Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
8. apríla 2024, 16:30
Čas čítania 3:51
Richard Balog

Móda REFRESHER: Sleduj, čo nosia počas prvých jarných dní Slovenky a Češky. Hitom sú široké džínsy, boxy mikiny aj vzorované saká

Móda REFRESHER: Sleduj, čo nosia počas prvých jarných dní Slovenky a Češky. Hitom sú široké džínsy, boxy mikiny aj vzorované saká
Zdroj: Instagram/@ivanamentlova, @alexsedlackova
MÓDA MÓDA REFRESHER OUTFITY
Uložiť Uložené

TOP 12 outfitov v podaní žien, ktoré živí móda. Inšpiruješ sa?

Nemusíš byť módnym nadšencom, aby si postrehol, že je v našich uliciach čoraz viac dobre oblečených ľudí. Takmer všetko sú to ženy a práve nim budú venované aj nasledujúce riadky. 

Vylož si nohy na stôl a pozri si 12 najlepších outfitov Sloveniek a Češiek za minulý mesiac, ktorým dominujú vzorované saká v predĺžených strihoch, baggy džínsy, luxusné doplnky, pohodlné tenisky aj boxy mikiny.

Ak ťa bavia články o módnych trendoch, novinkách, celebritných outfitoch alebo inšpiratívnych ľuďoch, ktorí vynikajú v odevnom priemysle, umení a kultúre, staň sa členom klubu REFRESHER+ a získaš prístup bez obmedzení k celému obsahu na webe.
Odporúčané
Outfit check na Pasienkoch: Prvý rad na basketbale pripomínal módnu šou, ovládol ho Yaksha aj Radko z Ruže pre nevestu Outfit check na Pasienkoch: Prvý rad na basketbale pripomínal módnu šou, ovládol ho Yaksha aj Radko z Ruže pre nevestu 1. apríla 2024, 12:00

Erika Palkovičová @eripalko

Marcový zoznam otvárame sviežim mestským vzhľadom od Eriky Palkovičovej. Jedna z najvyhľadávanejších modeliek z našich končín by mohla vyučovať štýl, o čom nás presvedčila aj v uliciach Paríža, keď zladila nadrozmerné sako so štvorčekovaným vzorom od kodanskej značky Zeffon s klasickou modrou košeľou Polo Ralph Lauren, tmavomodrými džínsami v rovnom strihu a ikonickou koženou obuvou na podpätkoch Maison Margiela Tabi v kontrastnom bielom vyhotovení. 

Bavia nás aj doplnky v podobe hranatých slnečných okuliarov s výrazným svetlým rámom a kabelky s monogramom módneho domu Celine. 

Erika Palkovičová
Zdroj: Instagram/@eripalko

Karolína Chomisteková @karolinachomistek

Pri slovenských modelkách, respektíve influencerkách chvíľu zostaneme, a to vďaka Karolíne Chomistekovej, ktorá nechýba v (takmer) žiadnom našom zozname s najlepšími outfitmi.

V marci nás Karolína oslovila v tomto pohodlnom outfite, ktorému dominuje crossbody kabelka s koženým popruhom a mäkkým telom s charakteristickým monogramom FF od Fendi. Skvelo jej sedí aj svetlá mikina v boxy strihu od značky The Attico a svetlohnedé nohavice s vysokým pásom z ateliéru MBF. Slnečné okuliare s efektom mačacích očí sú Fendi. 

Karolína Chomisteková
Zdroj: Instagram/@karolinachomistek

Petra Macková @pepamack

Najznámejšia módna influencerka z našich končín Petra Macková si môže obliecť (takmer) čokoľvek a stále bude vyzerať perfektne. 

Začiatok marca strávila rodáčka z Bratislavy v metropole módy, keď ju pozvali na viacero prehliadok počas parížskeho týždňa módy. Miestne ulice si štíhla tmavovláska užívala napríklad aj v tomto nadčasovom vzhľade, keď mala oblečenú koženú bundu, rovné nohavice od Acne Studios, mokasíny na platforme z poslednej kolekcie módneho domu Gucci a v ruke držala kabelku s motívom Dior Oblique. Takéto siluety budú v kurze vždy, bez ohľadu na rok.

Petra Macková
Zdroj: Instagram/@pepamack

Andy Csinger @andicsinger

Rovnaký úspech v zahraničí dosiahla aj ďalšia slovenská rodáčka Andy Csinger, ktorá svojím módnym vkusom inšpiruje viac ako 800-tisíc ľudí na Instagrame.

V priebehu marca nám poslala takýto jarný pozdrav z Apúlie v outfite s roztrhanými džínsami v zvonovom strihu a so skrátenou vrchnou vrstvou v motorkárskom štýle. Oceňujeme cool kombináciu so špicatou obuvou na podpätkoch aj doplnky – vlnenú šiltovku s logom Jacquemus, zlaté náušnice aj kožený opasok s charakteristickou sponou v tvare písmena „H“ od značky Hermès. 

Andy Csinger
Zdroj: Instagram/@andicsinger

Natália Körnerová @natykerny

Nedeľný športový look do mesta ako tokajské víno ti ukáže Natália Körnerová. Jedna z našich obľúbených tvárí na Instagrame zladila tmavohnedý trenčkot s čiernou mikinou, legínami a teniskami New Balance 1906 vo farebnom vyhotovení „Angora“, ktoré má svieže ružové a modré akcenty. Chválime aj výber slnečných okuliarov, bezrámové varianty sú v kurze. 

