Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Tento článok je PR správa spoločnosti Grandiosoft.
18. apríla 2024, 11:30
Čas čítania 1:34
Sponzorovaný obsah

Ako na jar vyzdobiť terasu či balkón?

Ako na jar vyzdobiť terasu či balkón?
Zdroj: dreamstime.com
ZAUJÍMAVOSTI BÝVANIE TIPY A TRIKY
Uložiť Uložené

Jar prináša so sebou nový život a obnovenie prírody, čo je skvelá príležitosť na zmenu aj vo vašom vonkajšom priestore.

Terasa či balkón môžu byť miestom relaxu a oddychu, kde si môžete vychutnať teplé slnečné dni a príjemné večery. S niekoľkými jednoduchými nápadmi môžete svoj vonkajší priestor premeniť na útulný a štýlový kútik, ktorý vám bude slúžiť počas celej jarnej aj letnej sezóny. 

Nápady na osvieženie terasy či balkóna

1. Rastliny a kvety: Jar je obdobím kvitnutia a prebúdzania prírody, a tak by ste mali do svojho vonkajšieho priestoru zaradiť aj živé rastliny a kvety. Vyberte si farebné keramické, ratanové, plastové či betónové kvetináče alebo obaly na kvety a zasaďte do nich jarné kvety ako narcisy, tulipány, hyacinty alebo petúnie. Okrem kvetov môžete pestovať aj aromatické bylinky ako bazalka, mäta, rozmarín a iné, ktoré osviežia vašu terasu či balkón nielen svojím vzhľadom, ale aj vôňou.

2. Pohodlné sedenie: Pre optimálny relax na terase či balkóne nezabudnite na pohodlné sedenie. Mali by ste si vybrať záhradný nábytok, ktorý je odolný voči poveternostným podmienkam, ako napríklad ratanový nábytok alebo kovové konštrukcie s vodoodolnými vankúšmi. Pridajte farebné vankúše a deky, ktoré dodajú vášmu priestoru štýlový a útulný vzhľad.

Odporúčané
Potrebujete lešenie? Poradíme, ako na to! Potrebujete lešenie? Poradíme, ako na to! 23. apríla 2024, 13:00

3. Osvetlenie: Vytvorte príjemnú atmosféru na svojom balkóne či terase aj po západe slnka prostredníctvom vhodného osvetlenia. Použite solárne svetlá, LED lampy či svetelné reťaze, keramické, sklenené, kovové a drevené svietniky alebo lampáše, ktoré umiestnite na stôl či zem, zavesíte na zábradlie či stenu. Táto jemná iluminácia vytvorí romantickú a relaxačnú atmosféru, vďaka ktorej si budete môcť užívať dlhé letné večery.

4. Dekorácie: Drobné dekoratívne prvky môžu do vášho vonkajšieho priestoru vniesť osobný štýl a charakter. Vázy, misky, sochy do záhrady, rôzne závesné dekorácie s jarnými motívmi môžu dodať vášmu balkónu či terase šarm a originalitu. Nebojte sa experimentovať s rôznymi dekoráciami a vytvoriť tak unikátny vzhľad svojho vonkajšieho priestoru.

5. Zóny oddychu a aktivity: Rozdeľte si svoj vonkajší priestor na zóny, ktoré budú slúžiť rôznym aktivitám a účelom. Okrem relaxačnej zóny so sedením si vytvorte aj priestor na pestovanie rastlín, miesto na grilovanie alebo dokonca malý kútik na cvičenie alebo prácu na čerstvom vzduchu. Týmto spôsobom využijete každý kútik balkóna alebo terasy a prispôsobíte ho svojim potrebám a záujmom.

S vhodnou kombináciou rastlín, nábytku, osvetlenia a dekorácií môžete svoju terasu či balkón premeniť na oázu pokoja a relaxu, ktorú budete milovať nielen vy, ale aj vaši priatelia a rodina. Nechajte sa inšpirovať jarou a vytvorte si svoj vlastný útulný a štýlový vonkajší priestor, ktorý vám bude slúžiť počas celej sezóny.

Domov
Zdieľať
Diskusia