváračky mali rezervované takmer všetky stoly. Zákazníci však mohli prísť aj bez rezervácie. Čakala na nich vaňa plná ustríc a prosecco na účet podniku. Celý večer sa o zábavu staral DJ. Každému návštevníkovi zamestnanci trpezlivo vysvetľovali, ako správne mušľu otvoriť a konzumovať. 

Prevádzka praskala vo švíkoch a plný bol interiér aj vonkajšia terasa. Pohodový večer prerušila silná búrka, ktorá zákazníkov z terasy vohnala dovnútra. Zamestnanci reštaurácie reagovali pohotovo a spravili všetko pre to, aby sa u nich zákazníci cítili aj napriek počasiu dobre. Stoly preniesli dovnútra, a kým dážď neustal, všetkých vnútri pohostili.

Zamestnanci vysvetľovali klientom, ako ustrice otvoriť a konzumovať.Vaňa plná ustríc. ChernomorkaChernomorka
Zobraziť galériu
(8)
Domov
Zdieľať
Diskusia