Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. apríla 2024, 12:30
Čas čítania 7:22
Adriana Královičová

Thia Vittek: So známym menom to nie je ľahké, zažila som šikanu. No učili ma, že to, čo nejde ľahko, si viac vážime (Rozhovor)

Thia Vittek: So známym menom to nie je ľahké, zažila som šikanu. No učili ma, že to, čo nejde ľahko, si viac vážime (Rozhovor)
Zdroj: Refresher/Gabriel Kotrha
HUDBA HUDBA OSOBNOSTI
Uložiť Uložené

Mladú speváčku oslovil dlhoročný člen skupiny Elán. Thii navrhol prespievať jeden z najobľúbenejších hitov legendárnej skupiny do angličtiny.

Cynthia Lara Vittek je jedna z dcér speváčky a majiteľky najznámejšej letnej športovej akadémie VittekCamp Patrície Vittekovej a futbalistu, dnes športového riaditeľa Slovana Bratislava Róberta Vitteka. Cieľavedomá študentka bratislavského konzervatória sa venuje tancu, spevu aj herectvu, a ako v rozhovore prezradila, rada by si vyskúšala aj rap. „Chcela by som sa venovať aj rapu. Raz som si v aute len tak zarapovala Cardi B a celkom ma to bavilo. Zo slovenskej scény mám rada Tinu aj Simu, obe sú super,“ hovorí Thia Vittek pre Refresher.

Študuje herectvo, tanec a spev, veľakrát sa učí do noci. Každému by sa mohlo zdať, že život so známym menom je jednoduchší, no niektoré Thiine zážitky ukazujú pravý opak. „Minulý rok som bola celý čas na ,homeschoolingu‘. Ľudia mi písali také komentáre, ako keby som nič nerobila a celý deň pozerala Netflix. Normálne som sa učila, tréningy som mala online a do toho som bola po nociach zavretá v hudobnom štúdiu a makala,“ tvrdí Thia Vittek.

Ako sa jej pracuje v slovenskom šoubiznise a čo hovorí na príbeh svojho dobrého priateľa Matúša Kolárovského alias Yaela? Prečo to so známym menom nie je vôbec také ľahké, ako to vyzerá? Aj to, ako jej znepríjemňovali život v škole spolužiaci, sa dočítaš v rozhovore.

thia vittek speváčka, osobnosti, patrícia vitteková, showbiznis, hudba
Zdroj: Refresher/Gabriel Kotrha

Thia, na to, že máš 16 rokov, si veľmi aktívna. Tancuješ, spievaš a venuješ sa aj herectvu. Ako to všetko stíhaš prepájať so školou?U nás väčšinou nikdy nič nestíhame, všade meškáme, no pracujeme na tom, aby sa to zmenilo. Študujem svoju vysnívanú školu, konzervatórium, a tam to naozaj funguje tak, že keď píšeme test, neexistuje žiadne ospravedlnenie ani to, že idem vystupovať na nejakú akciu. Snažíme sa to časovo zmanažovať, no zatiaľ je to stres, keďže dochvíľnosť som bohužiaľ nezdedila. (smiech)

Odporúčané
Jared Leto v Bratislave opäť plnil sny a hypnotizoval dav. S kapelou ponúkol takmer dvojhodinový koncert a úchvatnú šou (Report) Jared Leto v Bratislave opäť plnil sny a hypnotizoval dav. S kapelou ponúkol takmer dvojhodinový koncert a úchvatnú šou (Report) 11. mája 2024, 11:00

Všetkému sa venujem naplno. Nemám jednu aktivitu, ktorú by som uprednostnila. Milujem herectvo, dýcham pre spev a tancom žijem. Nevedela by som si vybrať iba jednu.

V jednom rozhovore som sa dočítala, že ťa veľmi láka New York a snívaš o ňom od piatich rokov. Platí to stále? Odmalička ma veľmi láka Amerika. O New Yorku snívam od detstva, je to mesto, ktoré proste milujem. Teraz sa plány trošku zmenili, našla som si školu v Londýne. Veľmi by som sa tam chcela dostať a pracujem na tom každý deň. Aj keď to tak niekedy nevyzerá a chápem, že veľa ľudí to nevidí. Ľudia vždy vidia iba finálny výsledok a mne trvalo pár rokov pochopiť to.

Poďme k tvojej hudobnej kariére. Vraj ťa oslovil dlhoročný člen skupiny Elán Ján Baláž. Ako si to vnímala?Áno, ozval sa mi po tom, ako ma videl spievať v Teleráne. Musím sa priznať, že sa najskôr tešila viac moja babka ako ja, veľmi to prežívala. (smiech) Mala som 14 a počúvala som úplne iný žáner.

Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 158238 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Akú šikanu zažila v škole.
  • Ako sa správali učitelia.
  • Ako sa učí spracovávať nenávistné komentáre v mladom veku.
Domov
Zdieľať
Diskusia