Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. marca 2024 o 11:00
Čas čítania 5:03
Richard Balog

Dokonalá jarná bunda je must-have kúsok v tvojom šatníku. Vybrali sme 12 najviac fresh kúskov pre mužov

Dokonalá jarná bunda je must-have kúsok v tvojom šatníku. Vybrali sme 12 najviac fresh kúskov pre mužov
Zdroj: Zara, The Frankie Shop
MÓDA MÓDA TRENDY
Uložiť Uložené

Konečne prichádza čas ľahkých búnd, na ktorý sme všetci čakali. Vyber si svojho favorita.

Tohtoročná zimná sezóna bola kratšia, ako sme predpokladali, a to znamená, že je správny čas pomaly odložiť hrubé vrchné vrstvy v podobe páperových búnd či vlnených kabátov a vniesť trochu ľahkosti do svojich každodenných outfitov.

Okrem fresh tenisiek či džínsov potrebuješ aj dokonalú jarnú bundu – takú, ktorá bude dostatočne ľahká, aby si sa v nej nepotil, keď vyjde slnko, ale zároveň dostatočne teplá na chladné večery v piatok a sobotu večer. Nebolo by na škodu, keby bola aj z kvalitných materiálov a štýlová.

Nižšie nájdeš našich 12 aktuálne obľúbených jarných búnd v rôznych cenových kategóriách.

Ak ťa bavia články o módnych trendoch, celebritných outfitoch, teniskách alebo inšpiratívnych ľuďoch, ktorí vynikajú v odevnom priemysle, umení a kultúre, staň sa členom klubu REFRESHER+ a získaš prístup bez obmedzení k celému obsahu na webe.
Odporúčané
Levisky, aké nosil Steve Jobs, či kovbojská estetika. Toto je TOP 5 štýlov mužských džínsov, ktoré trendujú v roku 2024 Levisky, aké nosil Steve Jobs, či kovbojská estetika. Toto je TOP 5 štýlov mužských džínsov, ktoré trendujú v roku 2024 24. februára 2024 o 15:30

COS Twill Utility Jacket 125 €

Úvod patrí ľahkej modernej bunde, ktorá vychádza z princípov klasického pracovného oblečenia, z kolekcie jar/leto 2024 od značky COS. Keprový model je vyrobený zo zmesi bavlny, polyamidu a elastanu.

Disponuje tromi veľkými vreckami a má zapínanie na gombíky, ktoré vytvárajú zaujímavý kontrast so svetlým telom bundy. Cena tohto sviežeho jarného kúsku je 125 eur a v prípade, že uprednostňuješ tmavé vrchné vrstvy, k dispozícii je aj tmavomodrý variant. Pokojne ju navrstvi na tričko a košeľu.

COS
Zdroj: COS

COS Quilted Padded Liner Gilet 150 €

Krok vedľa počas jari neurobíš ani kúpou vesty. My sme vybrali prešívaný model s podšívkou a vatovaným telom v svetlohnedom vyhotovení z novej kolekcie COS, ktorý vyzerá skvele.

Ľahká vesta vhodná na vrstvenie je vyrobená z recyklovaného polyesteru, vyplnená recyklovaným páperím a výplňou z peria, ktorá zachytáva teplo, a má zjednodušené skryté zapínanie s jedným odhaleným horným gombíkom. Tento cool jarný kúsok môže byť tvoj aj v čiernej povrchovej úprave za rovnakú cenu. Návrhársky tím mužskej línie značky COS odvádza skvelú prácu.

Obe tieto vrchné vrstvy nájdeš v bratislavskej predajni COS.

COS
Zdroj: COS

Arket Active Hooded Jacket 159 €

Z veľmi podobných estetických základov ako značka COS vychádza aj návrhársky tím spoločnosti Arket. Ak máš rád škandinávsky minimalizmus v podobe jednoduchých strihov a univerzálnych farieb, prídeš si na svoje.

Perfektným príkladom je táto ľahká športová bunda s kapucňou a so zapínaním na zips, ktorá má rovný strih a strednú výplň, vďaka čomu sa v nej nebudeš zbytočne potiť, ale ráno a večer ti poskytne ochranu. Dvojcestné zapínanie, veľké vrecká a vrchné prešívanie dodávajú bunde v tmavomodrom odtieni moderný charakter. Ak sa ti páči, priprav si necelých 160 eur vrátane doručenia. Čierna verzia je v zľave a stojí 99 eur.

