Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
24. februára 2024, 15:30
Čas čítania 5:04
Richard Balog

Levisky, aké nosil Steve Jobs, či kovbojská estetika. Toto je TOP 5 štýlov mužských džínsov, ktoré trendujú v roku 2024

Levisky, aké nosil Steve Jobs, či kovbojská estetika. Toto je TOP 5 štýlov mužských džínsov, ktoré trendujú v roku 2024
Zdroj: MR PORTER
MÓDA MÓDA TRENDY
Uložiť Uložené

Daj už konečne zbohom svojim skinny jeans. Je najvyšší čas.

Denim je základom ležérneho oblečenia viac ako storočie a za ten čas prešiel obrovský kus cesty. Zatiaľ čo v minulosti bol len modrý a nikto si z neho nerobil ťažkú hlavu, v súčasnosti má stovky rôznych podôb a návrhári sa predbiehajú v tom, kto príde s extavagantnejším dizajnom či originálnou povrchovou úpravou.


Vzhľadom na to, že trendy sú rýchle, ukážeme ti, ako by si sa mal orientovať v labyrinte sveta džínsov v roku 2024. Pozri si 5 štýlov, aby si bol fresh.

Zároveň nezabúdaj na to, že za kvalitný denim sa oplatí priplatiť. Ak hľadáš lacnejšie alternatívy, pozri si ponuku v online obchodoch Weekday, Asos, COS či Arket. 

Ak ťa bavia články o módnych trendoch, celebritných outfitoch, teniskách alebo inšpiratívnych ľuďoch, ktorí vynikajú v odevnom priemysle, umení a kultúre, staň sa členom klubu REFRESHER+ a získaš prístup bez obmedzení k celému obsahu na webe.
Odporúčané
TOP 10 mužských parfumov na jar: Creed, Byredo či Maison Margiela ponúkajú vôňu po daždi či najvzácnejšie japonské ovocie TOP 10 mužských parfumov na jar: Creed, Byredo či Maison Margiela ponúkajú vôňu po daždi či najvzácnejšie japonské ovocie 14. februára 2024, 16:30

Westernová estetika 

Westernová estetika je v kurze, o čom nás presvedčila kolekcia jeseň/zima 2024 od módneho domu Louis Vuitton, ale aj novinky v ponuke značiek ako Cherry Los Angeles, Kapital či BODE.

Americký kovboj je jeden z najznámejších archetypov mužskej módy a v posledných sezónach oslovil aj ďalšiu generáciu. Ide o ikonu mužnosti, slobody, sebavedomia a drsného správania v prírode, ktoré možno najlepšie vyjadruje uniforma v podobe klasických riflí Levi’s 501.

V obchodoch nájdeš viacero fresh džínsov s atmosférou divokého západu. Zostav si svoj westernový outfit a doplň nohavice v zvonovom strihu so strapcami o kovbojské čižmy a svetlohnedú plátennú bundu.

Cherry Los Angeles Chap Straight-Leg Panelled Jeans

Džínsy od značky Cherry Los Angeles sú navrhnuté tak, aby vyzerali ako súčasť kovbojskej uniformy na ranči. Sú z tmavomodrého denimu a majú rovný strih, ktorý skvelo padne cez čižmy. Kúpiš ich cez MR PORTER za 325 eur a dostupné sú aj v čiernom vyhotovení

Cherry Los Angeles
Zdroj: MR PORTER

Celine Homme Wesley Straight-Leg Distressed Jeans

Hedi Slimane našiel inšpiráciu vo westernovej estetike v rámci kolekcie na sezónu jar/leto 2024 a výsledkom sú tieto svetlomodré džínsy s rovným strihom, ktoré majú obnosený vzhľad v podobe vyblednutia, vyšúchaných dier aj roztrapkaných koncov. Cena tohto luxusného kúska je 950 eur cez MR PORTER.

Celine Homme
Zdroj: MR PORTER

Výšivky, monogramy... 

Nájsť kvalitné rifle, ktoré dobre sedia a nestoja stovky eur, je síce veľmi náročná úloha, ale ich kúpu určite neoľutuješ.

