Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. apríla 2024, 14:34
Čas čítania 1:12
Radoslava Juračková

Zmeny pred šampionátom: na MS prídu niektoré hviezdy z NHL. Jeden z hráčov je však sklamaný, že ho nezavolali

ŠPORT HOKEJ MS V HOKEJI 2024 NHL SLOVENSKÁ HOKEJOVÁ REPREZENTÁCIA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Zloženie slovenskej reprezentácie sa pred májovým šampionátom ešte stále rysuje.

Na majstrovstvá v hokeji mieria hráči, ktorí majú za sebou hviezdnu sezónu v NHL. Svoju účasť už potvrdili esá Juraj Slafkovský, Šimon Nemec, Tomáš Tatar, Martin Pospíšil a Pavol Regenda. Na šampionáte sa predvedie aj František Gajdoš, ktorý je reprezentantom Nitry. O aktuálnom zložení reprezentácie informuje sport.24.pluska.sk.

Juraj Slafkovský.Tomáš Tatar v súboji s nemeckým hráčom.Šimon Nemec
Zobraziť galériu
(3)

Po prípravných zápasoch nastali viaceré zmeny v zložení tímu a 5 hráčov sa na šampionáte nezúčastní. Rozhodnutie sa týka Borisa Brincka, Daniela Gachulinca, Mateja Kašlíka, Jozefa Baláža a Serváca Petrovského. Čakajú ich ešte dva prípravné zápasy a potom tím opustia. Zmene v zostave predchádzali zápasy s Českou republikou, v ktorých Slováci prehrali.

„Žiadne vyraďovanie v tejto fáze prípravy nie je jednoduché. Viacerí hráči mali v doterajšej príprave lepšie i slabšie momenty. Napokon sme vybrali päticu, ktorá tím opustila. Chlapcom ďakujeme za doterajšie výkony. Pevne veríme, že v budúcnosti sa s nimi v reprezentácii ešte stretneme,“ povedal asistent trénera slovenského tímu Peter Frühauf pre web hockeyslovakia.sk.

Odporúčané
AKTUÁLNE: Juraj Slafkovský posilní slovenský hokejový tím na MS v Česku AKTUÁLNE: Juraj Slafkovský posilní slovenský hokejový tím na MS v Česku 17. apríla 2024, 7:25

Jedného zo známych hokejistov stále nepozvali, neskrýva sklamanie

Reprezentanta Nitry Samuela Bučka ešte neoslovili. Ako informuje sport.pluska.24, vo februári sa zranil, čo zneistilo jeho účasť na šampionáte.

„Tešil som sa, že si oblečiem národný dres, že budem reprezentovať svoju krajinu. Bohužiaľ, okolnosti sú proti. Musím to prijať. Dúfam, že sa do národného tímu v tejto sezóne ešte dostanem a potvrdím, že dokážem byť platný hráč pre slovenskú reprezentáciu,“ okomentoval aktuálnu situáciu Samuel Buček, informuje sport.pluska.24.

Tréner hokejovej reprezentácie Slovenska Craig Ramsay navyše z kádra na tohtoročných majstrovstvách sveta v Prahe a Ostrave predbežne vylúčil hráča Komety Brno Kristiána Pospíšila.

„Nemyslím si, že ho tu uvidíme,“ naznačil Ramsay osud rodáka zo Zvolena. „Povedzme, že som s ním mal problémy na majstrovstvách sveta. Nechcem to viac rozoberať,“ uviedol na jeho adresu. Pospíšil sa naposledy v národných farbách predviedol na majstrovstvách sveta v roku 2022 v stretnutí s Kazachstanom, keď dvakrát fauloval. Odvtedy už šancu nedostal.

Domov
Zdieľať
Diskusia