Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
28. februára 2024, 11:00
Čas čítania 4:24
Richard Balog

Tenisky, v ktorých smečoval Michael Jordan, sú dnes ikonou ulíc. Nájdi si aj ty svoj pár Air Jordan 4

Tenisky, v ktorých smečoval Michael Jordan, sú dnes ikonou ulíc. Nájdi si aj ty svoj pár Air Jordan 4
Zdroj: Feature
MÓDA NAJZAUJÍMAVEJŠIE PÁRY TENISIEK
Uložiť Uložené

Ak ešte nemáš žiadny typ legendárnych basketbalových tenisiek Air Jordan 4 Retro, je najlepší čas napraviť to.

Tenisky Air Jordan navždy zmenili nielen basketbal, ale aj svet lifestylovej obuvi. V súčasnosti ide o najvyhľadávanejšie produkty v segmente, na ktorých reselleri zarábajú stovky eur. 

Vedenie spoločnosti Nike predstavilo prvú iteráciu tenisiek s logom Jumpmana v roku 1985 a odvtedy prešli dlhú cestu, pričom jednou z najatraktívnejších v rade boli štvrté tenisky s podpisom Michaela Jordana. 

Model Air Jordan 4 je dielom Tinkera Hatfielda a legendárny basketbalista v ňom prvý raz vybehol na palubovku v roku 1989 počas zápasu hviezd NBA. Tam zaznamenal 28 bodov.

Čo sa týka dizajnu, tenisky nepredstavujú veľký odklon od svojho predchodcu, avšak nový model je ľahší o niekoľko gramov a má doplnky, vďaka ktorým je obľúbenou voľbou aj na každodenné nosenie.

Charakteristické logo Jumpmana malo priamo pod sebou pridané slovo „Flight“, obsahovali komponenty zo sieťoviny na zvýšenie priedušnosti, Hatfield prvý raz použil nubukové panely a mali plastové prvky z bočných strán.

Vybrali sme 10 najatraktívnejších vyhotovení tenisiek Air Jordan 4 Retro, ktoré kúpiš cez REFRESHER Market

Pozri si všetky modely tenisiek, ktoré sú v predaji cez REFRESHER Market
Ak ťa bavia články o módnych trendoch, outfitoch alebo inšpiratívnych ľuďoch, ktorí vynikajú v odevnom priemysle, umení a kultúre, staň sa členom klubu REFRESHER+ a získaš prístup bez obmedzení k celému obsahu na webe.
Odporúčané
TOP čierne tenisky pre každý rozpočet. Vybav svoj šatník kúskami s rukopisom Travisa Scotta či Wales Bonner   TOP čierne tenisky pre každý rozpočet. Vybav svoj šatník kúskami s rukopisom Travisa Scotta či Wales Bonner 12. februára 2024, 16:00

Air Jordan 4 Retro „Red Cement“ 228 €

Tenisky Air Jordan 4 Retro „Red Cement“ predstavilo vedenie spoločnosti na Nike SNKRS Day 9. septembra 2023. Na svojom zvršku kombinujú obľúbené farby – červenú, bielu a čiernu. Dizajnérsky tím oživil obľúbenú schému série a legendárnej siluete dodal historický nádych, ktorý pripomína pôvodnú retro iteráciu modelu „White Cement“. 

Zatiaľ čo retail týchto tenisiek bol 210 eur, aktuálne ich kúpiš od približne 230 eur.

Air Jordan 4 Retro „Red Cement“
Zdroj: REFRESHER Market

Air Jordan 4 Retro „Bred Reimagined“ 235 €

Nike po prvý raz v histórii odhalil modelový rad Air Jordan 4 v ikonickom sfarbení s prívlastkom „Bred“, a to v novej materiálovej iterácii s prémiovou kožou a precíznym prešívaním. 

