Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. júna 2024 o 17:20
Čas čítania 0:45
Radoslava Juračková

Superpočítač vyrátal, kto má najväčšie šance vyhrať EURO 2024. Slovensko sa ocitlo na chvoste rebríčka

ŠPORT EURO 2024 FUTBAL ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Futbalový šampionát sa začína o týždeň a finále sa uskutoční 14. júla v Nemecku.

Futbalový sviatok EURO 2024 odštartuje o týždeň a fanúšikovia začínajú tipovať víťazov. V šampionáte si zmeria sily 24 tímov a spoločnosť Opta Sports pomocou Opta Supercomputer odhadovala výsledky turnaja, informuje theanalyst.com. Pre Slovensko odhad nedopadol dobre.

Aktuálne prebiehajú prípravné zápasy a Slovensko trénuje v Rakúsku. V základnej skupine sa stretne s Belgickom, Rumunskom a s Ukrajinou. Finále šampionátu sa uskutoční 14. júla v Berlíne. 

Slovensko má podľa AI nízke šance na úspech

Počítač predpovedá, že najväčšiu šancu na výhru má Anglicko s odhadom19,9 %. Nasleduje Francúzsko, ktoré ma pravdepodobnosť výhry 19,1 %. Šampionát sa tento rok odohrá v Nemecku, ktoré má podľa predikcií tretiu najvyššiu šancu na úspech. Prvú päťku favoritov uzatvárajú Španielsko a Portugalsko.

Odporúčané
KVÍZ: Cole Palmer alebo Messi? Uhádni, ktorý hráč má lepšie hodnotenie v hre FC 25 KVÍZ: Cole Palmer alebo Messi? Uhádni, ktorý hráč má lepšie hodnotenie v hre FC 25 17. októbra 2024 o 15:00

Slovensku však umelá inteligencia veľký úspech nepredpovedá. V predikcii sme sa ocitli na chvoste a menšiu šancu na výhru má len Albánsko a Gruzínsko. Úspech nám predpovedá len na 0,4 percenta.

Domov
Zdieľať
Diskusia