Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
8. apríla 2024, 12:20
Čas čítania 1:31
Barbora Adamkovičová

Bizarný príbeh siamských dvojčiat. Oženili sa so sestrami a splodili viac než 20 detí

ZAUJÍMAVOSTI NAJBIZARNEJŠIE ÚMRTIA
Uložiť Uložené

Ich mama ich predala do otroctva, kde boli terčom zábavy. Ľudí totiž ich telesné postihnutie fascinovalo, a tak návštevnosť cirkusu stúpala.

Nedávno médiami otriasla kontroverzná svadba siamských dvojičiek, ktorá zaujala tisíce ľudí po celom svete. Nešlo však o jedinú anomáliu ľudí s týmto telesným postihnutím. Mnohí možno nevedia ani o príbehu zrastenej dvojice, ktorá za svoj život splodila viac než 20 potomkov. 

Chang a Eng sa narodili pred 200 rokmi a detaily ich súkromných životov sa podarilo bohato zdokumentovať. Súrodenci pochádzali z Thajska, ktoré sa v tom období nazývalo Siam – práve oni sú dôvod, prečo majú dvojčatá s týmto vrodeným ochorením prívlastok „siamské“.

Portál Unilad uvádza, že ich vlastná matka ich predala do otroctva. Chlapci sa tak stali súčasťou atrakcie, kde boli „vystavení“ jedinci trpiaci zvláštnymi telesnými postihnutiami, ako napríklad dwarfizmom či zakrpatenými končatinami. Tzv. freak shows boli zakázané až v roku 1980.

Zrastená dvojica sa oženila so sestrami

Dvojčatá sa vďaka svojmu vzhľadu stretli s obrovským úspechom a po svojich 21. narodeninách začali zvrátenému cirkusu šéfovať. Vďaka tomu výrazne zbohatli a rozhodli sa usadiť na farme v americkom štáte Severná Karolína. Práve tam sa zoznámili so setrami Adelaide a Sarah Yates, s ktorými sa neskôr oženili.

Odporúčané
Američan zomrel pri natáčaní sexu s koňom a Inda zabila letiaca krava. Toto sú najbizarnejšie úmrtia, o akých si (ne)počul Američan zomrel pri natáčaní sexu s koňom a Inda zabila letiaca krava. Toto sú najbizarnejšie úmrtia, o akých si (ne)počul 30. júla 2023, 9:30

Napriek tomu, že bratia boli k sebe prirastení kúskom kože a mali spoločnú pečeň, obe manželské dvojice „žili“ v oddelených domácnostiach v snahe zachovať si súkromie. So svojimi polovičkami sa mali stretávať v trojdňovej rotácii, čím zabezpečili, že spolu strávia rovnaké množstvo času. Changovi a Engovi dokonca ponúkli operáciu na rozdelenie ich tiel, no obaja túto možnosť odmietli.

Splodili viac než 20 detí

Za svoj život sa stali otcami 21 detí, čo je podľa Guinnessovej knihy rekordov najväčší počet potomkov splodených siamskými dvojčatami. „Nebolo nikdy skutočne zdokumentované, ako sa správali sexuálne intímnym spôsobom, ale je zaujímavé poznamenať, že keď mali manželky svoje deti, porodili len možno štyri alebo päť dní od seba, čo naznačuje istý druh koordinácie,“ tvrdí šéfredaktor knihy rekordov. 

Zomreli vo veku 63 rokov, len krátko po sebe. 

Domov
Zdieľať
Diskusia