Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. marca 2024, 11:00
Čas čítania 4:58
Richard Balog

11 najlepších outfitov Margot Robbie. Nie je len Barbie, ale aj sexi kráľovnou vintage modelov na červenom koberci

11 najlepších outfitov Margot Robbie. Nie je len Barbie, ale aj sexi kráľovnou vintage modelov na červenom koberci
Zdroj: Frazer Harrison/Getty Images
MÓDA MARGOT ROBBIE MÓDA OUTFITY ZNÁMYCH TVÁRÍ
Uložiť Uložené

Populárna herečka zvolila archívne kúsky napríklad na premiéru filmu Barbie aj na odovzdávanie filmových cien.

Na filmových premiérach, slávnostných galavečeroch aj odovzdávaniach cien čoraz častejšie vidíme slávne ženy vo vintage modeloch šiat či kostýmov. Najlepším príkladom je Margot Robbie, ktorej prechod z dievčenskej elegancie k ľahkému glamour štýlu, je skvostný.

Austrálska herečka, ktorú môžeš poznať z filmov Vlk z Wall Street, The Suicide Squad: Samovražedná misia alebo Barbie, s ľahkosťou nosí archívne návrhy z dielní módnych domov Chanel, Versace, Vivienne Westwood či Hervé Léger. Na červenom koberci nemá v tomto smere žiadnu konkurenciu.

Margot Robbie je módny chameleón s vycibreným vkusom a citom. Pozri si jej najlepšie outfity, v ktorých možno nájdeš inšpiráciu pri svojej najbližšej slávnostnej udalosti. Je sa na čo pozerať.

Ak ťa bavia články o módnych trendoch, novinkách, celebritných outfitoch alebo inšpiratívnych ľuďoch, ktorí vynikajú v odevnom priemysle, umení a kultúre, staň sa členom klubu REFRESHER+ a získaš prístup bez obmedzení k celému obsahu na webe.
Odporúčané
TOP 10 outfitov na Grammy 2024: Plynová maska, Miley Cyrus a jej „bad hair day“ či Billie Eilish ako nevinná školáčka TOP 10 outfitov na Grammy 2024: Plynová maska, Miley Cyrus a jej „bad hair day“ či Billie Eilish ako nevinná školáčka 5. februára 2024, 8:30

1. Prvý záblesk vintage štýlu

Takýto dramatický a zároveň veľmi ženský vzhľad ukázala austrálska herečka Margot Robbie počas odovzdávania Oscarov v roku 2020. Na červený koberec vtedy prišla v dlhých čiernych šatách so spadnutými ramenami z haute couture kolekcie jar/leto 1994 od módneho domu Chanel. 

Model vyrobený z jemných materiálov zdobila veľká brošňa v strede vrchného dielu a predstaviteľka Harley Quinn z The Suicide Squad v ňom vyzerala božsky. Išlo o dlhšiu verziu šiat, ktoré mala oblečené na parížskej prehliadke pred tridsiatimi rokmi modelka Claudia Schiffer. Jeden z prvých zábleskov lásky Robbie k vintage štýlu nemôžeme hodnotiť inak ako pozitívne. 

Robbie vo vintage kúsku Chanel na odovzdávaní Oscarov v roku 2020.
Robbie vo vintage kúsku Chanel na odovzdávaní Oscarov v roku 2020. Zdroj: Amy Sussman/Getty Images

2. Oslava tvorby Karla Lagerfelda

Met Gala je najväčšou módnou udalosťou, ktorá má každý rok inú tému a pozvané celebrity sa snažia predviesť to najlepšie. Zatiaľ posledný galavečer, ktorý sa vždy koná v Metropolitnom múzeu v New Yorku, bol v znamení oslavy celoživotnej tvorby návrhára Karla Lagerfelda a Margot Robbie bola hviezdou na slávnych schodoch.

Ambasádorka značky Chanel prišla v dlhých čiernych šatách z haute couture kolekcie jar/leto 1993. Splývavý model má srdiečkový výstrih a dramatickú šerpu, ktorá sa tiahne cez rameno a vedie vpredu, ako aj priehľadný korzetový stred s kosticami z charakteristických zlatých reťazových popruhov francúzskeho módneho domu.

Ako doplnky zvolila herečka len zlaté náušnice v štvorcovom tvare a dvojicu jemných prsteňov. Prirodzený glamour vzhľad podčiarkol vlnitý účes. 

Austrálska herečka na MET Gala 2023.
Austrálska herečka na MET Gala 2023. Zdroj: Jamie McCarthy/Getty Images

3. Metalická ružová 

Svojím outfitom na červenom koberci nás atraktívna plavovláska, ktorá si získala srdcia fanúšikov vďaka účinkovaniu v kinohite Vlk z Wall Street, očarila aj počas mediálnych povinností spojených s filmom Barbie. 

