Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. marca 2024, 16:30
Čas čítania 5:02
Richard Balog

TOP 10 mužských tašiek a ruksakov pre každý rozpočet: Buď štýlový od 99 až po takmer 2 000 eur

TOP 10 mužských tašiek a ruksakov pre každý rozpočet: Buď štýlový od 99 až po takmer 2 000 eur
Zdroj: MR PORTER, Arket
MÓDA MÓDA TRENDY
Uložiť Uložené

Pekné modely nájdeš aj za cenu okolo stovky. Ak preferuješ prémiové materiály a ručné spracovanie, budeš si musieť priplatiť.

Ak máš nonstop plné vrecká, mal by si porozmýšľať nad kúpou tašky, do ktorej schováš všetky svoje obľúbené predmety vrátane mobilu či peňaženky a ktorá navyše doplní a pozdvihne tvoj outfit. 

Každý muž potrebuje vo svojej zbierke čiernu tašku. Jednoduchú, klasickú a takú, ktorá sa hodí ku všetkému, čo si ráno oblečieš do práce alebo školy. 

S novou sezónou predstavili originálne aj nadčasové modely módne domy, menšie manufaktúry aj veľké fast fashion reťazce. Záleží len na tvojom vkuse a na tom, koľko eur si ochotný minúť. Toto je TOP 10 čiernych tašiek a ruksakov pre mužov

Ak plánuješ dovolenku a hľadáš dizajnérske kusy batožiny vrátane veľkých kufrov, skontroluj zoznam s modelmi od výrobcov ako Goyard, Louis Vuitton alebo Rimowa.

Bavia ťa články o módnych trendoch, novinkách, celebritných outfitoch alebo inšpiratívnych ľuďoch, ktorí vynikajú v odevnom priemysle, umení a kultúre? Staň sa členom klubu REFRESHER+, získaš tým prístup bez obmedzení k celému obsahu na webe.
Odporúčané
TOP 6 štýlov okuliarov, ktoré budú trendovať v roku 2024: Korytnačí vzor či bezrámové chuťovky značiek Gucci a Balenciaga TOP 6 štýlov okuliarov, ktoré budú trendovať v roku 2024: Korytnačí vzor či bezrámové chuťovky značiek Gucci a Balenciaga 21. februára 2024, 11:00

Arket Commuter Backpack 99 €

Ak potrebuješ nový ruksak a tvoj rozpočet je niekde na hranici 100 eur, potom ďalej nehľadaj. Nič lepšie ako tento čierny kúsok s minimalistickým podpisom značky Arket nenájdeš. Návrhársky tím populárnej odevnej firmy vytvoril čistý mestský ruksak z nylonu za 99 eur. 

Je ideálny na dochádzanie do práce či školy, keďže má vystužené zadné vrecko na notebook s uhlopriečkou 13'' aj mäkké popruhy na ramená pre vysoký komfort počas dlhého nosenia. Okrem veľkého hlavného priečinka obsahuje aj niekoľko menších priehradiek a špeciálne vrecko na vodu vnútri. Ide o univerzálnu voľbu za skvelú cenu, ktorú určite neoľutuješ. 

Arket
Zdroj: Arket

COS Crossbody Saddle Bag 125 €

Konzorcium H&M ukrýva vo svojom portfóliu viacero zaujímavých značiek, ktoré ponúkajú nadčasovú módu vo veľmi dobrej kvalite. Jednou z nich je COS, ktorá ma obchod aj v Bratislave, a v dnešnom zozname má hneď dvojnásobné zastúpenie. 

Našu pozornosť si získala táto čierna „poštárska“ taška v tvare konského sedla, ktorá je ideálna na každodenné nosenie. Je vyrobená z mäkkej kože bez chrómu a navrhnutá s nastaviteľným popruhom kvôli praktickosti.

Má šírku skoro 30 centimetrov, výšku 17,8 centimetra a budeš prekvapený, koľko toho do nej schováš. Bez najmenších problémov telefón, peňaženku, slúchadlá a v prípade núdze aj malý snack. Ak ťa zaujala, priprav si 125 eur a navštív obchod.  