Arket
Zdroj: Arket

Zara Leather Jacket 169 €

Odevná spoločnosť Zara síce patrí medzi najväčších fast fashion výrobcov na svete a našu prírodu rozhodne nešetrí, ale vo svojom portfóliu ukrýva aj produkty, ktoré ti vydržia možno celý život.

Jedným z nich je táto kožená bunda v boxy strihu s množstvom vreciek a obrovským golierom v tmavozelenej povrchovej úprave. Ide o veľmi cool kúsok v nadčasovom vzhľade, ktorý môžeš vytiahnuť zo skrine kedykoľvek a všetky oči budú na tebe. Cena 169 eur je bonusom.

Zara
Zdroj: Zara

Massimo Dutti Utility Parka 169 €

Ak nie si fanúšikom výrazných kožených búnd, za rovnakú cenu je v ponuke napríklad táto béžová parka Massimo Dutti.

Čerstvá novinka v ponuke španielskej odevnej spoločnosti má zapínanie na zips ukryté v časti s gombíkmi, odnímateľnú vnútornú časť v prípade vyšších teplôt, dve veľké našité vrecká s chlopňami a manžety na rukávoch s gombíkmi. Ako vidíš na fotografii nižšie, bundu ľahko navrstvíš na tričko s košeľou a docieliš cool mestský vzhľad, v ktorom určite nezapadneš v dave medzi spolužiakmi/kolegami.

Ak nie si presvedčený o svojej veľkosti, odporúčame ti navštíviť jeden z obchodov Massimo Dutti v hlavnom meste. 

Massimo Dutti
Zdroj: Massimo Dutti

Massimo Dutti Cotton Trench Coat 219 €

Pri značke Massimo Dutti chvíľu zostaneme, a to vďaka klasickému trenčkotu v béžovej farbe, ktorým nikdy nič nepokazíš.

Je vyrobený zo 100 % bavlny, má zapínanie na gombíky, dve hlboké vrecká s chlopňou a manžety s gombíkmi. Spodný okraj má zadný otvor na vetranie. Túto nadčasovú klasiku kúpiš za 219 eur a môžeš sa spoľahnúť, že ti vydrží roky. Dodaj svojim každodenným outfitom eleganciu.

Massimo Dutti
Zdroj: Massimo Dutti
Odporúčané
TOP 6 štýlov okuliarov, ktoré budú trendovať v roku 2024: Korytnačí vzor či bezrámové chuťovky značiek Gucci a Balenciaga TOP 6 štýlov okuliarov, ktoré budú trendovať v roku 2024: Korytnačí vzor či bezrámové chuťovky značiek Gucci a Balenciaga 21. februára 2024 o 11:00

The Frankie Shop Lumi Bomber Jacket 225 €

Slovami chvály nebudeme šetriť ani v prípade oversized MA-1 leteckej bundy od The Frankie Shop. Návrhársky tím newyorskej značky upravil legendárnu siluetu podľa vlastných estetických kódov a výsledok je božský.

Model v tmavozelenom odtieni je vyrobený z polyesteru, má okrúhly golier, zapínanie na zips, dve veľké vrecká a malé vrecko na rukáve, ktoré je charakteristické pre štýl MA-1 leteckých búnd. Ak by sme si mali vybrať len jednu bundu z dnešného zoznamu, pravdepodobne by sme siahli po tomto kúsku v bomberovom strihu, ktorý ponúka skvelý pomer cena – výkon – vzhľad. V online obchode je bunda k dispozícii za 225 eur.

P. S. Je dosť možné, že túto bundu ti bude kradnúť zo skrine tvoja partnerka. 

The Frankie Shop
Zdroj: The Frankie Shop

Samsøe Samsøe Gilam Shirt Jacket 230 €

Palec hore dávame aj dizajnérom, ktorí vytvorili túto perfektnú prechodnú bundu v košeľovom strihu v zelenej farbe pre značku Samsøe Samsøe. Jedna z najznámejších dánskych odevných firiem má vo svojom portfóliu desiatky skvelých dizajnov v typickom škandinávskom štýle a tento model odzrkadľuje tamojšiu modernú estetiku.

