Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. februára 2024, 11:00
Čas čítania 5:11
Richard Balog

TOP 6 štýlov okuliarov, ktoré budú trendovať v roku 2024: Korytnačí vzor či bezrámové chuťovky značiek Gucci a Balenciaga

TOP 6 štýlov okuliarov, ktoré budú trendovať v roku 2024: Korytnačí vzor či bezrámové chuťovky značiek Gucci a Balenciaga
Zdroj: MR PORTER, Mytheresa
MÓDA LUXUSNÉ MÓDNE ZNAČKY MÓDA MÓDNE DOPLNKY
Uložiť Uložené

Ak chceš mať prehľad v tom, ktoré slnečné okuliare sú cool a neuvidíš ich na každom, si na správnej adrese.

Slnečné okuliare vždy patrili k najobľúbenejším módnym doplnkom, keďže okrem toho, že chránia zrak pred ostrými lúčmi počas slnečných dní, ide o štýlovú bodku v každom outfite. Množstvo ľudí vrátane hviezd šoubiznisu bez nich nedokáže existovať a tmavé sklá im poskytujú anonymitu pred okolitým svetom.  

V prípade, že plánuješ kúpu nového rámu, potom si na správnom mieste. Pokračuj v čítaní výberu najzaujímavejších modelov slnečných okuliarov, ktoré neuvidíš na každom, na tohtoročnú sezónu. Vybrali sme pre teba 6 najviac hot štýlov, ktoré budú trendovať v roku 2024.

Ak ťa bavia články o módnych trendoch, novinkách, fresh outfitoch alebo inšpiratívnych ľuďoch, ktorí vynikajú v odevnom priemysle, umení a kultúre, staň sa členom klubu REFRESHER+ a získaš prístup bez obmedzení k celému obsahu na webe.
Odporúčané
Zimná móda nie je nudná. Pozri si luxusné outfity Sloveniek a Češiek, s ktorými by sa nestratili ani na fashion weekoch Zimná móda nie je nudná. Pozri si luxusné outfity Sloveniek a Češiek, s ktorými by sa nestratili ani na fashion weekoch 3. februára 2024, 12:30

Mačacie oči 

Slnečné okuliare s efektom mačacích očí (cat-eye) sú nesmrteľnou klasikou a svoje miesto majú najmä v ženskej móde, ale pri správne zvolenej veľkosti a dobrom tvare vyzerajú dobre aj na mužskej tvári. 

V tomto type okuliarov na seba jednoznačne prilákaš nejeden zvedavý pohľad – obzvlášť ak siahneš po vyhotoveniach s kovovou alebo acetátovou konštrukciou vo výrazných farbách. Atraktívne cat-eye modely nájdeš v ponuke renomovaných značiek. Priprav si približne 300 až 600 eur.

Celine Cat-Eye Acetate Sunglasses 350 €

Ak hľadáš univerzálnu klasiku s čiernym acetátovým rámom s jemným efektom mačacích očí, odporúčame ti tieto slnečné okuliare s nenápadným logom Celine za 350 eur. 

Celine
Zdroj: MR PORTER

Givenchy Injucted Cat-Eye Nylon Sunglasses 450 €

Ak rád experimentuješ a si pripravený vyniknúť, siahni po tomto neprehliadnuteľnom modeli z dielní Givenchy, ktorý navrhol ešte bývalý kreatívny riaditeľ francúzskej značky Matthew M. Williams.  

Givenchy
Zdroj: MR PORTER

Balenciaga Cat-Eye Acetate Sunglasses 595 €

Eso z rukáva vyťahuje aj Demna Gvasalia z módneho domu Balenciaga, a to v podobe tohto originálneho dizajnu so športovými líniami, s obráteným rámom a výrazným cat-eye efektom. Možno jedinou prekážkou môže byť cena na úrovni 600 eur. 

Balenciaga
Zdroj: MR PORTER

Acetátové aviatory

Aviator je možno najväčšia ikona medzi slnečnými okuliarmi. Pozná ich každý, a to či už pod originálnym názvom, alebo ako „pilotky“, ktoré nájdeš aj na tureckej tržnici. Do predaja boli uvedené pred druhou svetovou vojnou a ide o nadčasovú klasiku, ktorú okrem iného preslávil film Top Gun.

Ak by sme si mali vybrať len jeden typ slnečných okuliarov na celý život, je viac ako pravdepodobné, že by sme siahli práve po siluete aviator. Tento rok ovládnu ulice vyhotovenia s acetátovým rámom, ktoré dodajú tvojim outfitom retro luxusnú atmosféru sedemdesiatych rokov. 