Robbie prišla do veľkolepých priestorov Múzea súčasného umenia v Sydney v archívnom metalickom návrhu ružových minišiat z ateliéru Versace, ktoré mala na sebe oblečené aj modelka Claudia Schiffer v roku 1994 tiež na červenom koberci. Silueta, ktorá odhalila krivky a krásne nohy herečky, perfektne pasovala k „ružovej“ téme spomínaného filmu.

Margot Robbie v šatách Versace na oslavnej párty k filmu Barbie v Múzeu súčasného umenia v Sydney.
Margot Robbie v šatách Versace na oslavnej párty k filmu Barbie v Múzeu súčasného umenia v Sydney. Zdroj: Getty Images/Don Arnold/WireImage

4. Ružový glamour

Pri ružovej ére Margot Robbie chvíľu zostaneme, a to vďaka tomuto fresh outfitu z premiéry filmu Barbie v Soule, ktorý sa stal virálnym na sociálnych sieťach a bol inšpiráciou pre množstvo žien milujúcich ružovú. 

Hlavná hviezda filmu predstúpila pred prítomných fotografov v glamour sukňovom kostýme z kolekcie jar/leto 2015 módneho domu Moschino. Vtedajší kreatívny riaditeľ značky Jeremy Scott venoval celú sezónnu líniu obľúbenej plastovej bábike. Všetky diely siluety vrátane kabelky a mašle na hlave boli pokryté trblietavými kameňmi, čo dodalo outfitu vintage glamour vzhľad. 

Margot Robbie na premiére filmu Barbie v Soule, oblečená v modeloch z dielní značky Moschino.
Margot Robbie na premiére filmu Barbie v Soule, oblečená v modeloch z dielní značky Moschino. Zdroj: Getty Images/Han Myung-Gu/WireImage

5. Huňaté doplnky Vivienne Westwood

Posledný zo série ružových outfitov v podaní Margot Robbie, predstaviteľky postavy Barbie v rovnomennom filme, je z fototermínu v Londýne. 

Pred slávnostnou premiérou filmu, v ktorom herečka hviezdi po boku Ryana Goslinga, ukázala dokonalý vintage look v modeloch Vivienne Westwood. Veľmi nás bavia prehnané puzdrové rukávy na saku, ktoré sú dôkazom originálnej estetiky britskej návrhárky, keďže ide o moderné stvárnenie klasického štýlu ukážkovo doplneného o korzetovú minisukňu. Čerešničkou sú zábavné doplnky v podobe obuvi a kabelky, ktoré dodali outfitu šťavu. 

P. S. Obuv na hrubých a vysokých platformách bude horúcim trendom aj v roku 2024.

Robbie na fototermíne k filmu Barbie v júli 2023.
Robbie na fototermíne k filmu Barbie v júli 2023. Zdroj: Stuart C. Wilson/Getty Images for Warner Bros.

6. Silueta v štýle newyorskej smotánky v 60. rokoch

Slovami chvály nebudeme šetriť ani v prípade tohto vintage ladeného outfitu, ktorý austrálska herečka ukázala na 33. ročníku Gotham Awards v New Yorku minulý november.

Robbie sa vrátila k svojmu Barbie hype na večer a vzdala hold filmu Black Magic Barbie z roku 1964 v čiernom plášti a šatách z ateliéru módneho domu Prada, ktoré ušili krajčírky na mieru. Elegantný vzhľad skombinovala s modelom lodičiek od Manola Blahnika, kontrastnou listovou kabelkou v metalickej povrchovej úprave a koženými rukavicami. 

Celá silueta vrátane účesu a vizáže nás vrátila medzi newyorskú smotánku v období 60. rokoch minulého storočia. 

Margot Robbie na červenom koberci Gotham Awards v novembri 2023.
Margot Robbie na červenom koberci Gotham Awards v novembri 2023. Zdroj: Taylor Hill/FilmMagic
Odporúčané
Drake je módna ikona, ktorého štýl musíš milovať. Toto je jeho 10 najlepších outfitov Drake je módna ikona, ktorého štýl musíš milovať. Toto je jeho 10 najlepších outfitov 21. januára 2024, 9:30

7. Hriešna silueta od Schiaparelli

Margot Robbie si vyslúžila zvýšenú pozornosť fotografov a médií aj na premiére britskej komediálnej drámy Saltburn v Los Angeles, keď sa ukázala v hriešnej siluete z portfólia parížskeho ateliéru Schiaparelli. 

Kreatívny riaditeľ značky Daniel Roseberry navrhol tento tajomný model so širokými nohavicami a s priehľadným korzetom ako súčasť haute couture kolekcie jeseň/zima 2023, ale je plný odkazov na tvorbu Elsy Schiaparelli v prvej polovici 20. storočia. Baví nás najmä hra materiálov a štruktúr, keď ľahký vrchný diel z tylu dopĺňa ťažká zamatová sukňa s mosadznými odleskmi. Zlatý náhrdelník je ideálnym doplnkom. 

