Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
5. júna 2024 o 15:09
Čas čítania 1:05
Karolína Uličná

Štrajkový výbor Markízy podporili slovenské osobnosti. Odkaz vedeniu podpísal aj Tomáš Maštalír či Gabriela Marcinková

OSOBNOSTI MICHAL KOVAČIČ SLOVENSKÍ HERCI A HEREČKY SLOVENSKÍ UMELCI SPRÁVY Z DOMOVA ŠTRAJK TELEVÍZIA MARKÍZA
Uložiť Uložené

Osobnosti Slovenska sa podpísali pod list venovaný TV Markíza.

Televízia Markíza oznámila ukončenie rokovaní so štrajkovým výborom a zamestnancom odkázala, že je pripravená prijať ich výpovede. Na zápas medzi približne stovkou zamestnancov a vedením reagujú prostredníctvom verejného odkazu na sociálnych sieťach aj viaceré známe slovenské mená.

Moderátorka Adela Vinczeová venovala tejto téme na svojom instagramovom profile samostatný príspevok. Jej manžel Viktor Vincze patrí medzi zamestnancov, ktorí v Markíze stoja na čele štrajkového výboru.

 „Stojíme za našimi kolegami. Ani nám, tváram zo zábavných formátov, nie je jedno, ako sa situácia v spravodajstve vyvíja. Ctíme si slobodnú žurnalistiku, ktorá je kľúčovým demokratickým pilierom v celom civilizovanom svete,“ uvádzajú osobnosti v stanovisku.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Trochu inak s Adelou (@trochu_inak_s_adelou)

Podpísalo sa až 23 osobností

Pod príspevok moderátorky sa podpísali aj miláčikovia z markizáckych seriálov, ako Petra Dubayová, Jakub Jablonský, Anna Jakab Rakovská či Jana Kovalčíková. Na stranu štrajkového výboru sa postavil aj Tomáš Maštalír, Kristína Svarinská, Gabriela Marcinková, Táňa Pauhofová a mnohí iní.  

Odporúčané
Adam z Love Islandu: Alagia bola moja favoritka asi tak jeden deň. Verím, že ma už ľudia nebudú vnímať len ako šaša (Rozhovor) Adam z Love Islandu: Alagia bola moja favoritka asi tak jeden deň. Verím, že ma už ľudia nebudú vnímať len ako šaša (Rozhovor) 27. septembra 2024 o 16:30

List Markíze dokopy podpísalo 23 osobností. Tvrdia, že objektívnosť neznamená nekritickosť voči tým, ktorí majú štát v rukách. Hoci si prácu v Markíze veľmi vážia, veria, že sa situácia upokojí a zlepší. „Veríme, že naša televízia bude chcieť svoju spoločenskú úlohu, v ktorej bola vždy pevná, plniť aj naďalej,“ odkazujú vplyvné mená slovenského šoubiznisu. 

Markíza tvrdí, že štrajkový výbor nemá záujem o dohodu a vedenie s ním končí rokovania. Markíza je preto pripravená zo strany zamestnancov okamžite prijať žiadosti o skončenie pracovného pomeru. Podľa televízie štrajkový výbor nepreukázal, že upokojenie situácie a dosiahnutie konsenzu je jeho úprimným cieľom. Interná komunikácia medzi štrajkovým výborom a vedením však svedčí o niečom inom. Viac si prečítaš tu.
Odporúčané
Televízia Markíza opísala v internom maili rokovania s redaktormi ako konštruktívne. Verejne však oznámila, že očakáva výpovede Televízia Markíza opísala v internom maili rokovania s redaktormi ako konštruktívne. Verejne však oznámila, že očakáva výpovede 5. júna 2024 o 14:12
Domov
Zdieľať
Diskusia