Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
8. apríla 2024, 15:55
Čas čítania 1:18
Dominik Vetrák

Nový hollywoodsky film natáčali za vlastné a po akčných scénach lepili rozbité drevené stoly dohromady lepidlom. „Bolo to peklo“

Nový hollywoodsky film natáčali za vlastné a po akčných scénach lepili rozbité drevené stoly dohromady lepidlom. „Bolo to peklo“
Zdroj: Universal
FILMY A SERIÁLY MONKEY MAN
Uložiť Uložené

Debutujúci režisér nemal hercov, štáb, peniaze, kamery, ale chuť dokončiť film, ktorý teraz fanúšikovia milujú.

Debutujúci režisér Dev Patel si natočenie svojho prvého filmu Monkey Man vydrel. Na Reddite odpovedal na otázky fanúšikov, z ktorých sme sa dozvedeli, že natáčanie snímky bolo peklo. V prvom rade si počas neho zlomil ruku, prsty na končatinách a aj rameno. Okrem toho dostal infekciu v oku, keď sa plazil po zemi, na ktorej bola voda z rozbitého akvária. 

Odporúčané
Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka 4. apríla 2024, 12:30

Pri natáčaní viacerých scén ich obmedzovali možnosti. Napríklad finálne súboje s desiatkami nepriateľov v hoteli a reštaurácii urobili len s 10 kaskadérmi, ktorým len menili mejkap a ďalšie veci, aby ich odlíšili a zmenili ich tak na iné postavy.

Viac ich totiž nemohli zaplatiť. Patel ako režisér, producent a herec robil všetko pre to, aby mali akčné scény a bitky čo najmenej strihu a aby kamera súvisle sledovala všetky bitky. Občas to bolo náročné, keďže niekedy snímali všetko len na jednu kameru. 

Monkey Man
Zdroj: Universal Pictures

Film pritom takmer nevznikol. Patel prosíkal, aby mu investor dodal sľúbené peniaze, pretože si to niekoľko týždňov pred prvou klapkou rozmyslel. Všetko pokazil aj covid. Pandémia uzatvorila hranice a produkcia nemohla natáčať na lokáciách, ktoré si vybrali. Improvizovali tak s náhradnými a náhodnými miestami, čo využili vo svoj prospech pri nakrúcaní scén v zaľudnených, hustých uliciach. 

Patel nemal ani dostatok hercov, a tak pred kameru postavil každého jedného člena štábu, kostyméra aj účtovníka. Po každej akčnej scéne dávali dohromady nábytok, aby ho mohli použiť znovu. Keď napríklad zlomili nejaký stôl, po natočení scény sa všetci dali na štyri a zbierali po zemi kúsky dreva, aby stôl zlepili do ďalšej scény. 

Monkey Man
Zdroj: Universal

Problém mali aj s technikou. Keď sa im zlomili operátorské ramená na kamery, jednoducho ich priviazali na lano a krúžili s nimi ručne. Inokedy sa zase pokazili aj kamery a natáčali na mobily.

Odporúčané
RECENZIA: Monkey Man – Opičí muž Dev Patel alias Milionár z chatrče je indický John Wick RECENZIA: Monkey Man – Opičí muž Dev Patel alias Milionár z chatrče je indický John Wick 6. apríla 2024, 14:00

Patel si dal poradiť od skúsenejších filmárov. Nakoniec, trénoval s kaskadérskym tímom Chada Stahelského (režisér celej série John Wick) a dokonca Stahelského navštívili, keď strihali John Wick 4. Monkey Man je teraz v kinách. Ide o podarený akčný film so skvelými bitkami. 

Domov
Zdieľať
Diskusia