Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
20. februára 2024, 14:04
Čas čítania 0:42
Radka Klučárová

VIDEO: Nahý Slovák trolloval ľudí v Prahe. S lyžiarskymi okuliarmi na hlave imitoval Apple Vision Pro

TECH APPLE APPLE VISION PRO ČESKO SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Namiesto headsetu za vyše 3-tisíc eur si však na oči nasadil lyžiarske okuliare.

Virálne video Slováka, ktorý na Instagrame vystupuje ako @kevinvelky, zdieľala stránka BVIRAL. Tá má na sociálnej sieti takmer 9 miliónov followerov. Kevin na záberoch v uliciach Prahy paroduje populárne okuliare Vision Pro od spoločnosti Apple. 

Namiesto headsetu za vyše 3-tisíc eur si však na oči nasadil lyžiarske okuliare, ktoré s telefónom provizórne prepojil obyčajným káblom. Pozornosť ľudí v centre upútal aj tým, že sa uprostred februára po meste prechádzal iba v spodnej bielizni. 

Vodiči neverili vlastným očiam. Uprostred priechodu pre chodcov sa totiž Kevin zastavil a imitoval typické pohyby hlavou a rukami, akoby bol vo virtuálnej realite. Začudovanými pohľadmi nešetrili ani ľudia naokolo.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa BVIRAL (@bviral)

Spoločnosť Apple spustila predaj technologickej novinky iba začiatkom februára, no ľudia v uliciach už vzbudili vlnu kontroverzie. Je otázne, či sa novinka uchytí a ľudia s futuristickými okuliarmi a divnými pohybmi na verejnosti nebudú ničím nezvyčajným.

Súprava na hlavu sľubuje bezproblémové prepojenie digitálneho obsahu a fyzického priestoru. Systém sa ovláda pomocou očí, rúk a hlasu. Priestorový počítač spája skutočný svet a digitálny obsah.

Apple Vision Pro
Zdroj: Dominik Vetrák/Archív Refresher
Domov
Zdieľať
Diskusia