Ak si nezaspal na vavrínoch, vieš, že v posledné roky patria širokým modelom džínsov, a v roku 2024 tento trend povýšiš na novú úroveň. Napríklad aj vďaka cool vyhotoveniam s bohatým zdobením v podobe grafických motívov (nielen podľa vzoru značky Denim Tears), monogramom, ako to urobil Chanel či Gucci, alebo výšivkami, ktoré nás bavia najviac. Do pozornosti dávame kúsky od streetwearovej značky Cherry Los Angeles.

Ak si zručný, zvládneš to aj sám, pre všetkých ostatných máme pripravený zoznam zaujímavých riflí z rôzneho cenového spektra. Stačí si len vybrať.

Cherry Los Angeles Printed Relaxed-Fit Jeans

Čoraz viac populárna streetwearová značka Cherry Los Angeles má v zozname viacnásobné zastúpenie, a to aj vďaka týmto širokým rifliam s veľkými potlačami v tvare srdca. Kúpiš ich v online obchode za približne 280 eur. Buď opatrný s ich kombinovaním, môže to totiž dopadnúť katastrofálne.

Cherry Los Angeles
Zdroj: Cherry Los Angeles

Loewe Anagram Straight-Leg Logo-Appliquéd Jeans

Kúsok z dielní módneho domu Loewe, ktorý si mohol vidieť na množstve celebrít, je stále cool a kúpiš ho v MR PORTER za 950 eur. Je vyrobený z bavlny a charakteristický anagram Loewe je vyšitý. Za pozornosť stojí aj vintage čierny variant za rovnakú cenu. 

Loewe
Zdroj: MR PORTER

Roztrhané džínsy

Nie je tajomstvom, že móda je jeden veľký kolotoč, a keďže popkultúra je v posledných sezónach maximálne posadnutá estetikou deväťdesiatych rokov – privítaj naspäť aj roztrhané džínsy, ktoré sú opäť na programe dňa, avšak v dospelom štýle.

Tento džínsový trend posúva do popredia aj čoraz väčší záujem ľudí o oblečenie, ktoré nevyzerá príliš novo, ale skôr opotrebovane. Dôkazom je úspech značky Gallery Dept., ktorá sa špecializuje na džínsové kúsky so silným zošúchaním a s detailmi, ktoré imitujú vzhľad intenzívne nosených modelov. Atraktívne vyhotovenia nájdeš tiež v ponuke Balenciaga, Levi’s či dokonca Polo Ralph Lauren.

Odporúčame, aby si sa k trendu postavil s rozumom – niekoľko premyslene umiestnených trhlín alebo vyblednutých škvŕn úplne stačí a roztrhnutia nech sú malé. Ak sa považuješ za nostalgiou posadnutého módneho nadšenca, roztrhané džínsy by v tvojom šatníku v roku 2024 nemali chýbať.

Levi's Straight-Leg Distressed Denim Jeans

Existuje ikonickejšia značka džínsov, ako je Levi’s? Výrobca, ktorého história siaha do 19. storočia, ponúka kvalitný denim za férové ceny, čoho dôkazom sú tieto svetlomodré nohavice v rovnom strihu s dierami. Kúpiš ich cez Farfetch za 144 eur. Dávaj si pozor, aby ti ich zo šatníka nekradla partnerka.

Levi's
Zdroj: Farfetch

Our Legacy Third Cut Straight-Leg Printed Jeans

Cool rifle nájdeš aj v portfóliu škandinávskej značky Our Legacy. Model s názvom Third Cut má štandardný rovný strih, je vyrobený z talianskeho denimu a digitálne potlačený fotografiou trompe l’oeil pre autentický obnosený vzhľad. Cena týchto džínsov je 420 eur v online obchode MR PORTER.

Our Legacy
Zdroj: MR PORTER

Jorts 

Jorts, alebo v preklade džínsové šortky, boli horúcim módnym trendom už minulý rok a všetko nasvedčuje tomu, že na výslní budú aj v roku 2024. Svetu ich ukázali značky ako Gucci, Max Mara či Givenchy a potom stačilo, aby si ich obliekli celebrity či známe influencerky a TikTok sa zbláznil. 

Šortky, ktoré koncom deväťdesiatych rokov nosili skejteri vo Venice Beach a Avril Lavigne v časoch najväčšej slávy, sú späť a tentoraz prinášajú cool dizajn. Náš tip je jednoduchý, a to ani krátke, ani príliš dlhé, hlavne nech sú široké. Ide o odstrihnuté džínsy s bermudovým strihom cez alebo až pod kolená, v ktorých sa máš cítiť hlavne pohodlne.

Jorts nahradia tvoje obľúbené džínsy počas leta a toto sú modely, ktoré musíš mať v zbierke. Originálny model mali v ponuke aj Martin Castor a Yannick Buti pod značkou Chew Forever a vlastní ich napríklad aj J Balvin, Dalyb či David Luu. Ak prídu chalani s novým dizajnom, neváhaj s jeho kúpou. 

AMI Paris Alex Wide-Leg Denim Shorts 

Trendu jorts podľahol aj Alexandre Mattiussi, ktorý pod hlavičkou značky AMI Paris, vytvoril univerzálne modré šortky z denimu. Kúsok je skrátenou verziou džínsov – má široký strih, pútka na opasok, päť vreciek, dĺžku po kolená a stojí 198 eur cez Farfetch.

AMI Paris
Zdroj: Farfetch

Dries Van Noten Wide-Leg Distressed Denim Shorts 

Super kúsok ponúka aj módny dom Dries Van Noten, avšak jeho cena je vyššia, a to 535 eur vrátane doručenia cez online obchod MR PORTER. Šortky majú poriadne široký strih z čierneho denimu, ktorý bol opraný pre jedinečný mramorový efekt. Ako vidíš, zladiť ich môžeš so šľapkami a s kardigánom, ale krok vedľa neurobíš ani kombináciou s mokasínami a pletenou polokošeľou.

Dries Van Noten
Zdroj: MR PORTER

Modrá klasika 

Ak sa v súčasnosti môžeš na niečo spoľahnúť, sú to klasické modré rifle, ktoré považujeme za povinnú výbavu každého muža. Ide o nadčasovú voľbu, ktorú si môžeš obliecť takmer s čímkoľvek a urobíš správne rozhodnutie. 

Skvelé modely nájdeš v ponuke overených značiek, ako sú Acne Studios, OrSlow, Nudie Jeans, Frame a, samozrejme, Levi’s. Nech sa rozhodneš pre ktorúkoľvek, vyber si správnu veľkosť, aby si džínsy miloval a nosil dlhé roky. V tomto prípade nemusíš kupovať denim z dielní módnych domov, aby si vlastnil kvalitný kúsok.

Levi’s 501 Straight-Leg Denim Jeans

Ak sa považuješ za módneho klasika alebo ti je blízka dadcore estetika, ktorú preslávil Steve Jobs, potom siahni po univerzálnych džínsoch Levi’s 501 v rovnom strihu v univerzálnom modrom odtieni. V online obchode Farfetch ich kúpiš za približne 125 eur. 

Levi's
Zdroj: Farfetch

Cherry Los Angeles Straight-Leg Jeans 

Bodku za výberom dávame klasickými modrými džínsami od značky Cherry Los Angeles, ktoré nájdeš cez MR PORTER za 325 eur. Nohavice majú rovný strih, sú vyrobené z bavlny a navrhnuté tak, aby vyzerali ako opotrebované. Všimni si vyšívaný detail s logom značky na zadnom vrecku. Nádherný kúsok, ktorý budeš milovať a časom získa na atraktivite. 

Cherry Los Angeles
Zdroj: MR PORTER
Odporúčané
TOP čierne tenisky pre každý rozpočet. Vybav svoj šatník kúskami s rukopisom Travisa Scotta či Wales Bonner   TOP čierne tenisky pre každý rozpočet. Vybav svoj šatník kúskami s rukopisom Travisa Scotta či Wales Bonner 12. februára 2024, 16:00
Domov
Zdieľať
Diskusia