Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júla 2024 o 16:32
Čas čítania 0:37
Radoslava Juračková

Superpočítač tipuje absolútneho víťaza Eura. Anglicko už podľa neho nie je favoritom

ŠPORT EURO 2024 FUTBAL SLOVENSKÁ FUTBALOVÁ REPREZENTÁCIA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Aj napriek tomu, že mu na začiatku šampionátu vyrátal najvyššie šance na úspech, favorita našiel v inom tíme.

Futbalové Euro sa pomaly blíži ku koncu a čoskoro spoznáme víťazov prestížneho šampionátu. Slovenskej reprezentácii sa tento rok titul získať nepodarilo a vypadla v osemfinále v zápase s Anglickom.

Do semifinále sa prebojovali Španieli, Francúzi, Angličania a Holanďania. Okrem fanúšikov športu tipuje pravidelne výsledky zápasov aj superpočítač spoločnosti Opta Analyst. Vychádza pri tom z údajov Stats Perform a z aktuálnej situácie na trhu so stávkami. Na začiatku šampionátu vyrátal, že najväčšiu šancu na úspech má Anglicko. Výsledky uplynulých zápasov však zamiešali karty a dnešné predikcie sú už iné.

EURO 2024
Zdroj: TASR/AP Martin Meissner
Odporúčané
Superpočítač vyrátal, kto má najväčšie šance vyhrať EURO 2024. Slovensko sa ocitlo na chvoste rebríčka Superpočítač vyrátal, kto má najväčšie šance vyhrať EURO 2024. Slovensko sa ocitlo na chvoste rebríčka 7. júna 2024 o 17:20

Holanďania podľa umelej inteligencie pohoria

Aj napriek tomu, že si stále myslí, že Anglicko to dotiahne do finále, netipuje mu víťazstvo. To predpovedá Španielom a pripisuje im viac ako 30-percentnú šancu na úspech. To, že sa tieto dva tímy ocitnú vo finálnom derby, odhaduje až s 50-percentnou pravdepodobnosťou. 

Spomedzi štyroch spomínaných tímov má podľa umelej inteligencie najmenšiu šancu na víťazstvo šampionátu Holandsko. Odhaduje mu len 16,23 % šancu na úspech. 

Domov
Zdieľať
Diskusia