Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. marca 2024, 17:39
Čas čítania 0:51
Barbora Adamkovičová

Do nemocnice prišiel kvôli operácii žlčníka, namiesto toho ho omylom sterilizovali. „Chce sa mi zomrieť,“ zdôveril sa pacient

ZAUJÍMAVOSTI ARGENTÍNA DETI
Uložiť Uložené

Podobný prípad sa stal aj dávnejšie v Kolumbii, vtedy však muž po vazektómii zázračne splodil potomka.

Argentínčan Jorge Base sa po zákroku prebudil do nepríjemnej skutočnosti – namiesto operácie žlčníka mu urobili vazektómiu. Podľa denníka The Daily Mail došlo k chybe preto, že dátum operácie niekto zmenil z utorka na stredu, keď sa v zdravotnom stredisku žlčník nikdy neoperuje.

41-ročný otec troch detí pre miestnu televíziu El Doce povedal, že sníval o ďalšom potomkovi. Lekári však tvrdia, že šance zvrátenia operácie sú mizivé. „Cítim sa taký nahnevaný a bezmocný. Nechápem, ako urobili takú chybu, keď v mojej zdravotnej dokumentácii bol napísaný žlčník,“ uviedol pre televíziu. Neskôr dodal, že odborníci jemu a jeho žene odporúčajú umelé oplodnenie, no to im nevyhovuje.

Basov právny zástupca Diego Larrey povedal, že jeho klient „chcel zomrieť, keď si uvedomil, že mu urobili vazektómiu“. O chybnej operácii ho po zobudení informovala zdravotná sestra. „Zmätok zrejme nastal preto, že v stredu v nemocnici nerobili operácie žlčníka a omylom skončil v zozname ľudí na vazektómiu,“ skonštatoval právnik.

Lekári sa nepomýlili prvýkrát

Chybná vazektómia sa stala aj v ďalšom juhoamerickom štáte. V kolumbijskej nemocnici mužovi vykonali plánovaný zákrok, pretože sa chcel vyhnúť opätovnému oplodneniu partnerky. Tá však aj napriek tomu otehotnela a dieťa porodila. Pár prípad následne dotiahol na súd, kde sa im po zdĺhavom procese podarilo vyhrať. Klinika musela uhradiť všetky právne poplatky a podporu neplnoletého dieťaťa vo výške približne 70-tisíc eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia