Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
5. apríla 2024, 13:30
Čas čítania 3:59
Richard Balog

REFRESHNI si playlist: Singel od Imagine Dragons či perfektná živá verzia FE!N od Travisa Scotta a Playboia Cartiho

REFRESHNI si playlist: Singel od Imagine Dragons či perfektná živá verzia FE!N od Travisa Scotta a Playboia Cartiho
Zdroj: Interscope Records
HUDBA HUDBA RAP REFRESHNI SI PLAYLIST
Uložiť Uložené

V zozname tentoraz nenájdeš žiadneho slovenského ani českého interpreta, ale priprav sa na kvalitnú dávku rapu, alternatívneho rocku aj elektroniky.

Je piatok a to znamená len jedno! Sme späť s našou pravidelnou rubrikou najlepších hudobných noviniek za posledný týždeň, o ktoré sa tentoraz postarali mená ako Travis Scott, Playboi Carti, Imagine Dragons, Machine Gun Kelly alebo talentovaný umelec Gesaffelstein.

Na svoje si tak v tomto prípade prídu nielen fanúšikovia rapu, ale aj iných žánrov. Už teraz sa tešíme na to, čo nám prinesie svet hudby v najbližšom týždni.

Odporúčané
REFRESHNI si playlist: Drake dostal diss od Kendricka Lamara, Beyoncé vydala country album a Luca Brassi10x teasuje LP  REFRESHNI si playlist: Drake dostal diss od Kendricka Lamara, Beyoncé vydala country album a Luca Brassi10x teasuje LP 29. marca 2024, 11:00
Redakcia Refresheru každý týždeň v piatok vyberá TOP hudobné novinky, ktoré vyšli v predchádzajúcich siedmich dňoch a nemali by ujsť tvojej pozornosti. Nezabudni dať téme REFRESHNI SI PLAYLIST odber, aby ti neunikli nové skladby, albumy či videoklipy od slovenských aj zahraničných interpretov.

1. Travis Scott feat. Playboi Carti FE!N (Live at SNL)

Tohtotýždňový zoznam otvárame perfektným živým vystúpením Travis Scotta a Playboia Cartiho v Saturday Night Live. Hviezdni raperi predviedli pred publikom najväčší hit z albumu UTOPIA od Cactusa Jacka – FE!N.

Moderátor Ramy Youssef uviedol len La Flamea, takže pre prítomných divákov bolo prekvapením, keď sa na pódiu objavil aj Carti – hoci mal na sebe svoju charakteristickú masku, ktorá mu zakrývala tvár. Po Cartiho skoku na svoju slohu sa pódium zaplnilo dymom, pričom na niektorých záberoch bolo ťažké vidieť raperov a mohol si len rozoznať ich siluety pri tanci. Takto vyzerá dokonalá rapová šou.

Pozri si tiež nadupaný vizuál plný efektov k rovnakej skladbe, ktorý vyšiel tento týždeň. 

2. IDK feat. Joey Bada$$ DENiM 

Ako má vyzerať rap naživo, ti ukážu aj ďalší dvaja interpreti, a to IDK a Joey Bada$$, ktorý je z nášho pohľadu klenotom New Yorku. Obaja zarapovali svoju spoločnú novinku s názvom DENiM v rámci seriálu From The Block priamo na móle v metropole východného pobrežia USA so Sochou slobody v pozadí.

Každý z nich vniesol do tohto energického strihu svoj osobitý štýl a hravé lyrics, ako napríklad: „I can never be the one tryna ball for these b*tches / Devin Booker with the tears / Cotton flower jeans, to show you the spring in the air / Yeah, we see you sittin’ there, but your name ain’t on this chair / Motherf*cker, we don’t care, yeah“ v podaní interpreta IDK.

Skladba DENiM dostala aj pôsobivý videoklip, v ktorom sa raperi premávajú na luxusnom zelenom porsche.

3. Imagine Dragons Eyes Closed 

O pozornosť sa hlási aj známa skupina Imagine Dragons, ktorá minulý rok vystúpila v Bratislave pred približne 60-tisíc fanúšikmi na festivale Lovestream, čím prekonali doterajší rekord návštevnosti jedného koncertu na našom území. 

Americká skupina predstavila novinku Eyes Closed, ktorá je trochu rap-rock, pop, alternatíva a dokonca obsahuje niekoľko dubstepových wub-wubov. Frontman Dan Reynolds zažíva vo videoklipe zvláštne dobrodružstvo v štýle Indianu Jonesa v starovekom snovom svete, ktorý sa ukáže jeho podvedomím, keď bezprostredne po autonehode rozpráva príbehy o smrti.