Natália Körnerová
Zdroj: Instagram/@natykerny

Barbora Franeková @barborafranekova 

Riaditeľka magazínu Top Fashion Barbora Franeková je pre nás definíciou štýlovej mestskej ženy, ktorá sa nestratí ani v dave medzi influencerkami na Champs-Élysées. 

Naposledy nás potešila týmto sofistikovaným outfitom v elegantnom duchu, ktorý perfektne korešpondoval s Parížom. Barbora využila svoje módne znalosti a zvolila trendy vrstvenie, keď mala na oversized kostýme s pohodlnými nohavicami oblečený dlhý kabát. Baví nás aj výber obuvi v podobe tenisiek New Balance 990 v univerzálnej sivo-bielej schéme, nenápadné hodinky a malá kabelka z dielní ateliéru Bottega Veneta. 

Barbora Franeková
Zdroj: Instagram/@barborafranekova
Odporúčané
11 najlepších outfitov Margot Robbie. Nie je len Barbie, ale aj sexi kráľovnou vintage modelov na červenom koberci 11 najlepších outfitov Margot Robbie. Nie je len Barbie, ale aj sexi kráľovnou vintage modelov na červenom koberci 27. marca 2024, 11:00

Michaela Procházka @wnb_mischa 

Chválou nebudeme šetriť ani v prípade tohto minimalistického looku v podaní českej influencerky Michaely Procházkovej. 

Sympatická plavovláska vyskúšala kombináciu predĺženého roláka so širokými rukávmi a s vrúbkovanou textúrou s úzkou čiernou sukňou a výsledný vzhľad je vskutku podarený. Čerešničkou na torte sú doplnky – kabelka cez rameno v tvare polmesiaca s charakteristickým odznakom Prada, výrazné náušnice aj slnečné okuliare.

Michaela Procházka
Zdroj: Instagram/@wnb_mischa

Zuzana Nováková Stráská @zuzanastraska

Miesto v marcovom zozname najlepších outfitov si našla aj módna editorka a influencerka Zuzana Nováková Stráská, a to vďaka tomuto škandinávskemu looku v jarných tónoch. 

Zuzana je oblečená od hlavy po päty v modeloch z kolekcie jar/leto 2024 od H&M Studio, ktorá ponúka sezónne trendy vo vysokej kvalite za adekvátnu cenu. Dlhý žltý kabát s prúžkovanou podšívkou zladila so základným bielym tričkom, s tmavými selvedge džínsami, okuliarmi a so vzorovanou šatkou okolo krku.

Zuzana Nováková Stráská
Zdroj: Instagram/@zuzanastraska

Ivana Mentlová @ivanamentlova

Česká kráľovná luxusu nechýba ani v našom tohtomesačnom zozname. Ivana Mentlová vyzerala ako vždy fantasticky v modeloch značiek Prada (oversized bunda), Citizens of Humanity (džínsy), The Row (obuv) a Phoebe Philo (slnečné okuliare). Známa návrhárka mala so sebou aj svoju obľúbenú kabelku Hermès v cene nového auta. 

Ivana Mentlová
Zdroj: Instagram/@ivanamentlova

Alexandra Sedláčková @alexsedlackova

Japonsko je cestovateľským snom mnohých ľudí a Alexandra Sedláčková si ten svoj splnila v marci. Populárna módna blogerka a influencerka poslala svojim fanúšikom viacero pozdravov, napríklad aj z prímorského mesta Kamakura vzdialeného približne hodinu od Tokia. 

Alexandra mala na sebe len ľahkú oversized košeľu s jemnými prúžkami v žltých tónoch a tmavomodré džínsy v zvonovom strihu. V jednoduchosti je často najväčšia krása, a to v tomto prípade platí do bodky presne. 

Alexandra Sedláčková
Zdroj: Instagram/@alexsedlackova

Veronika F. Franková @veruchick

Dokonalý jarno-letný vibe má aj outfit v podaní Veroniky, ktorá strávila s rodinou značnú časť minulého mesiaca na svojom milovanom Lanzarote. Influencerka vybehla do miestnych ulíc napríklad v týchto fresh kúskoch – háčkovaný vrchný diel v skrátenom strihu zladila so vzorovanými šortkami, s populárnou kabelkou z portfólia módneho domu Balenciaga a oválnymi slnečnými okuliarmi s podpisom značky Ray-Ban. 

Veronika F. Franková
Zdroj: Instagram/@veruchick

Karolína Svatošová @karolina_svatosova

Premiéru ako hrom v našich módnych súhrnoch má Karolína Svatošová. Atraktívna plavovláska využila jarné počasie v Prahe naplno a kávu na terase si vychutnala len v skrátenom čiernom tope, vo svetlomodrých baggy džínsoch a v teniskách Adidas Originals Campus 00s, ktoré sú veľkým hitom. Ak by sa ochladilo, mala poruke hrejivú vrchnú vrstvu z umelej kožušiny, ktorá dodala celému looku nádych nultých rokov.

Karolína Svatošová
Zdroj: Instagram/@karolina_svatosova
Odporúčané
TOP outfity známych tvárí za tisíce eur: Dalyb oblečený podľa vzoru Playboia Cartiho, štýlový Yaksha aj Dominika Cibulková TOP outfity známych tvárí za tisíce eur: Dalyb oblečený podľa vzoru Playboia Cartiho, štýlový Yaksha aj Dominika Cibulková 6. apríla 2024, 11:00
Domov
Zdieľať
Diskusia