Dizajnéri prispôsobili tvar a strih siluety pôvodnej špecifikácii z roku 1989 a výsledok je perfektný. Kombinácia čiernej kože s červenými prvkami a so sivou farbou na medzipodrážke je dokonalou oslavou 35. výročia tenisiek Air Jordan 4. Ak si ich nestihol kúpiť do 17. februára za retail 220 eur, teraz sú v predaji s prirážkou cez REFRESHER Market. 

Air Jordan 4 Retro „Bred Reimagined“
Zdroj: REFRESHER Market

Air Jordan 4 Retro W „Seafoam“ – 248 €

Ďalšia iterácia modelového radu Air Jordan 4, ktorá nás oslovila a je ako stvorená na jarné obdobie, má prívlastok „Seafoam“ a je dostupná v ženských veľkostiach. 

Ikonický dizajn spod rúk Tinkera Hatfielda je vďaka bielemu základu nadčasový, zatiaľ čo svetlozelené prvky dodali obuvi správny šmrnc. Vďaka tomu budeš vyzerať fresh, nech si ich obuješ k čomukoľvek. Pôvodná cena bola 210 eur cez aplikáciu Nike SNKRS. Ak sa ti páčia, priprav si približne 250 eur vrátane doručenia.

Air Jordan 4 Retro W „Seafoam“
Zdroj: REFRESHER Market

Air Jordan 4 Retro „Midnight Navy“ 272 €

Naopak, len v mužských veľkostiach sú v predaji tenisky Air Jordan 4 Retro v iterácii „Midnight Navy“, ktoré budú ozdobou tvojich outfitov. 

Ponúkajú všetky pôvodné prvky siluety z roku 1989 – od charakteristických bočných „krídel“, ktoré ti umožnia prispôsobiť si nastavenie šnúrok, cez svieže cementové akcenty v medzipodrážke až po logo Jumpmana na päte a jazyku. Ak ti chýbajú v zbierke, priprav si približne 270 eur.

Cena sa môže líšiť v závislosti od veľkosti, rovnako aj pri ostatných vyhotoveniach v zozname. 

Air Jordan 4 Retro „Midnight Navy“
Zdroj: REFRESHER Market

Air Jordan 4 Retro W „Shimmer“ 281 €

Inkluzivita je dôležitou súčasťou identity spoločnosti Nike, respektíve Jordan Brand.

Tenisky Air Jordan 4 Retro W „Shimmer“ sú oslavou žien, ktoré vo svojich komunitách vytvárajú bezpečné priestory pre ostatné ženy. 

Komfortná silueta obsahuje zmes brúsenej kože a mäkkého nubuku v prírodných, neutrálnych tónoch, ktoré časom zostarnú a získajú prirodzený lesk. Aby si bola v uliciach neprehliadnuteľná, jazyk je zakončený strieborným logom Jumpmana, ktorý predstavuje zrkadlo. Tenisky kúpiš od 280 eur.

Air Jordan 4 Retro W „Shimmer“
Zdroj: REFRESHER Market

Air Jordan 4 Retro „Pine Green“ x Nike SB 315 €

Limitovaný pár tenisiek Air Jordan 4 Retro „Pine Green“ x Nike SB je oslavou dvojice dizajnérov – zosnulého Sandyho Boedeckera a Tinkera Hatfielda. Originálny návrh prekročil hranice basketbalu a vyzerá skvelo. 

Zvršok obuvi je pružnejší, zatiaľ čo špic je tvarovaný tak, aby odkazoval na pôvodnú verziu z roku 1989. Farebné blokovanie je ľahko rozpoznateľné, pričom dizajnéri použili zelené akcenty na bielom základe a výraznú gumovú podrážku.

Upravený vzhľad tenisiek Air Jordan 4 „Pine Green“ x Nike SB dosahuje dokonalú rovnováhu medzi starým a novým. Jedny z najkrajších tenisiek z roku 2023 kúpiš od 315 eur.