COS
Zdroj: COS

COS Crossbody Crescent Bag 125 €

Ak sa ti predsa zdá taška vyššie malá, čo povieš na verziu s názvom Crescent, ktorá vychádza z podobnej estetiky? 

Tento rafinovaný model je z poslednej kolekcie jeseň/zima značky COS a je vyrobený z prvotriednej kože bez chrómu s ľahkou vrstvou vystuženia kvôli príjemnému pocitu pri nosení. Má priestranné vnútorné vrecko a široký popruh, ktorý si môžeš nastaviť podľa vlastných preferencií.

Taška má jemný tvar polmesiaca, ktorý sa pri nosení cez telo dokonale schová pod rukou, a stojí 125 eur. Skvelo vyzerá k elegantnému trenčkotu, ale zladiť ju zvládneš aj s mikinou s kapucňou alebo košeľou. 

COS
Zdroj: COS

Cole Buxton Sling Bag 172,95 €

Ak máš rád športovú estetiku v prémiovom vyhotovení, britská značka Cole Buxton nebude pre teba žiadnou novinkou. Spoločnosť, ktorú založili Cole Buxton a Jonny Wilson v čase pandémie koronavírusu, má vo svojom portfóliu okrem komfortných tričiek, pletených mikín a teplákov aj túto cool mestskú tašku pre mužov. 

Jeden z najnovších prírastkov v sortimente doplnkov Cole Buxton je vyrobený z mäkkého a pružného nylonu a má nadrozmernú siluetu. Prešívaná štruktúra dodáva taške elegantný vzhľad, zatiaľ čo vnútro obsahuje viacero priečinkov vrátane malého otvoru na cennosti. Všetky tvoje osobné predmety budú v bezpečí vďaka dvojcestnému zipsu so znakom CB.

Cena je 172,95 eura cez online obchod Cole Buxton, pričom sumu si môžeš rozdeliť na štyri splátky vďaka spoločnosti Klarna. 

Cole Buxton
Zdroj: Cole Buxton

The Frankie Shop Low Classic Key-Ring Bag 283 €

Áno, v tomto prípade ide produkt zo sezónnej kolekcie pre ženy od spoločnosti The Frankie Shop, avšak nevidíme problém v tom, aby tašku nosili aj muži. 

Návrhársky tím newyorskej značky, ktorá vznikla v roku 2014, v tomto prípade stavil na minimalistickú estetiku a výsledkom je puzdro na nevyhnutné drobnosti z hladkej kože v čiernej povrchovej úprave. Výška tohto unisex kúska je 15 centimetrov, šírka 9 centimetrov a dĺžka úzkeho popruhu s nastaviteľnou dĺžkou je 53,5 centimetra.

Jednoduchá záležitosť vhodná večer do mesta na kľúče od bytu, hotovosť a kreditnú kartu je v predaji za skoro 300 eur v online obchode značky. 

The Frankie Shop
Zdroj: The Frankie Shop
Odporúčané
Levisky, aké nosil Steve Jobs, či kovbojská estetika. Toto je TOP 5 štýlov mužských džínsov, ktoré trendujú v roku 2024 Levisky, aké nosil Steve Jobs, či kovbojská estetika. Toto je TOP 5 štýlov mužských džínsov, ktoré trendujú v roku 2024 24. februára 2024, 15:30

Bonastre Ring Messenger Bag 480 €

V druhej polovici tohto zoznamu nájdeš high end produkty od renomovaných manufaktúr a módnych domov. Ako prvú sme vybrali „poštársku“ tašku v originálnom dizajne od parížskeho ateliéru Bonastre, ktorý svoj kožený sortiment vyrába v Španielsku z najlepších a udržateľných zdrojov. 

Návrhársky tím Bonastre kladie dôraz na funkčnosť svojich tašiek, pričom model s názvom Ring je inšpirovaný brutalistickou architektúrou a bol ručne vyrobený z kože bez obsahu chrómu. Dĺžka tohto kúska je 39 centimetrov, výška 12 centimetrov a má zapínanie na zips. 

Nastav si popruh a nos ju krížom cez telo. V online obchode MR PORTER je dostupná za 480 eur. 