Videoklip k skladbe Eyes Closed získal približne 1,3 milióna videní za 24 hodín od publikovania, čo svedčí o tom, že Imagine Dragons má silnú základňu fanúšikov a produkuje kvalitnú hudbu. Túto bombu budeš v najbližších mesiacoch počuť z rádia pravidelne.

4. Doechii feat. JT  Alter Ego

V redakcii sme veľkými fanúšikmi ženského rapu a teší nás, že na scénu v posledných rokoch vtrhlo viacero kvalitných interpretiek vrátane Doechii a JT, ktoré pred niekoľkými dňami predstavili spoločnú novinku Alter Ego s poriadne sexy videoklipom.

Keď Doechii hovorila o skladbe pred jej vydaním, vyhlásila, že sa nepodobá ničomu, čo ľudia počuli: „S touto skladbou som náhodou vytvorila svoj vlastný žáner,“ napísala členka labelu TDE na Instagrame.

Výsledkom je singel, na ktorom obe raperky dodali množstvo úderných a ostrých riadkov, hoci ako Doechii poznamenala, ide o optimistickú skladbu, ktorá je vhodná na tanečný parket.

5. mgk x Trippie Redd beauty

Poriadne bláznivé spojenie, ktoré funguje lepšie, ako sme očakávali po predstavení. Machine Gun Kelly, ktorý v tomto prípade vystupuje ako mgk, a Trippie Redd vydali v posledný marcový piatok spoločný projekt s názvom genre: sadboy. 

Okrem titulnej emo skladby lost boys nás najviac oslovila záležitosť s výstižným pomenovaním beauty, ktorá dostala aj miestami strašidelný vizuál s cool efektmi a strihmi. Produkcia obsahuje sampel hitu Let Go od skupiny Frou Frou z roku 2002 a raperi dodali emotívne bars, ktoré stoja za tvoj čas a vypočutie.

 

6. Nas  Sitting With My Thoughts

Nas patrí medzi najväčšie legendy rapu a svoju kvalitu dokazuje aj po viac ako 30 rokoch od vydania debutového albumu. Tentoraz nám servíruje videoklip k skladbe Sitting With My Thoughts z projektu Magic 3, ktorý vyšiel v septembri minulého roka a zachytáva momenty umelcovho života – od stretávania sa s priateľmi až po strihanie vlasov.

V hlbokej skladbe sa newyorský raper ponára do svojich ťažkostí a ambícií na začiatku kariéry a vracia sa do čias, keď bol ešte len tínedžer: „I once, too, was a young boy, wylin’ on tour / Runnin’ with some of the wildest youngin’s out of New York / Met some more in Baton Rouge, used to wild how they talked / Nineteen, my girl was pregnant, had to sit with my thoughts.“

7. Gesaffelstein GAMA 

Na úplný záver zoznamu sme si nechali špeciálny projekt od interpreta menom Gesaffelstein, ktorý v minulosti spolupracoval s hviezdnym The Weekndom.

Talentovaný francúzsky umelec začal novú éru svojej kariéry albumom GAMMA, ktorý obsahuje 11 plnohodnotných skladieb a trvá približne 27 minút. LP je ódou na Gesaffelsteinovu hru s vokálmi.

V každej nahrávke je zakomponovaný základný Gesaffelsteinov zvuk, ale má osobitný charakter. K albumu je aj atraktívna vizuálna kampaň, ktorú vytvoril režisér a kameraman Jordan Hemingway (v minulosti spolupracoval s FKA twigs, Gucci alebo Acne Studios) vo veľmi úzkom prepojení so samotným umelcom. Ide tak o komplexný audiovizuálny zážitok na svetovej úrovni.

Aj keď tento album možno nebude hitom na streamoch ako skladby s The Weekndom, v púšti na festivale Coachella budúci mesiac bude určite neuveriteľným zážitkom.

Okrem týchto skladieb stojí za tvoj čas aj Peggy Gou so singlom 1+1=11, banger TALKIN IN SCREW od dvojice Maxo Kream a That Mexican OT, úderná novinka Steppas, ktorú nahral newyorský raper A Boogie Wit da Hoodie, videoklip k skladbe should’ve wore a bonnet z portfólia interpretov 21 Savage a Brent Faiyaz či fresh album TRAPOHORY z dielne Dameho a Smarta. 
Odporúčané
REFRESHNI si playlist: Cardi B stelesňuje ženský rap, Nik Tendo predstavil EP a Future s Metrom Boominom vydali album   REFRESHNI si playlist: Cardi B stelesňuje ženský rap, Nik Tendo predstavil EP a Future s Metrom Boominom vydali album 22. marca 2024, 9:20
Domov
Zdieľať
Diskusia