Prešívaná košeľová bunda má voľný strih, mierne padnuté plecia, zapínanie na gombíky vpredu a na manžetách. Na spodnom okraji bundy nájdeš logo Samsøe Samsøe. Vrchná povrchová úprava je z recyklovaného nylonu, zatiaľ čo ripstopová podšívka disponuje zateplením Primaloft.

Samsøe Samsøe
Zdroj: Samsøe Samsøe

Stone Island Garment-Dyed Stretch-Cotton Overshirt 385 €

Ak je tvoj rozpočet na jarnú vrchnú vrstvu vyšší ako 300 eur, potom sa môžeš poobzerať aj po high-end modeloch búnd a viest. Nás zaujala napríklad táto ľahká košeľová bunda v tmavozelenej farbe s charakteristickým odznakom Stone Island na rukáve.

Ide o ideálnu voľbu na mierne dni, keď potrebuješ len ľahkú vrstvu. Bunda je vyrobená zo zmesi bavlny a elastanu, pričom je farbená klasickou garment-dyed metódou talianskej odevnej spoločnosti a na hrudi má vrecká na patentky aj zips. Ak ťa táto bunda zaujala, priprav si 385 eur a navštív online obchod MR PORTER, kde nájdeš aj béžový variant.

Stone Island
Zdroj: MR PORTER

Isabel Marant Bakya Oversized Padded Cotton-Blend Bomber Jacket 495 €

Ak sa nebojíš výrazných farieb na vrchných vrstvách a pristane ti strih MA-1 leteckej bundy, potom siahni po tejto žltej bombere z dielní Isabel Marant.

Bunda s názvom Bakya má vďaka veľkému množstvu výplne skvelý nadrozmerný tvar, ktorý ju zároveň skutočne izoluje, keď to budeš potrebovať najviac. Vychádza z retro línií, je strihaná z bavlnenej zmesi s rebrovanými lemami a tonálnou výšivkou loga značky na hrudi. Cena je necelých 500 eur a k dispozícii je aj v čiernej farbe.

ISABEL MARANT
Zdroj: MR PORTER

Moncler Etiache Logo-Appliqued Shell Hooded Jacket 780 €

Spoločnosť Moncler je považovaná za symbol luxusnej športovej módy, a to právom, keďže ponúka prvotriedne vybavenie, ktoré navyše vyzerá skvelo. Stačí, ak sa pozrieš na bundu Moncler Etiache, ktorá je ako stvorená na jarnú sezónu.

Bunda je navrhnutá tak, aby poskytovala ochranu, a je vyrobená z kompaktnej nylonovej tkaniny do dažďa, ktorá vyniká svojimi vodoodpudivými vlastnosťami. Bunda s kapucňou inšpirovaná ikonickým modelom páperovky Moncler Maya je zakončená malým vreckom s podpisom značky na rukáve. Cena je rovných 780 eur.

Moncler
Zdroj: MR PORTER

Moncler Genius Rodman Quilted Shell Down Gilet x Palm Angels 990 €

Aj záver zoznamu patrí talianskej značke Moncler, a to konkrétne kúsku z línie Genius, ktorý vznikol v spolupráci s firmou Palm Angels. Páperová vesta v nádhernom zelenom odtieni prináša streetwear do sveta luxusnej športovej módy a my nemáme žiadne výhrady. 

Táto cool mestská vesta s podtitulom Rodmar je vystrihnutá z matného škrupinového materiálu, ktorý je prešívaný a vyplnený množstvom páperia pre odolnosť voči chladu. Na hrudi je umiestnené kombinované logo oboch spoločností v kontrastnej bielo-čiernej schéme. Jedinou prekážkou pri kúpe môže byť jej cena, ktorá predstavuje takmer 1 000 eur.

Moncler
Zdroj: MR PORTER
Odporúčané
Mužské trendy v roku 2024: Hitom budú široké nohavice, zvieracie vzory, tvíd aj háčkované svetre    Mužské trendy v roku 2024: Hitom budú široké nohavice, zvieracie vzory, tvíd aj háčkované svetre 16. januára 2024 o 14:30
Domov
Zdieľať
Diskusia