Air Jordan 4 Retro „Pine Green“, Nike SB
Zdroj: REFRESHER Market

Air Jordan 4 Retro „Violet Ore“ x A Ma Maniére 374 €

Svoju pozornosť by si mal upriamiť aj na jedinečnú úpravu siluety Air Jordan 4 Retro, o ktorú sa postaral tím známeho obchodu A Ma Maniére. 

Schéma s podtitulom „Violet Ore“ je o pouličnej kultúre, móde a progrese. Zvršok tenisiek z kože s tonálnymi šnúrkami má luxusný vzhľad, vďaka čomu tvoje každodenné outfity získajú nový rozmer. Elegantné kovové cvoky, sieťované detaily a prešívaný interiér prinášajú noblesu pri každom kroku. Pozri si aj štítok špeciálnej edície na stielke, ktorý legitimizuje tvoj štýl.

Air Jordan 4 Retro „Violet Ore“, A Ma Maniére
Zdroj: REFRESHER Market

Air Jordan 4 Retro „Crimson“ 394 €

Napriek tomu, že model Air Jordan 4 je na scéne už od roku 1989, tak aj po desaťročiach si zachoval svoje špeciálne detaily. Odolný nubukový zvršok, sieťovinový panel či viditeľná jednotka Air sú stále fresh a čierno-červená schéma týmto basketbalovým kráskam pristane. 

Čierny zvršok pripomína OG štýly, zatiaľ čo karmínové akcenty na sieťovine, medzipodrážke a vložke dodávajú klasike v produktovom portfóliu Jordan Brand moderný nádych.

Air Jordan 4 Retro „Crimson“
Zdroj: REFRESHER Market

Air Jordan 4 Retro „University Blue“ 499 €

Blížime sa do finálne dnešného zoznamu a priamoúmerné tomu sú aj ceny – tenisky Air Jordan 4 Retro „University Blue“ sú v súčasnosti v predaji od približne 500 eur, čo je viac ako dvojnásobok ich pôvodnej ceny. 

Úplne nová iterácia modelu kombinuje prémiové materiály s časom overenou farebnou schémou. Obuv disponuje zvrškom z pravého semišu spolu s OG sieťovinou na štvrťpanelovej časti a spodnej časti jazyka. Štýl inšpirovaný dedičstvom športovej značky obsahuje po celej ploche cementovú potlač a na jazyku nájdeš tkanú visačku s vyobrazením čísla 23, ktoré nosil Michael Jordan. 

Air Jordan 4 Retro „University Blue“
Zdroj: REFRESHER Market

Air Jordan 4 Retro SP W „Sail“ x Off-White™ 914 €

Zosnulý Virgil Abloh zanechal za sebou obrovský odkaz v podobe originálnych návrhov vrátane množstva tenisiek, ktoré vytvoril v spolupráci so spoločnosťou Nike, respektíve Jordan Brand. Svoj dotyk dodal aj ikonickej siluete Air Jordan 4, ktorú zahalil do univerzálnej svetlej schémy a výrazných nápisov na medzipodrážke. 

Zvršok obuvi pokrýva celozrnná koža a sieťovina s priehľadnou textíliou, ktorá dodáva jemnú vrstvu modernosti. Výrazné celoplošné potlače označujú šnúrky a odpruženie Air. Odhalená pena na golieri a podpisové káblové zaväzovanie s logom Off-White™ dotvárajú toto monochromatické majstrovské dielo, ktoré bolo vyrobené v ženských veľkostiach. 

Air Jordan 4 Retro SP W „Sail“, Off-White™
Zdroj: REFRESHER Market
Pozri si všetky modely tenisiek, ktoré sú v predaji cez REFRESHER Market
Odporúčané
Na týchto teniskách zarobíš stovky eur. V najbližších týždňoch sa oplatí investovať do modelov od Nike či New Balance Na týchto teniskách zarobíš stovky eur. V najbližších týždňoch sa oplatí investovať do modelov od Nike či New Balance 5. februára 2024, 15:30
Domov
Zdieľať
Diskusia