Gucci Aviator-Style Acetate Sunglasses 290 €

Slnečné okuliare Gucci v štýle aviator sú vyrobené z lesklého priesvitného acetátu a majú veľké šošovky so sivými sklami. Na spánkoch nájdeš precízne zlaté kovanie a vygravírované logo ikonickej značky.

Gucci
Zdroj: MR PORTER

Tom Ford Aviator-Style Tortoiseshell Acetate & Gold-Tone Sunglasses 345 €

Dokonalý retro vibe získaš aj v tomto luxusnom kúsku od Toma Forda, ktorý má polopriehľadné sklá a acetátový rám s korytnačím vzorom a so zlatými detailmi. Krásny kúsok, ktorý budeš milovať. 

Tom Ford
Zdroj: MR PORTER

Cutler & Gross Aviator-Style Acetate Sunglasses 420 €

Spoločnosť Cutler & Gross zdokonaľuje svoje slnečné okuliare už od roku 1969 a tento nádherný model v štýle aviator je vyrobený z acetátu v čiernej úprave. Šošovky majú teplý hnedý gradient, ktorý perfektne ladí s rámom. Cena je 420 eur. 

Cutler & Gross
Zdroj: MR PORTER

Obrovské rámy 

Tento štýl obsahuje všetky tvary – od oválneho cez vintage až po hranatý, ako sme videli v posledných kolekciách Dior či Prada. Tieto slnečné okuliare posunú tvoj vzhľad na ďalšiu, často veľmi luxusnú úroveň. 

V ponuke veľkých módnych domov a na pultoch optík nájdeš veľké množstvo rámov, ktoré prekrývajú pol tváre a vyzerajú skvelo. Záleží na tebe, či siahneš po kúsku s retro vibom od Gucci alebo inom dizajne, ktorý ti poskytne absolútnu anonymitu. Štýl týchto okuliarov prispôsob črtám svojej tváre.

Loewe Curvy Round-Frame Acetate Sunglasses 270 €

Dodaj svojim každodenným outfitom punc luxusu a retro nádych vďaka tomuto fresh dizajnu slnečných okuliarov s dvojfarebným rámom od Loewe. Tieto krásky ti bude kradnúť aj tvoja frajerka alebo manželka. 

Loewe
Zdroj: MR PORTER

Loewe Curvy Oval-Frame Acetate Sunglasses 285 €

Z rovnakej série „Curvy“ sú aj druhé slnečné okuliare z ateliéru najznámejšieho španielskeho módneho domu. V tomto prípade má acetátový rám oválnejšie línie a prenikavú zelenú farbu, ktorú dopĺňajú tmavohnedé šošovky a zlaté logo Loewe na oboch bočných stranách.

Loewe
Zdroj: MR PORTER

Balenciaga Gotham Cat Sunglasses 495 €

Najodvážnejší kúsok je dielom dizajnérskeho tímu značky Balenciaga a okrem nás ti jeho nákup schváli aj známy slovenský fashionista a v prvom rade biznismen Yaksha, ktorý miluje extravagantné rámy od francúzskeho módneho domu.

Balenciaga
Zdroj: Mytheresa
Odporúčané
Drake je módna ikona, ktorého štýl musíš milovať. Toto je jeho 10 najlepších outfitov Drake je módna ikona, ktorého štýl musíš milovať. Toto je jeho 10 najlepších outfitov 21. januára 2024, 9:30

Korytnačí vzor 

Slnečné okuliare so vzorom korytnačieho panciera patria už desaťročia medzi ikony. Charakteristický dizajn si osvojil takmer každý výrobca a zaujímavé verzie nájdeš aj za nízke ceny. Sú stále fresh a zaujmú z diaľky.

Pokiaľ si ešte nevlastnil takýto kúsok, nemáš nad čím rozmýšľať. Nepodliehajú sezónnym trendom a sú univerzálne. Ide o nadčasovú klasiku a v tom prípade aj o investíciu. Ak korytnačí vzor zmiešaš napríklad s výrazným aviatorským rámom, „zaškrtneš si“ rovno dva aktuálne typy slnečných okuliarov, ktoré vyžarujú štýl.

Givenchy D-Frame Tortoiseshell Acetate Sunglasses 190 €

Ak bol pre teba prvý model s logom Givenchy príliš odvážny, možno ťa osloví tento klasický kúsok v tvare D-Frame, ktorý je zahalený do korytnačieho vzoru a vyzerá solídne. V zbierke ho môžeš mať za menej ako 200 eur. 