Atraktívna Margot Robbie v modeli šiat Schiaparelli na premiére filmu Saltburn v Los Angeles.
Atraktívna Margot Robbie v modeli šiat Schiaparelli na premiére filmu Saltburn v Los Angeles. Zdroj: Frazer Harrison/Getty Images

8. Reklama na vintage Chanel

Robbie je ambasádorkou módneho domu Chanel od roku 2018 a pravidelne využíva svoj voľný prístup k bohatým archívom francúzskeho ateliéru. 

Presvedčila nás o tom aj na slávnostnom obede AFI Awards v januári 2024, keď do priestorov hotela Four Seasons vstúpila v outfite, ktorý vyskladala z kolekcie Chanel jar/leto 1995. Skrátený vrchný diel v oranžovo-ružovom odtieni s výraznou kvetinovou sponou doplnila o čiernu minisukňu a retiazkový opasok pokrytý trblietavými kameňmi s charakteristickým logom značky.

Všimni si aj malý detail v podobe retiazky okolo členka. Všetko spolu hrá na výbornú. Výsledný vzhľad nás úplne nadchol. Čo naň hovoríš ty? Ak sa ti páči, podobné vintage kúsky Chanel nájdeš v online obchode Vestiaire Collective.

Margot Robbie v archívnych modeloch Chanel.
Margot Robbie v archívnych modeloch Chanel. Zdroj: Steve Granitz/FilmMagic

9. Metalická róba s výstrihom Vivienne Westwood

Plný počet bodov od nás získava aj za outfit z odovzdávania AACTA (Australian Academy Cinema Television Arts) Awards 2024. Na domácej pôde vytiahla Margot Robbie dlhú metalickú róbu s výstrihom, ktorú navrhla zosnulá návrhárka Vivienne Westwood ako súčasť kolekcie jar/leto 1998 svojej vlastnej značky.

Model sa vyznačoval konštrukciou mimo ramien, hlbokým štruktúrovaným výstrihom v tvare písmena V, ktorý po stranách vyčnieval nahor a von, malými záhybmi z nariasenej látky pod prsami a širokou mierne priehľadnou sukňou pokrytou kovovými flitrami. 

Išlo o skutočne kráľovský look hodný veľkosti galavečera, z ktorého si herečka domov odniesla aj zlatú sošku za svoju prácu. 

Hollywoodska filmová hviezda s ocenením AACTA Awards 2024.
Hollywoodska filmová hviezda s ocenením AACTA Awards 2024. Zdroj: Chris Hyde/Getty Images for AF

10. Ikonický tvíd  

Margot si síce neodniesla domov zlatú sošku za najlepší ženský výkon z 96. ročníka Oscarov, ale deň predtým na slávnostnom obede nominovaných v Beverly Hills ukázala outfit hodný inšpirácie. 

Plavovláska prišla v archívnych modeloch Chanel z ready-to-wear kolekcie značky na sezónu jar/leto 1994, v ktorých ukázala svoj sexepíl, ale aj cit pre vintage štýl. Ikonickú tvídovú siluetu v jemných odtieňoch ružovej, bielej a modrej, ktorú tvorilo skrátene sako, vrchný diel, krátka sukňa a kabelka, doplnila o elegantné lodičky v dvojfarebnej úprave a vyzerala božsky. 

Austrálska hviezda vo vintage modeloch Chanel.
Austrálska hviezda vo vintage modeloch Chanel. Zdroj: JC Olivera/Getty Images

11. Pohrebný outfit Barbie postavy

Pri poslednom outfite v zozname urobíme výnimku, keďže nejde o archívny model ako v ostatných prípadoch. Margot Robbie prišla na 96. ročník Oscarov v dlhej čiernej róbe Versace, ktorá bola súčasťou poslednej kolekcie módneho domu. 

33-ročná austrálska hviezda vyzerala na červenom koberci skvostne a definitívne dala zbohom ružovej ére, ktorá ovládla módne trendy v roku 2023 po predstavení filmového hitu. Magazín Vogue dokonca tento outfit označil za pohrebný outfit Barbie postavy, voči čomu nemáme výhrady. S radosťou uvidíme viac takýchto elegantných siluet s vintage nádychom na jednej z najvyhľadávanejších herečiek. Vyzerá v nich naozaj skvelo. 

Austrálska herečka v dlhej čiernej róbe z ateliéru Versace. Magazín Vogue tento outfit označil za pohrebný outfit Barbie postavy.
Austrálska herečka v dlhej čiernej róbe z ateliéru Versace. Magazín Vogue tento outfit označil za pohrebný outfit Barbie postavy. Zdroj: Getty Images/John Shearer/WireImage
Odporúčané
Sexi Dua Lipa aj Pedro so zlomenou rukou. Outfity na Zlatých glóbusoch 2024 ovládli muži, minimalizmus aj flitre Sexi Dua Lipa aj Pedro so zlomenou rukou. Outfity na Zlatých glóbusoch 2024 ovládli muži, minimalizmus aj flitre 8. januára 2024, 10:50
Domov
Zdieľať
Diskusia