Bonastre
Zdroj: MR PORTER

Jil Sander Tangle Medium Messenger Bag 990 €

Posledný model s cenou pod hranicou 1 000 eur je z dielní módneho domu Jil Sander a získa si všetkých fanúšikov luxusu a väčších tašiek. 

Minimalistická kabelka dostala názov Tangle podľa trojitého ramienka, ktorý je v hornej časti zauzlený a stočený. Má elegantný obdĺžnikový tvar s tromi priehradkami vnútri na všetky potrebné predmety a je vyrobená z jemnej kože, ktorá si udrží tvar a farbu aj po rokoch nosenia. Čo je samozrejmosťou pri všetkých kúskoch s rukopisom Jil Sander.

JIL SANDER
Zdroj: MR PORTER

Loewe Logo-Embossed Trimmed Shell Backpack 1 450 €

Ak máš neobmedzený rozpočet a chceš si kúpiť luxusný kožený ruksak, ktorý neuvidíš na každom ako modely s monogramom Louis Vuitton či Gucci, odporúčame ti tento sofistikovaný model Loewe.

Remeselníci v španielskych dielňach vyrábajú kožené produkty s logom Loewe od roku 1846 a v súčasnosti ide o jedny z najvyhľadávanejších high fashion produktov. Tento čierny ruksak je perfektnou ukážkou výnimočného remeselného spracovania. Má multifunkčný dizajn, kožené telo s charakteristickým logom značky a je vybavený kovovou sponou, vystuženými popruhmi a súpravou vreciek na zips, vďaka čomu ide o ideálneho spoločníka do práce, školy aj na jednodňové výlety v mestskom prostredí. 

Ak si pripravený minúť 1 450 eur, potom neváhaj ani sekundu a navštív online obchod. K dispozícii je aj variant s väčšími rozmermi, ktorý je o presne 400 eur drahší.

Loewe
Zdroj: MR PORTER

Burberry Padded Messenger Bag 1 650 €

Blížime sa do finále zoznamu, v ktorom si svoje miesto našla aj táto chuťovka s logom Burberry. Britský módny dom našiel pod taktovkou nového kreatívneho riaditeľa Daniela Leeho správny smer. Pri pohľade na hranatý model klasickej tašky rýchlo pochopíš prečo. 

Luxusný kožený model s dĺžkou 22 centimetrov a výškou 13,5 centimetra je vyrobený z mäkkej vystuženej kože v talianskych dielňach. Taška je dostatočne veľká na to, aby si do nej zmestil všetky svoje každodenné potreby, má robustný štýl kovania v striebornej povrchovej úprave a je lemovaná charakteristickým štvorčekovaným vzorom značky. Cena je 1 650 eur. 

Burberry
Zdroj: MR PORTER

Saint Laurent Niki Small Shell Messenger Bag 1 650 €

Záver patrí taške s ikonickým znakom Saint Laurent, ktorá má úplne iný charakter ako väčšina doplnkov z dielní módneho domu. Kreatívny riaditeľ spoločnosti Anthony Vaccarello týmto kúskom potvrdil svoju genialitu. 

Taška s názvom Niki je vyrobená z ľahko vystuženej škrupiny s koženými prvkami a zdobená tonálnou verziou loga Cassandre. Je široká 21 centimetrov a vysoká 16 centimetrov a má organizované vnútro s hlavným otvorom a vreckom na karty či kľúče od bytu. Ramenný popruh je nastaviteľný, takže si tašku môžeš prehodiť krížom cez telo a vyraziť do ulíc. Budeš frajer. 

Cena tohto luxusného, ale neopozeraného kúska je 1 650 eur. Ak hľadáš väčší variant v rovnakom dizajne a čiernej farbe, priprav si 2 250 eur. 

Saint Laurent
Zdroj: MR PORTER
Odporúčané
Dokonalá jarná bunda je must-have kúsok v tvojom šatníku. Vybrali sme 12 najviac fresh kúskov pre mužov Dokonalá jarná bunda je must-have kúsok v tvojom šatníku. Vybrali sme 12 najviac fresh kúskov pre mužov 10. marca 2024, 11:00
Domov
Zdieľať
Diskusia