Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
10. apríla 2024, 16:03
Čas čítania 0:51
Veronika Ábelová

Hra Scrabble po 75 rokoch mení pravidlá. Má byť prístupnejšia pre všetkých a spájať ľudí

Hra Scrabble po 75 rokoch mení pravidlá. Má byť prístupnejšia pre všetkých a spájať ľudí
ZAUJÍMAVOSTI HRY
Uložiť Uložené

Obľúbená stolová hra Scrabble bude teraz prístupnejšia aj pre tých, ktorí si v slovných hrách nie sú takí istí. Spoločnosť Mattel prišla s novou hrou Scrabble Together.

Svetoznáma stolová hra Scrabble existuje od roku 1938. V priebehu rokov sa menili len slová, ktoré boli pridané do slovníka v súvislosti s vývojom jazyka. Stolová hra však zostávala vždy rovnaká. Po dlhých rokoch teraz prichádza zmena.

Scrabble sa chystá vytvoriť hraciu plochu pre tých, ktorí považujú túto hru za náročnú. Na zadnej strane bude vytlačená nová zjednodušená verzia s názvom Scrabble Together. Dôvod tejto zmeny vysvetlil jej výrobca Mattel, ktorý chce hru sprístupniť všetkým, ktorým slovné hry pripadajú odstrašujúce a nudné.

K tejto zmene sa vyjadril aj viceprezident a vedúci globálnych hier spoločnosti Mattel Ray Adler, informuje Indy100„Scrabble obstálo v skúške času ako jedna z najpopulárnejších stolových hier v histórii a my chceme zabezpečiť, aby hra bola aj naďalej dostupná pre všetkých hráčov,“ povedal.

Ďalej opísal Scrabble Together ako ideálnu voľbu pre tých, ktorí si myslia, že slovné hry nie sú pre nich. „Vďaka tímovej a rýchlejšej hre Scrabble Together pokračuje oslava slov rovnako ako v klasickej verzii. Nová dynamická a kooperatívna hra ju však robí prístupnejšou a spája ľudí,“ dodal.

Odporúčané
Vedel si, že na Netflixe môžeš hrať špičkové hry zdarma? Návod, ako na to, a výber 10 najlepších, pri ktorých ušetríš stovky eur Vedel si, že na Netflixe môžeš hrať špičkové hry zdarma? Návod, ako na to, a výber 10 najlepších, pri ktorých ušetríš stovky eur 23. apríla 2024, 14:30

Rozdiel medzi klasickou verziou a Scrabble Together je v bodovaní a v spolupráci s ostatnými hráčmi. Systém bodovania je jednoduchší a hráči pracujú ako tím, aby dokončili svoju cieľovú kartu. Na rozdiel od klasickej verzie, kde ľudia medzi sebou súťažia o najvyššie skóre.

Domov
Zdieľať
Diskusia