Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. mája 2024, 18:06
Čas čítania 0:39
Barbora Adamkovičová

Žena alergická na vodu prezradila detaily zo života. Ako sa sprchuje a ubližujú jej vlastné slzy?

ZAUJÍMAVOSTI ALERGIA NA VODU ALERGIE
Uložiť Uložené

„Pýtala som sa mamy, či vie, čo sa deje, no ani moja mama si nebola celkom istá, prečo sa mi zapaľuje koža,“ priznala.

Mladá žena trpí zriedkavou chorobou – je alergická na vodu. V epizóde seriálu Born Different prezradila, do akej miery jej ochorenie ovplyvňuje každodenný život. Po kontakte s vodou sa jej totiž na tele objavia boľavé vyrážky.

Chorobou nazývanou akvagénna urtikária netrpí celý život, informuje portál LADbible„Symptómy som prvýkrát začala pociťovať, keď som mala 16 rokov,“ prezradila Abbie. „Pýtala som sa mamy, či vie, čo sa deje, no ani ona si nebola celkom istá, prečo sa mi zapaľuje koža,“ dodala.

Sprchuje sa tak ako každý iný

Pálenie, svrbenie a opuch sa na pokožke objavia už niekoľko minút po kontakte s vodou. „Otázka, ktorú mi ľudia najčastejšie kladú, je, ako sa sprchujem,“ vraví žena. Doplnila, že sa umýva tak ako každý. Čas strávený v sprche však musí obmedziť, inak by ju koža veľmi bolela.

Divákov tiež ubezpečila, že alergická na vodu je len zvonku, takže prijímanie tekutín jej vôbec nerobí problém. Abbie však dodala, že niektorým ľuďom trpiacim týmto vzácnym ochorením dokážu „ublížiť“ aj vlastné slzy.

Domov
Zdieľať
Diskusia