Givenchy
Zdroj: Mytheresa

Cherry Los Angeles D-Frame Tortoiseshell Acetate Sunglasses 230 €

Atraktívny štýl s korytnačím vzorom ukrýva vo svojom portfóliu aj streetwearová značka Cherry Los Angeles. Okuliare sú vyrobené z odolného acetátu v Japonsku, majú tmavohnedé sklá a perfektný retro vibe. 

Cherry Los Angeles
Zdroj: MR PORTER

Gucci Aviator Acetate Sunglasses 316 €

Ak si chceš uľahčiť život a spojiť dva trendy do jedného, skús tento cool model v štýle aviator s acetátovým rámom s korytnačím vzorom značky Gucci. Táto chuťovka, v ktorej sa budeš cítiť ako Tony Montana v uliciach Miami, je v predaji za približne 320 eur. 

Gucci
Zdroj: Mytheresa

Farebné rámy

Pridaj do svojho každodenného štýlu viac farieb, napríklad aj v podobe neprehliadnuteľných slnečných okuliarov, a ukáž svetu, kto naozaj si.

Ak experimentuješ, okuliare s farebným rámom sú pre teba ako stvorené. Sú hravé, cool a ľahko ich prispôsobíš nielen svojmu štýlu, ale aj počasiu. Pri tomto trende si takisto stačí zapamätať iba jedno pravidlo, a to čím výraznejšie, tým lepšie. Doplň nimi akýkoľvek outfit a všetky oči budú na tebe.  

Balenciaga Rectangular-Frame Acetate Sunglasses 295 €

Plný počet bodov udeľujeme aj tomuto letnému fresh vyhotoveniu siluety Rectangular od Balenciagy, ktorý kúpiš za približne 300 eur. Sýtu modrú farbu na acetátovom ráme dopĺňa biely podpis módneho domu.

Balenciaga
Zdroj: MR PORTER

Balenciaga Havana Multicoloured Sunglasses 425 €

Farebné rámy nie sú pre každého, ale ak si na tento štýl trúfaš, skús futuristický model v žltých tónoch s multifarebnými sklami s podpisom Balenciagu. Stojí presne 425 eur vrátane doručenia.

Balenciaga
Zdroj: Mytheresa

Jacques Marie Mage Taos Square-Frame Acetate Sunglasses 725 €

Spoločnosť Jacques Marie Mage vyrába limitované série svojich slnečných okuliarov, aby zabezpečila ich kvalitu. Rám s názvom Taos je inšpirovaný kultovým štýlom, ktorý nosil Dennis Hopper v slávnom filme Easy Rider. Je vyrobený zo svetlomodrého acetátu v hranatom tvare, ktorý sa hodí najmä vtedy, ak máš okrúhlu tvár.

Jacques Marie Mage
Zdroj: MR PORTER

Bezrámové slnečné okuliare 

Ak chceš dosiahnuť luxusný vzhľad, potom sú pre teba ako stvorené bezrámové modely slnečných okuliarov. V našich končinách ich často nosí napríklad Rytmus. Teraz sú na trhu dostupné desiatky sofistikovaných a kvalitných slnečných okuliarov bez obrúčok, a to v rôznych štýloch pre každého. 

Gucci Rectangular Sunglasses  360 €

Luxusný vzhľad za relatívne nízku cenu dosiahneš v slnečných okuliaroch z dielní módneho domu Gucci, ktoré majú nadčasový hranatý tvar a sú vybavené ochrannými tónovanými šošovkami s logom značky a zlatými prvkami na kovových rúčkach.

Gucci
Zdroj: Mytheresa

Bottega Veneta Knot Sunglasses 450 €

Za atraktívnu a jedinečnú voľbu považujeme aj tento priehľadný model značky Bottega Veneta, ktorý má sklá zachytené na veľmi jemnej kovovej konštrukcii a vyzerá veľmi fresh. 

Bottega Veneta
Zdroj: Mytheresa

Cartier Panthère de Cartier Rectangular Sunglasses 970 €

Skutočný luxus predstavuje tento bezrámový dizajn slnečných okuliarov značky Cartier, ktorý má žlté šošovky a na rúčkach nájdeš zlatého pantera (symbol ikonického klenotníctva). Cena je skoro 1 000 eur. 

Cartier
Zdroj: Mytheresa
Odporúčané
TOP 10 zimných outfitov v podaní Alicie Roddy. Inšpiruj sa štýlom jednej z najlepších módnych influenceriek TOP 10 zimných outfitov v podaní Alicie Roddy. Inšpiruj sa štýlom jednej z najlepších módnych influenceriek 28. januára 2024, 9:30
Domov
Zdieľať
Diskusia