Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. júna 2024 o 11:01
Čas čítania 0:54
Veronika Ábelová

REBRÍČEK: Toto sú najviac priateľské krajiny sveta, na treťej priečke sa umiestnila obľúbená dovolenková destinácia

REBRÍČEK: Toto sú najviac priateľské krajiny sveta, na treťej priečke sa umiestnila obľúbená dovolenková destinácia
KULTÚRA SPRÁVY ZO SVETA TURISTIKA
Uložiť Uložené

Remitly sa rozhodol preskúmať osobnostné črty ľudí na celom svete. Výsledkom boli krajiny, ktoré sú najviac priateľské k turistom.

V rámci celosvetovej štúdie sa skúmali otázky z dotazníka Big 5, ktorý sa považuje za štandardizovaný test osobnosti. Zamerala sa najmä na prívetivosť respondentov, ktorá sa prejavuje priateľskosťou, láskavosťou a ústretovosťou. Cieľom prieskumu bolo určiť najpriateľskejšie krajiny na svete. Na štúdiu upozornil časopis Forbes.

Ako ukázal prieskum, najpriateľskejšou krajinou bola Južná Afrika. Turisti si tu môžu nielen pozrieť safari alebo staré vraky lodí, ale aj relaxovať na plážach pri pohári vína. Pre tých aktívnejších sú atraktívnou destináciou vrcholy hôr. Na druhom mieste je Grécko, ktorého pohostinnosť voči turistom prieskum potvrdil. Prvú trojicu uzatvára Chorvátsko.

Najprívetivejšie krajiny pre turistov:

1. Južná Afrika
2. Grécko
3. Chorvátsko
4. Mexiko
5. Švédsko
6. Austrália
7. Kanada
8. Nemecko
9. Estónsko
10. Belgicko
11. Španielsko
12. Česká republika
13. Taliansko
14. Japonsko
15. Spojené štáty americké

V prieskume boli položené otázky ako „Akú veľkú starosť pociťujete o druhých?“ a „Máte radi, keď sa ostatní cítia dobre?“. Analytici prepočítali skóre, ktoré dosiahli obyvatelia jednotlivých krajín, na "skóre priateľskosti". Čím vyššie skóre získali, tým boli považovaní za priateľskejších.

Odporúčané
Kritizovanú bratislavskú kaviareň ľudia obvinili, že okopírovala dizajn poľskej pekárne. Z Varšavy nám napísali, že to nie je ok Kritizovanú bratislavskú kaviareň ľudia obvinili, že okopírovala dizajn poľskej pekárne. Z Varšavy nám napísali, že to nie je ok 27. júna 2024 o 14:30

Slovensko sa v tomto rebríčku neumiestnilo. Ako uvádza starší prieskum – zahraniční turisti strávili na Slovensku v roku 2023 až 5 miliónov nocí, čo predstavuje medziročný nárast o 30 %. Najviac turistov na Slovensko každoročne prichádza z Česka, Poľska, Nemecka a Maďarska.

„Na Slovensko prišli minulý rok viac ako dva milióny zahraničných návštevníkov. S týmito číslami sme sa medzi krajinami Európy, ktorých turistické štatistiky porovnáva marketingovo-informačný systém TourMIS, umiestnili na treťom mieste,“ priblížila Slovakia Travel.

Domov
Zdieľať
Diskusia